איזו באסה (צרות של מפונקים)

איזו באסה (צרות של מפונקים)

אני נורא נורא רוצה כבר כמה שנים לנסוע בחורף לחופשת סקי (כל אחד והמוזרויות שלו...)... אבל או שלא היה לי כסף או שלא היה לי זמן בגלל לימודים... אז חייתי בצמצום וניסיתי לחסוך למען המטרה הזו... לפני שנתיים החלטתי שבחורף שיגיע אסע! כי הצלחתי לחסוך קצת לזה סוף סוף. ואז הכרתי את בעלולי ובדיוק החברה שהוא עבד בה פשטה רגל והוא נשאר מובטל, בלי משכורת ובלי פיצויים... החלטנו לדחות את החופשה הזו לעוד שנה. והנה עברה לה עוד שנה והגיע המועד להחליט. יש לנו מעט כסף בצד אם נרצה לנסוע אבל... במצב הכלכלי של היום פתאום אנחנו לא מעיזים להוציא כזה סכום... זה נראה כמו מותרות... מי יודע מה יהיה מחר?... חוץ מזה פתאום נכנסות למשוואה כל מיני מחשבות אחרות שלא היו פעם... מה אם בעוד כמה חודשים נכנס להריון... תינוק זה המון כסף... אבל מצד שני בשביל מה עובדים כל כך קשה? מה מטרת החיים אם לא להנות מהכסף מידי פעם? דילמה - לחסוך בתבונה או להנות מהחיים כאן ועכשיו כי מי יודע מה יהיה מחר... הרי כל החיים אפשר להמשיך בגישה כזו של לא לבזבז כסף ולא להנות כי צריך לחסוך לימים קשים... ואז?... מתי נהנים?... בינתיים ההחלטה היא כנראה לכיוון של לחסוך... אח!!! איפה ה-5 מיליון ש"ח הללו מהלוטו שהיינו אמורים לזכות בהם?!? מצב כזה נאחס במדינה... הבוקר ברדיו אמרו שצופים שהשנה הבאה תהיה עוד יותר רעה... עם איזה 12 אחוזי אבטלה... עם עוד ירידה ברמת החיים... ועם הרבה פחות כסף... אוף....

uti

New member
../images/Emo7.gifאכן אוף!!!

ממש הוציא לי את החשק מהיום הרדיו הבוקר, מזל שעכשיו יש קצת שירי חורף נעימים.

אתי@

New member
האמת היא

שאם אתם לא מתכננים תינוק בשנה הקרובה - אז כדאי לכם לנסוע. תנצלו את העובדה שאין עליכם אחריות של תינוק, ויש לכם קצת כסף. בשביל מה עובדים כ"כ קשה? בשביל לעבוד עוד יותר קשה ואפילו לא לנוח פעם בשנה? אני מסכימה שיש תחושת "שחיתות" בנסיעה כזאת, אבל אתם עובדים קשה ומגיע לכם גם לנוח ולהנות. וזה הזמן כי כשיהיה תינוק לא יהיה זמן. וחוץ מזה
אתמול אמרו שבחצי השנה האחרונה המשכורות נשחקו בכ-250 ש"ח לחודש. אז אם תמתינו עכשיו עם הנופש, בעוד חצי שנה או שנה זה יהיה עוד יותר יקר לצאת לחופשים. מקווה שלא בילבלתי אותך
אבל זאת דעתי.........

מסכימה עם כל מילה!

גם אנחנו נסענו לחו"ל בתחילת ההריון. עכשיו אין לנו גרוש, אבל על הנסיעה הזו לא הייתי מוותרת, הזדמנות אחרונה להיות באמת לבד, להנות כזוג צעיר... סעו, תהנו, תצלמו. לא לחשוב על זה יותר מדי. תמיד יש סיבות לא לנסוע ולחסוך.

