איזושהיא תהייה..

איזושהיא תהייה..

חברה שלי סיפרה לי שלפני כמה ימים היא ישבה ליד דובר גרמנית באוטובוס, איכשהוא הם התחילו לדבר, הוא סיפר לה שהמדינה שלו שלחה אותו ועוד 9 מתנדבים לשנת התנדבות פה בארץ בבתי אבות, כדי להדק את הקשר עם ניצולי השואה.. אחרי שהיא ספרה לי את זה התחלנו להתווכח.. היא טענה שאין דבר שייכפר על זה וחבל להם על המאמץ, שברור שהיא מעריכה את אותו אדם אבל בעיניה המדינה שלו סתם עושה את זה בשביל השם הטוב שלה וכדומה.. מה אתם חושבים? בעד? נגד?

ashkeloni

New member
=\

הוא אמר שהם באים לחזק ת'קשר עם ניצולי השואה. היא אמרה שזה לא יכפר. הם ניסו לכפר על ידי חיזוק הקשר? :X תראי, ההתנדבות הזאת היא דרך מצויינת לדעתי בשביל הגרמנים מהדור שלא היה דור השואה ללמוד על מה שקרה, דרך עדויות של ניצולי שואה. אני בטוח שכשהיית בפולין הזכירו שוב ושוב עד כמה זה חשוב שבאת לפולין ושמעת את העדויות של האנשי עדות, כי הם בקרוב לא יהיו. אנחנו נצטרך להעביר הלאה את העדויות שלהם! אז הנה, אני בעד, ככה לא רק אנחנו נעביר את זה הלאה, אלא גם בני העם הגרמני.

AriellA100

New member
../images/Emo45.gif

באמת אין דבר ש"יכפר" על מה שגרמניה עשתה בעבר, ואני לא חושבת שגרמניה מנסה לכפר כי היא יודעת שאי אפשר. לדעתי זה טוב מאד שגרמנים ילמדו על מה שקרה ממקור ראשון, אפילו אם אלו מעט גרמנים, כי הם יעבירו את זה גם למשפחות/חברים שלהם, יותר אנשים יהיו מודעים למה שקרה וזה חשוב בתקופה שבה רבים מכחישים את השואה.

זה יפה אבל לא מכפר

זה יפה מצד גרמניה שהם שולחים אנשים להתנדב בבתי אבות ולהכיר את ניצולי השואה ואת הסיפור שלהם אבל בהחלט לא מכפר!! חוץ מזה הגרמנים עושים חילופי נוער עם ישראל (אני הייתי חלק מהמשלחת הישראלית השנה) ואמ מה אני אגיד לכם הנוער הגרמני שהיה אתנו ממש הזדהה איתנו ושהיינו במחנה ריכוז הם גם בכו וביום השואה הם שלחו לנו אי מיילים שהם נורא עצובים ומזדהים איתנו ביום הזה...... ואממ אני חושבת ש-2 הרעיונות טובים כי דורות התחלפו וחשוב איכשהו לקשר אותם לשואה... וגם אני וחברי המשלחת הישראלית בעצם הבנו שגרמניה השתנתה ורוב הגרמנים ששמעו שאנחנו מישראל ממש התלהבו מאיתנו והאמת שלא ראינו שם אנטישמיות או משו (למרות שלא חסרים שם ניאו נאצים) וחברי המשלחת הגרמנית שהיו בארץ הבינו שישראל זה לא מה שהם רואים בתקשורת הגרמנית ורובם יחזרו בקיץ עם המשפחות שלהם לטייל בישראל....

Pukipsey007

New member
זה יפה..

רעיון יפה, לדעתי. גרמניה משתדלת לשנות את הדרך שבה העולם רואה אותה בשנים האחרונות וזה ראוי להערכה.

אתם חייבים להבין דבר אחד..

אי אפשר להאשים את הדור החדש שקם על משהו שעשו ההורים שלו. יש לשפוט איש למעשיהו..כמובן שיש היום ניאו נאצים.. אבל אלו לא רק בגרמניה..לא בכל העולם. הם מנסים לשפר את היחסים..שהרי ברור שזה מלווה אותם כל הזמן.. (לא ראית ללכת על המים?:q חח..) צריך לתת להם צ'אנס..אני נצר למשפחה שעברה את השואה..לא צריך ואסור לסלוח על מה שהיה..אבל אני חושבת שאת שופטת את האנשים הלא נכונים..אלו שהגיעו לכאן עשו זאת מרצון..לא כפו את זה עליהם..ובטח שהם לא שונאים אותנו כי הם לא היו מגיעים לכאן..

למעלה