איזו דמות אתם?

איזהו חכם? הרואה את הנולד! "

- כמו ליטל פינגר גם אותך מאפיינים ערמומיות," פיקחות, קור רוח ותושייה. היכולת לסובב את כולם סביב האצבע הקטנה ולהשיג את מטרותיך בדרך יעילה ומתוחכמת טבועה בך ממש כמו היכולת לראות תמיד שני צעדים קדימה ולתכנן את צעדיך בהתאם ובאופן מושלם. למעשה, סביר מאד להניח שהגעת לתוצאה הזאת לא באופן מקרי אלא אחרי שכיוונת את התשובות באופן מדויק להפליא ומתוכנן עד אימה. הממלכה שייכת לך!

אאוץ'.
מצד שני, לפחות יוצא לי משהו מזה.

עכשיו עולה לי נושא מעניין לדיון: השוואה בין טיריון לאצבעון. שניהם חכמים, שנונים, נמוכים, מנודים חברתית אבל מטפסים בסולם ויודעים להצליח בעולם שנתן להם סיכויים אפסיים מבחינת נתוני הפתיחה שלהם. ובכל זאת את האחד רובנו אוהבים, ואת האחר רובנו אוהבים לשנוא. אולי כי לראשו של אצבעון לא נכנסנו עם פרקים מנקודת המבט שלו? כי אם היינו שמים את טיריון בנתוני הפתיחה של אצבעון, אני רואה אותו עושה כמעט כל מה שאצבעון עשה כמעט בכל שלב.

ועוד שאלה מעניינת, מה עשה טיריון לפני פתיחת העלילה של "משחקי הכס"? הוא לא היה מעורב בפוליטיקה, אבל קשה לי להניח שכל מה שהוא חיפש במעלה מלך היה ספרים וזונות. ומצד שני, אנחנו לא מקבלים שום הד לפעולות שלו בתקופה ההיא (למעט ההימור על הפגיון, סיפור שהוכח כשקר).

אתה בטוח?

טיריון היה מחולל מלחמות שלמות רק כדי לקדם את עצמו באופן אישי? זה לא מסתדר עם הדמות שלו.

itaipee

New member
טיריון לא חולל מלחמות , הוא נסחף למלחמות והגיב.

טוב. אז לא צריך להסחף למלחמות.

אפשר להסתתר בביצרון ולקוות שאמורי לורץ' פשוט ימשיך הלאה.
כן... זה עובד מצויין.

יש הבדל עצום אחד בין שניהם:

טיריון הוא הבן היורש של בית גדול, אצבעון הוא השליט של בית זניח, נקודת התורפה של טיריון היא נשים יפות, אצבעון עלה לאן שהגיע בזכות נערה שמאוהבת בו. יש הבדל עצום בין שתי הדמויות.

Rodrik Harlaw

Well-known member
יש הבדל

טיריון פוגע באחרים כדי להגן על עצמו (למשל, הזמר שנזרק לחום), בעוד שאצבעון פוגע באחרים כדי לקדם את עצמו. בעיקרון, שניהם מנסים להתקדם על גרף ההצלחה באותו כיוון, אבל תחת נסיבות שונות. נכון שהמהלכים של אצבעון יכולים להיתפס כמניעתיים (אם אתה צובר מספיק כוח מוקדם ב"משחק", יש לך יותר אפשרות לשלוט בגורל שלך בהמשך ולהינצל מפגיעה), אבל ההרגשה בתור קורא היא אחרת (הדעה של רובנו על ריב מושפעת מ"מי התחיל?", ולכן התוקפנות של אצבעון נתפסת כמרושעת כי הוא היוזם) וזה חלק מההעדפה לטיריון (שנחשפנו הרבה פעמים גם לחמלה שלו, גם אם לא תמיד, לנכים ודברים שבורים).
כמובן שיש יוצאים מן הכלל. למשל, טיריון שרוצח את טיווין כנקמה גרידא, ולא כדי להציל את עצמו (המהלך הזה מגדיל את סיכויי השרידות שלו בהמשך אם טיווין הוא לא זה שרודף אחריו, אבל קראנו את זה מנקודת המבט של טיריון ואנחנו יודעים שלא זה היה השיקול), אבל זה יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.
אישית, אני גם די מחבב את אצבעון כשאני יודע את סיפור ההשפלה מול בראנדון סטארק (וכנראה ההחלטה שלו לשנות את הגישה למשחק, כתוצאה מכך), אם כי אני מקווה שבסופו של חורף (או של אביב) הוא ייפול.

Moiraine

New member
ג'ון סנואו

&nbsp
יש בך שילוב מעניין של יכולת לחימה ושאיפה לשלום, ואין בך פחד מאחריות גם במצבים בהם חסר לך ידע רב. כשצריך לעשות משהו אמיץ וחשוב, מתגלות האיכויות האמיתיות שלך - חבריך יכולים לסמוך עליך עם חייהם, לא בטוח שזה הדדי, אך גם אם נקודת הפתיחה שלך נמוכה, אנו מאמינים שנקודת השיא שלך יכולה להיות גבוהה מאוד. בעיקר אם תתממש המשאלה שלנו, שאף חומה לא תעמוד בדרכך.
&nbsp
פעם בשאלון אחר שעשיתי יצא לי סאנסה...
כנראה טוב שאני לא חיה בעולם של ששאו"ק .

למעלה