Ronnie*

New member
אנחנו היינו במצב דומה

טוב, לא ממש דומה, אבל קצת... כמו שכבר סיפרתי, היינו אמורים לטוס לארה"ב לפני שנה. טיול מושקע, לשלושה שבועות, שתוכנן המון זמן מראש. חסכנו, היה כסף, הכל היה טוב. חוץ מהתאריך - 11 לספטמבר. התזמון המושלם... אז בסוף לא נסענו, החלטנו לדחות את הסיפור בשנה, ולנסוע לארה"ב לירח דבש. רק מה, השנה זה כבר נראה די בעייתי, עם המשכנתא, ההוצאות של החתונה, המינוס, והמצב הכללי שמשפיע גם עלינו... אז בסוף נסענו לאירופה במקום, והיה נפלא (למרות שאני עדיין נורא רוצה לטוס לארה"ב מאז שהייתי שם לאחרונה, בגיל 12). מה המסקנה? אין לי מושג... אני חושבת שבמקומכם דווקא הייתי נוסעת, כל עוד אפשר. אחר כך דברים יכולים להשתבש ולהשתנות - אני כן חושבת שכדאי לנסוע כל עוד אפשר.

במצב נורמלי לא הייתי מהססת...

כסף בא והולך... והזמן והחיים רק הולכים... אז לא הייתי מוותרת על משהו כזה שאני כל כך רוצה... אבל כשבמציאות שלנו לא ברור אם החברה הנוכחית בה בעלי עובד תמשיך או תפשוט רגל עוד כמה חודשים... ואם חס וחלילה זה יקרה מי יודע מתי הוא ימצא עבודה אחרת... ובינתיים המשכנתא ממשיכה לרדת... ואולי עדיף לשמור את הכסף הזה בצד בתור "קרן לזמן חירום"... לנסוע לשבוע לסקי? או לשמור בצד כסף שיכול לספק לנו מחייה של 2-3 חודשים?.... לנסוע לשבוע לסקי? או לשמור בצד כסף שיכול לשמש ללימודים או לתינוק?... להיות "חכמים" או "לחיות את החיים"?!?!?!

ayush

New member
אני הייתי מסתפקת בטיול צנוע יותר...

מאד מאד מבינה את ההתלבטות, גם אנחנו רצינו מאד לטוס לארה"ב אחרי החתונה...אבל כשחשבנו על הנושא לעומק, בהתחשב בתנאים הכלכליים הנוכחיים והעתידיים, החלטנו לדחות בינתיים את הטיול. נכון שחיים פעם אחת וכו´ אבל צריך לבדוק מהם סדרי העדיפויות. לנו היה חשוב יותר להשקיע בבית משלנו, ולשמור על רמת החיים הלא רעה
שאנו חיים בה כעת. אם היינו נוסעים היינו צריכים אח"כ לחיות בסגפנות, לחסוך בדברים אחרים שלא רצינו... אם הבנתי נכון ואתם מתכננים את הרחבת המשפחה בקרוב - על אחת כמה וכמה ! בכל אופן, ומה שלא תעשו - תהנו !!!

כרגע אנחנו מתנדנדים עם נטייה ל"לא"

אני לא מעוניינת בטיול צנוע - המטרה בסקי הוא לא הטיול... אלא האדרנלין המדהים שבספורט הזה... מי שעשה סקי יודע כמה שההרגשה הזו מדהימה.... היות ואין לי צורך בטיול לחו"ל נראה לי שנשאר בארצינו הקטנטונת ונשים את הכסף בצד... עדיין חבל לי... מי יודע מתי נוכל לנסוע ככה רק שנינו בלי ילדים קטנים... אחר כך זה כבר הופך לאופרציה... להשאיר ילדים בארץ אצל הסבתא... לדאוג כל הזמן שהם בסדר.... ובעצם תמיד יהיו דברים טובים יותר להוציא עליהם את הכסף... שיפוץ... ריהוט... דברים לילדים... אני מקווה שביום מן הימים נצליח להגשים את החלום הזה...

