איזו דת\חברה טובה יותר?

איזו דת\חברה טובה יותר?

הערה: מאחר והשאלות לא נענו בשרשור אחר, אני מעלה אותם כאן שוב (עם שינויים).

כל קבוצה טוענת שהיא הטובה ביותר.

בוא נעשה בדיקה איזו חברה טובה\מוסרית\מחונכת\שומרת חוק יותר, והמקום שיענה בצורה הברורה ביותר על העניין זה בתי הכלא עצמם, הכלא הוא למעשה הראי שמגלה את פרצופו האמיתי של אותה דת\חברה.

נניח וניקח את כל האסירים מכל בתי הכלא בארץ, מה יהיו התשובות שלכם על השאלות הבאות:

(בבקשה לא להתחמק מהשאלות, ולענות בכנות, אם יש לכם שאלות קודם תענו על השאלות ואחרי זה תשאלו מה שאתם רוצים)

1. כמה אחוזים מכלל האסירים בבתי הכלא הם ערבים?, יהודים?.

2. כמה אחוזים מכלל הרוצחים בבתי הכלא הם ערבים?, יהודים?

3. כמה אחוזים מכלל הגנבים בבתי הכלא הם ערבים?, יהודים?.

4. כמה אחוזים מכלל האנסים בבתי הכלא הם ערבים?, יהודים?.

5. כמה אחוזים מכלל האסירים שיושבים בבתי הכלא על סחיטה ואיומים הם ערבים?, יהודים?.

6. כמה אחוזים מכלל הרוצחים בבתי שיושבים בבתי הכלא על אלימות הם ערבים?, יהודים?.

7. כמה אחוזים מכלל האסירים יושבים על הפרעות חוק וסדר הם ערבים?, יהודים?.

8. כמה אחוזים מכלל האסירים יושבים על סמים הם ערבים?, יהודים?.

טייב בסדר

"הרב רייזמן ביקש מבתי לנקות בלי בגדים"

לא מספיק אונס ומעשי סדום בתלמידי ישיבות

עכשיו גם לנצל משוגעים ולהרעיב אותם

http://news.walla.co.il/?w=/90/2622037

כשאתה מדבר על אונס תזכור רבנים במדינה שלך וכמה פדיחות של גילויי עריות, סבא שאנס את נכדו, נשיקות וניצול מיני במתחם הכנסת, כשאתה מדבר על גניבות תסתכל על חברי הפרלמנט שלך וכמה מעשי שוחד שחלק נכבד מהם מעורבים ראשי ממשלה לפני שאתה מתלונן על ערבים שלא משלמים ארנונה, כשאתה בא לדבר על גניבות ועל ביזוז רכוש זכור את מעשי המתנחלים שבחלק מהמקרים תועדו במצלמה נסתרת והמשטרה לא הזיזה את התחת כדי לחקור אותם, כשאתה בא לדבר ולשאול על איומים..פנה לעמותה להגנת נשים ולמשטרת ישראל כי נמאס לראות את הכותרת כל פעם מחדש בעיתון "הכתובת היתה על הקיר" ולהסתפק רק בהרחקה מהבית, כשאתה בא לדבר על רצח דאג שתיפטר מסוגיית משפחות הפשע המתרוצצת בארץ ותוציא את העצבים על כנופיית אברג'יל והסאחבק שלהם אבל כנראה שמטעני החבלה שלהם עוד לא הגיעו לרמה של החמאס, כשאתה בא לדבר על אלימות זכור כמה מקרים ספרת בשבועיים האחרונים (הצלמת, עובד העירייה הערבי, ואתמול תקיפת ערבי במסעדה...)

על זה אתה בטח ענית בפורום יהודים

זה פורום לגזענים?

אני אמנם לא פעילה פה אך היה לי קשה שלא להתייחס.....אני לא אענה על שאלתך. אך אתן לך תשובה בדרך אחרת. אתה יודע שבארה"ב רוב מי שיושב בבתי כלא הם זרים-היספאניים, סינים וכן גם שחורים אמריקאיים. אתה יודע למה זה קורה? בגלל שיש אפלייה עוצרים אותם יותר ומענישים אותם יותר. כנ"ל לגבי ערבים בישראל. הם יושבים יותר בכלא לא בהכרח בגלל שביצעו עבירות חמורות יותר אלא פשוט כי מע' המשפט בארץ היא גזענית. זה הכל.
כך שהכלא כל שכן הכלא בישראל הוא בוודאי לא המדד לחברה צודקת ואחראית או מוסרית יותר. אם הנשיא במדינה אנס (זה יפתיע אותך אבל הוא לא ערבי...)..למי בדיוק אתה נטפל?

ellale

New member
כדורבנות?

