איזורי תיירות בלוד

איזורי תיירות בלוד

הזדמנות בחג לבחון את האתרים ההסטורים בלוד כמו כנסיית סנט ג'ורג ובית הבד. אם יש עוד אתרים ששמתם עליהם עין תציינו בבקשה.

כמה שאני יודע( וזה לא הרבה )

יש את באר השלום ועוד מקומות... בקישורי הפורום יש קישור לאתר העירייה, כדאי לבדוק שמה... יש גם את רמלה פה קרוב... וגם קישור לאתר העירייה שלהם מצוי בקישורים שלנו. אני מקווה שכולנו נמצא איך והיכן להעביר את החג... ושוב... חג שמח ממני שי

IBP1

New member
הבאר של כלבא שבוע למשל....

מולו נמצא למשל עץ השקמה של הנרייטה סולד . איזור החאן בשוק הישן. בניין הרכבת המנדטורי . בנין הרכבת של היום הוא גם עתיק בצפון העיר כמדומני יש את הפסיפסים שהתגלו שם בעתיקות (עבדתי כסטודנט בחפירות הללו הייתי בין אלה שמצאו שם את ה-"נמרים"). יש את הגר העתיק לא רחוק משם שעליו יש על האבן פסלי אריות עתיקי יומין. באיזור גמזו יש את המערה האמיתית (עפ"י הקבלה) של הרשב"י ....העיר לוד היא עיר מאוד עתיקה ויש כמדומני ספר שהוציאה עיריית לוד בתקופתו של מקסים לוי שמכיל את כל עתיקות לוד. הצרה שהעיר לוד לא חושבת על תיירות ורבים מעתיקותיה לא נשמרים והם במצב מתפורר כמו העיר עצמה.

וואו איזה ידע....

אתה יודע?! קראתי אותך עד עכשיו ומאד התרשמתי, הכתיבה / הידע / המקצוע בו אתה עוסק אני גאה בהיותי לודאית - לראות אנשים כמוך שגדלו וחונכו בעיר הזו, אני גאה לומר "אני גרה בלוד" לאחר שאדם התרשם ממני ושאל למגוריי. אני אוהבת לראות את הפה הפעור של אנשים מחוץ לעיר שאני פוגשת לאחר שאני אומרת לו/ה ש"אני גרה בלוד" - אני גם אוהבת להוסיף "תבואו לבקר - יש עוד הרבה כמוני" למרות שאתה כבר לא גר בעיר יש לי הרגשה שיש בך געגועים לעיר הזו בכל זאת "חברים / משפחה / לימודים" העיר הזו עיצבה חלק במי שאתה - ואתה נפלא!

IBP1

New member
אפשר לומר שאני מאוכזב קשות מהעיר שלא ידעה

להעריך את בניה .העיר הזאת נהרסה באופן טוטאלי ורק תושביה טרם קלטו זאת מפני שאין בידם ללכת ממנה. מצער אותי להגיד ,אבל העיר חדלה מלהתקיים עבורי ,היא מזכירה לי רק את בית הקברות הישן ותו לא!!! שם הורי מצויים וזו הסיבה שאני פוקד אותה וממהר חיש מהר להימלט ממנה. כואב לי שאזרחיה שנותרו אינם קמים ורואים את מצבה בעיניים פקוחות ולא זועקים לממשלה לערוך ועדת חקירה משטרתית לחקור את השחיתות הגואה בה. העיר הזאת עברה ועדה קרואה והגיע הזמן שתעבור גם חקירה מקיפה ובלתי תלויה שתמצא את האשמים ,את אוכלי החינם שבזו את קופתה ואת נשמת אזרחיה

תשמע.......

אני רואה את העיר אחרת ממך מזמן אני כבר לא מתייחסת לפוליטיקה ולאנשי ה"מפתח" בעיר כאנשים שמגדירים את העיר אחרי שמקסים לוי מת מבחינתי אני לא רואה אף אחד שנותן ויכול לתת מענה לעיר כעיר לפחות אדם אחד אני מחזיקה ממנו וזה עו"ד יאיר רביבו מנהל רשת המתנסים בלוד, שזה נותן מענה לפעילויות חברתיות ותרבותיות בעיר. מעבר לזה מה שמגדיר את העיר מבחינתי אנשים כמוני וכמוך ויש הרבה מאיתנו. סתם לידיעה אני יכולה לעבור לעיר אחרת מבחינה כלכלית אבל אני בוחרת בעיר הזו כי אני אוהבת אותה בגלל מה שהיא נותנת לי 1. מבחינת פרנסה. 2. המיקום שלה. 3. המענה שהיא נותנת לפעילות הילדים. ועוד הרבה דברים. כן, העיר לא מושלמת כמו ת"א רבתי אבל לוד העיר שלי! מוזמן לקפה אלינו ולא רק לבית הקברות (משתתפת בצערך)

למעלה