מאי26

New member
גלית, אני דווקא חושבת שכן

כדאי לכם לנסוע. טיולים מושקעים (ויקרים) הם אחד הדברים שיהיה לכם הכי קשה לעשות אחרי הילדים. כל דבר, כמו שיפוץ, ריהוט וכו´ יכול לחכות לאחרי הלידה. בגלל זה, אגב, אנחנו חושבים ומתכננים לנסות לנסוע כמה שיותר השנה, לפני שנתחיל גם אנחנו ב"פרוייקט ההולדה" ולדעתי שווה להוציא על זה את הכסף, כי הזמן שעובר עכשיו לא יחזור עוד.

danonit

New member
ממפונקת אחת לחברתה...

קודם כל, אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד מפונקים שהביאו ילדים לעולם (בערך חצי מהאנשים אצלנו בעבודה) נוסעים לסקי עם הילדים והתינוקות אז זה לא נגמר שם! להיפך! שילמדו מגיל צעיר
זה רק ענין של גישה, אתם מחליטים אם הילד הוא מגבלה מבחינתכם או תוספת. יש הרבה אנשים שרואים בלנסוע עם ילדים (לא רק לסקי - בכלל) מגבלה ובלאגן אבל יש הרבה אנשים שנהנים לקחת את הילדים למקומות אחרים ורואים בזה דבר ברור - זאת המשפחה וככה היא מטיילת ולומדים איך לקחת את הילדים בחשבון. אני לא מדברת מנסיון אבל הרבה מאוד אנשים סביבנו, חברים ובעבודה נמצאים עכשיו בסיטואציה שאת מדמיינת את עצמך בה עוד שנה שנתיים - ואת ממש רואה הבדל בין זוגות שנעלמים לתוך הילד ומספיקים להתקיים מחוצה לו וזוגות שממשיכים כרגיל רק "פלוס" הילד. ולעניין הסקי, אנחנו גם מתלבטים מה לעשות השנה, החלטנו שמתחילים לעבוד על "פרויקט הילודה" וסקי הרבה פעמים צריך להזמין הרבה זמן מראש אז אנחנו נזרום - אם נכנס להריון - נוותר על הסקי, לא נכנס - ננסה לארגן משהו בהתראה יחסית קצרה, לא ייצא - לא נורא. בידיעה שגם אם לא נעשה סקי (סנואובורד) שנה או שנתיים, ההרים לא יעלמו ונחזור לזה מתישהו.
נתראה במדרונות

gmgy

New member
../images/Emo160.gif../images/Emo160.gif../images/Emo160.gif../images/Emo160.gif

הכוונה היא שתסעו מהר מהר מהר. תראי, ילדים זה שמחה אבל גם עול, ובמיוחד כלכלי. תנצלו את הזמן הזה עכשיו! מה יקרה אם אחרי הלידה תחליטו שיותר חשוב שיהיה לילד כל מה שהוא רוצה ותוותרו על עצמכם? או שאולי יהיה קשה מדי כלכלית? סעו עכשיו! you will always cherish the memories!

נראה חי שגם אנחנו נלך על האופציה

הספונטנית... ואולי ניסע בהתראה קצרה... בינתיים זה ב-hold.... נראה מה קורה איתנו ומה קורה עם המשק ומה קורה עם המדינה ומה קורה עם העולם... הכל כל כך מבולגן וחסר וודאות בימינו... בקשר לילדים ממש אהבתי את מה שאמרת - ואני מאוד מקווה שנצליח להיות כמו הסוג השני שציינת - להפוך לזוג "פלוס" ולא זוג מוגבל... אני מאמינה שיש בהחלט יכולת לבחור בדברים הללו (במידה מסויימת לפחות...) וצריך להשתדל לנצל את החיים בכל מצב במקסימום ולא לשים על עצמינו מגבלות.... חוץ מזה - תמיד יש סבתא שיכולה לעשות בייביסיטר לשבוע! (אמו של בעלי אינה עובדת... אז זה לא סוף העולם אם נשאיר שם עולל קטן לזמן קצר... כל עוד לא עושים מזה טרגדיה ומתייחסים לזה כאל קיטנה וכיף). ובהחלט - c u on the slopes!!!

למעלה