איזו הטבות אנחנו מקבלים בעבודה? מגיע לנו?

איזו הטבות אנחנו מקבלים בעבודה? מגיע לנו?

בעקבות הדיון של מפזרת על הטבות וצ'ופרים ותגובות של אנשים - בואו ספרו מה הולך בתחום אצלכם בחברה:

אתם מאלו שמקבלים רק קפה וחלב? נותנים לכם לפחות קפה מגורען מסוג איכותי?
או שאתם מאלו שמקבלים גם מעדנים ופירות ואפילו כריכים וסלטים? (באחת הזמניות שעבדתי בה היו גם פריכיות למי שבדיאטה ומשקאות קלים בבקבוקים משפחתיים).
יש חדר אוכל? מסובסד או בחינם? יש אולי סיבוס/תן ביס או תוספת אש"ל?
יש ימי כיף? הופעות? כרטיסים לסרטים ולהצגות מסובסדים?

ו-העובדים אצלכם מנצלים את זה? או שמתונים יותר, שלא כמו העובדים שתיארה מפזרת.

ואני כמובן אהיה ראשונה

ואשתף בכמה דברים בנושא:

בעבודה הראשית שלי יש סיבוס + אספקה של קפה, תה וחלב מסוגים שונים (חוץ מסויה שאותו אני קונה מכספי - ולא רואה סיבה שיהיה אחרת). בנוסף המזכירה שאחראית על הקניות מוסיפה לפעמים ריבה ופינוקים אחרים. אנחנו משרד קטן יחסית ככה שאין מקום לתחמונים וחריגות.

בעבודה הנוספת שלי יש באופן קבוע עמדת קפה מצוידת שכוללת גם חטיפים ונשנושים שמיועדים לעובדים, לאורחים ולמתנדבים. לרוב יש גם ארוחת ערב צנועה אבל מספקת (בהתאם לשעות העבודה הנדרשות), ובמקרים של ישיבות ופעילויות מקיפות יותר יש תוספות עשירות יותר לארוחה. במקרים שאני מגיעה זמן רב לפני ארוחת הערב, מי שאחראי על הכיבוד דואג לצייד אותי בחטיפים ותוספות שונות (בהתאם למה שיש), כי יודע שאני מגיעה אחרי יום ארוך, אבל בגדול אין גישה חופשית לארון האספקה ואין סיבה שתהיה.

במקום ההוא יש מי שמתחמנים, בנושא האוכל קלטנו כבר את אלו שבאים ל"ארגן דברים" בדיוק בזמן שמגישים ארוחת ערב ומזמינים את עצמם, כשלרוב לא מדובר באנשים פרודוקטיביים במיוחד. קטע יותר צורם היה עם ימי הכיף - מדי פעם מתארגנים ימים כאלו כאות הוקרה למתנדבים על פועלם. ימים כאלו יוצאים לפועל הודות לנכונות של תורמים (אנחנו עדיין מלכ"ר בלי רזרבות לדברים כאלו). איכשהו תמיד כשמתחילים לדבר על יום כיף או על טיול כולם נזכרים שהם חלק מהארגון, כולל אנשים שהתנדבו לפני שנים ועזבו. לא שיש טענות כלפיהם, וללא ספק הם עזבו מסיבות מובנות ולגיטימיות, אבל עם כל הכבוד - כשיש יום כיף ממומן ע"י תורם שמיועד למתנדבים ויש הקצאה לX אנשים, הגיוני שלא נאשר השתתפות למישהו שלא שמענו ממנו שנתיים. מצאתי את עצמי בויכוח מול מישהי כזאת שעוד הוסיפה ורצתה לצרף את בן זוגה וכשהסברתי לה שמספר המקומות מוגבל ושאין אפשרות כזאת היא חזרה והתעקשה שבטח יש אפשרות לאשר כמקרה חריג ושהם רוצים לבלות ביחד וזה חשוב גם כי היא לא מכירה את האנשים האחרים (מעניין למה). בסוף התברר שהיא עצמה לא קיבלה אישור להשתתפות ביום הכיף מטעמי over booking.

rasmus girl1

New member
ואוו,כל הכבוד,

אוי אני שונאת שונאת את אלו שמבקשים את ה "אישור חריג" הזה..

במקרה הזה זו הייתה חוצפה אמיתית

גם אם היא הייתה פעילה באותה תקופה, זה צ'ופר שמיועד למתנדבים בלי אפשרות לנלווים וזה משהו שאמור להיות דיי ברור. לי אישית זה הרגיש כמו טפילות וגם הנימוקים שהיא נתנה היו דיי לא ענייניים.

זה הזכיר לי מקרה מהתקופה בה שיווקתי מלגות, וזכיתי לבקשה ממישהי שהיא לא סטודנטית אבל לדבריה היא בעלת קשיים כלכליים ולכן זקוקה מאוד לכסף. ניסיתי להסביר לה שהמטרה של מלגה היא לסייע לסטודנטים שלא יכולים לעבוד במשרה מלאה, מה שהיא כן יכולה לעשות. לא הכי עבד...

rasmus girl1

New member
עונה..

יש חלב עמיד,סוכר וכוסות חד"פ,אין כפיות ואין קפה.
אין סיבוס,אין חדר אוכל,אין פינת אוכל,אין כריכים/מעדנים/סלטים/פירות.
סבסודים וטיולים יש אבל אני לא כלולה בהם כי אני עובדת קבלן,רק לפני שבוע היה טיול שלא יכלתי להשתתף בו..

עונה...