גם אתה מסכים שרוב הערבים שיושבים בכלא זה בגלל גזענות של השופט? אתה בעד שישחררו את כל האסירים הערבים הישראלים שיושבים על פשעים חמורים כיוון שהם נפלו קורבן לגזענות? הם יחזרו אליכם, לכפרים, לערים, לטייבה, לנצרת, לטירה ולאום אל פאחם, מי לדעתך יהיו הראשונים לסבול מזה? תאמין לי שלא תושבי ראשון לציון.

shamrockh

New member
את לא שמה לב

לזה שאת לוקחת את הדברים בקיצוניות?
כוווווווולם? תבדילי בין רוב לכולם הרוב זה לא כולם וכולם זה לא הרוב
הרוב זה חלק מ..

ellale

New member
אני לא חושבת שמערכת המשפט פה מושלמת

רחוק מזה.
אבל האם אתה באמת מאמין שיש אפליה בין יהודים לערבים על רקע גזעי??

חד משמעית כן

מערכת המשפט בארץ וגם בארה"ב היא גזענית. ושלא יהיו לך ספקות. תעשי קצת מחקר ותראי שאני וצודקת. הן מבחינת כמה הם נענשים והן מבחינת הגזירה קרי כמה שנים הם מקבלים בפנים. אני אפילו כבר לא מדברת על זה שאם בן אדם דורס בן של שופט הוא יקבל עונש חמור יותר ממי שדורס מישהו עם ייחוס נמוך. זה לא גזעני מספיק בעיניך שיש פה אנשים ששוים יותר ואנשים ששוים פחות? הדורס של שחר גרינשפן שהפך אותה למשותקת לצמיתות קיבל עבודות שירות. מי שדרס את הבן של חשין קיבל 12 שנה בכלא. זה מדבר בעד עצמו איך מתנהלים פה השופטים במדינה.

ellale

New member
ארה"ב לא מעניינת אותי

אני גרה כאן. כאן, בהחלט יש הרבה בעיות במערכת אכיפת החוק, ובתי המשפט בכללה. אבל כמה אחוזים מתוך היושבים בכלא יושבים לחינם? אפילו אם תצליחי לזכות חצי מהערבים היושבים על פשעים חמורים, עדיין אחוז הערבים בקרב המרצים עונש על פשעים חמורים יהיה גבוה יותר מאחוזם באוכלוסיה.

הבאתי אותה כדוגמא

לכך שזה מתקיים בעוד מקומות. תגידי, ראית במקרה את הסרט "מערבולות"? על איך תפרו תיק ל 3 ערבים על רצח איזו חיילת שהתרחש בשנות ה 80 בחיפה? אני ממליצה בחום לראות. וכמו שאמרתי. זה לא שהפשע שלהם חמור יותר. ה"פשע" היחיד שלהם זה שהם מהמוצא הלא נכון. זה הכל.

ellale

New member
הנושא שאת מדברת עליו הוא מסובך

כי מטבע הדברים אין הרבה נתונים בדוקים. גם אני לא חושבת שמערכת המשפט פה מושלמת, אבל לא בצורה כל כך קיצונית כמו שאת מתארת.
ובקשר לרצח דפנה כרמון, זה לא המקרה היחיד של אנשים שתפרו להם תיק, ולא כל הטוענים הם ערבים. ועדיין, גם אם תצליחי לזכות 50% מהערבים המורשעים בפשעים חמורים כי המערכת גזענית, עדיין, אחוז הערבים המורשעים יהיה גבוה מאחוזם באוכלוסיה. ואני לא מאמינה שאחוז העיוות המשפטי כל כך גבוה.

אבל למה את אומרת שזה לא גבוה?

הרי בואי נלך אפילו לדוגמא של חשין. הדורס שלו קיבל 12 שנה בכלא. הערס שדרס את ה 3 נשים בנתניה בטח יקבל עבודות שירות....האם זה לא גזעני לטעמך? יש פה אנשים ששוים יותר וכאלו ששוים פחות.

ellale

New member
שוב, קשה להתווכח על זה

כי מטבע הדברים אין נתונים מדוייקים. רק כתבתי שאני לא מאמינה שאחוז העיוותים מגיע עד 50% מהמקרים ויותר.
לא ראיתי את מערבולות, אבל ראיתי את תאוריית הקונספירציה של זדורוב ואת הסרט על עמוס בראנס, בראנס שוחרר לבסוף מהכלא, אבל בגלל כל מיני דברים שוליים, לא בגלל שגילו שהוא לא אשם. הסרטים האלה תמיד בעייתיים כי המטרה שלהם היא לא לחשוף את האמת אלא להעביר את המסר שהוחלט עליו מלכתחילה.
ורק להבהרה, אני לא מאמינה במערכת המשפט שלנו בצורה עיוורת, היו שופטים ושוטרים שנתפסו בקלונם, אבל אני גם לא חושבת שהמצב כל כך קיצוני כמו שאת מנסה לתאר.

למעלה