איזו דרך חינוך נכונה?

איריס164

New member
איזו דרך חינוך נכונה?

אני אם לארבעה ילדים הצעירים בני 3.5 ותנוקת לאחותי הגדולה יש בת בגיל שלוש לערך. כאשר אנו נפגשים ונוצר מצב בו הילדים מתווכחים (חוטפים צעצועים וכו'), אני לעיתים נתפסת בעיני אחותי כקשוחה מידי עם הבת שלה. זאת משום שאני מעירה לילדתה באותו האופן (פחות או יותר) בו אני מעירה לבן שלי אם הוא מתנהג בצורה לא יפה. היא מאמינה בעיקר בדיבורים, לשאול מה קרה, למה היא עשתה את זה וכו'. אני, לעומת זאת, פשוט מודיעה לילדה שאם היא חוטפת את הצעצוע, אז שניהם לא יוכלו לשחק איתו. כך אני נוהגת גם עם הבן שלי. אחותי טוענת שעליי להשאיר את מלאכת החינוך של ילדתה בידיה בלבד, ולקרוא לה אם היא לא בסביבה באותו הרגע. אני לא חושבת שזה פיתרון הגיוני, ואולי טוב שהילדה תראה עוד דרך של חינוך, מצד הדודה שלה. זה לא שאני תקיפה איתה, אלא אני פשוט חותכת בלי הרבה דיבורים... שאלותי הן: - האם עליי לשמור את כל הערותיי לילדה לעצמי? - האם הפיתרון בו אני בוחרת מתאים בעינייך (לקיחת הצעצוע משניהם)? תודה א

איך נעזור לעצמנו ולילדים לפתור קונפליקטים?

שלם רב איריס וברוכה הבאה לפורום. התשובה היא כן לשתי שאלותייך. לאחותך יש זכות לחנך את בתה לשיטתה. כל הורה מפתח את האג'נדה שלו. נדמה לי ששתיכן רוצות אותו דבר. שתיכן רוצות לחנך את הילדים לערכים, לפיתוח יכולות חברתיות הוגנות, לחברות נאותה, לוותר ולהתפשר. כל אחת מכן חותרת ליעד בדרכה. זה אך טבעי. אנחנו בני אדם שונים עם השקפות עולם ודרך חיים שונה (גם אם נולדנו באותה משפחה) אגב, בכך, ש"תשמרי את הערותייך לעצמך " תדגימי לילדים קבלה של האחר וכבוד לסובייקטיביות שלו. מודל שהם יוכלו לאמץ בין האחים ובין בני הדודים בינם לבין עצמם. ועוד אגב אחד, יש אפשרות נוספת ליזום שיחות עם הילדים (כל אם עם ילדה ) ולבדוק יחד איתם אילו דרכים נוספות קיימות לפתרון קונפליקטים. ואולי תוכלו לחשוב ייחד על האפשרות להניח להם לפתור את הקונפליקטים בכוחות עצמם. באופן זה תעבירו להם את המסר שאתם סומכים עליהם ומאמינים שהם יידעו להסתדר. מסר שמקפל בתוכו אמונה ביכולת הילדים, מחזק את הערך שלהם כיכולים לפתור בעיות בכוחות עצמם ולמצוא דרכים לפתרון. זו יכולה להיות מתנה רגשית חשובה לחיים. מה דעתך? עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

למעלה