- קפה מארבעה סוגים (טסטר צ'ויס אדום וירוק, שחור ואספרסו), חלב משני סוגים (3% + 1 %).
- פירות ועוגיות הם חלק מהכיבוד בישיבות. אז לעתים אני מתכבדת בפרי או עוגייה. לרוב, בעיקר כדי שיוזרק לי סוכר לווריד ולא אירדם....
- אין חדר אוכל במקום שבו אני עובדת, אבל יש איפה שיושבים חלק ניכר מהחברה. יש כרטיס קופון פון עם הגבלה יומית, תלוית טייטל.
- ימי כיף, הצגות בסבסוד וכולי יש כל הזמן. למעשה, כל שבוע שולחים לנו ניוזלטר על מה שיש השבוע.

האמת, מבחינת תנאים, אין לנו על דבר וחצי דבר להתלונן.

Osnatz1

New member
עונה גם

יש פינת קפה עם קפה נמס, שחור ותה. חלב יש מהמון סוגים (לקפה, וניל, 3%, 1%, דל לקטוז וכו' וכו').
לא שותה קפה (ואם כבר אז נס של עלית שנחשב ללא משהו) אבל כנראה שלא משקיעים בקפה עצמו :)

יש חדר אוכל בחינם, ובימי שישי אין טעם לפתוח חדר אוכל אז יש סנדוויצ'ים קנויים ארוזים כמו שיש במכללות וכאלה + פחית שתייה + קינוח בצורת וופל או במבה.
אין כלכך איך לנצל את זה כי מעבירים כרטיס עובד בכניסה לחדר אוכל, אבל בימים שאנחנו מקבלים כל מיני סוגי אוכל לטעימות (אני עובדת בחברת מזון אז כדי שנכיר מוצרים חדשים אם יש) זה מאוד שכיח שבבוקר יש 50 קופסאות של X ויום למחרת יש רק שתיים וחצי קופסאות פתוחות ועבשות במקרר...
חלב תמיד יש המון אז קשה לדעת אבל אני משערת שגם משם יש כאלו שמרימים קרטון או שניים.

יש ימי כיף וגיבוש פה ושם ויש גם כלמיני הנחות שלרוב לא מדברות אליי כי אין לי ילדים. לרוב את הדברים האלו אין איך לנצל כי הכניסה לעובדים בלבד (תשלום דרך המשכורת או אם זה חינם כניסה עם כרטיס עובד) אז אם זה לא ניתן להעברה פשוט אין דרך להשיג עוד כרטיס.
קטע שכן היה במבצע עמוד ענן - ארגנו חדרים בחינם בבתי מלון במרכז לעובד + משפחה מקרבה ראשונה (ילדים+בן זוג או הורים+אחים) והבנתי שהיו לא מעט כאלו שהמציאו לעצמם אחים וכאלה כדי לארגן לחברים שלהם חופשה בחינם.
בסוף היה עם זה כזה בלאגן שזה בוטל לגמרי וחבל, כי זה גרם לעובדים להמשיך לסכן את עצמם בשביל להגיע לעבודה.

אוגלה

New member
עונה גם

יש שני סוגי חלב (ולאחרונה גם את החלב המיוחד שלך
),
4 סוגי קפה (נמס עלית, מגורען, נטול ושחור)
5 סוגי תה (ארל גריי, שלושה סוגי תה ירוק ועוד חליטת פירות)
בנוסף לזה יש גם מכונה של משקאות קפה (שכולנו מכירים כמכונת פרנצ' ונילה)
יש חדר אוכל מסובסד, עם בחירה בין מספר סוגי ארוחות שמחירן משתנה
יש גם אש"ל במשמרות מסוימות.
דברים מסובסדים אחרים יש וכמובן בשפע (ככה זה בבנק). אפשר להגיד שאין שום דבר שאני צורכת שחלקו לא מסובסד באופן כזה או אחר

בקיצור - מהבחינה הזו אין כמו לעבוד בבנק

YTmda

New member
עונה...

אצלנו יש מטבחון שיש בו נס, שחור ותה. יש כוסות וכפיות וכמובן גם סוכר. במטבחון יש גם מיני בר עם מים קרים וחמים. יש חלב שאנחנו מקבלים כל בוקר ומספיק בדיוק לכולם (לא שלי זה משנה כי כשאני שותה אז זה כבר שחור בד"כ).
אנחנו מקבלים תלושי אוכל בכרטיס פנימי של הארגון שמאפשר ארוחה בחדר האוכל בכל משמרת וניתן גם להשתמש בכל תלוש אוכל שצבור בכרטיס במסעדות כשווה ערך לכסף.
בנוסף, ניתן להשתמש בתלושים גם ב"שקם" הפנימי, שבו אפשר להזמין סנדוויץ' או טוסט, לקנות חטיפים, גבינות, גלידות, שתיה, יוגורטים וכו'.

אין אצלנו הפרזה ושימוש מוגזם בציוד הזה וכל אחד שותה קפה / מים קרים כשמתחשק.

YTmda

New member
ושכחתי...

מדי פעם יש טיולים מאורגנים שבהם אנחנו משתתפים ואפילו מקבלים שכר ולפעמים אנחנו גם מארגנים על האש או משהו כזה שלנו (אנחנו מחלקה קטנה בתוך הארגון) ומסבסדים חלק מהקופה הקטנה שמוקצית למחלקה.

גם אני צריכה לענות?

שיהיה:

אצלנו באופן קבוע יש 3 סוגי קפה (נס רגיל, נס מגורען ושחור), תה רגיל ותה צמחים לפי מבחר משתנה. חלב מביאים רגיל ודל שומן. חוץ מזה יש אספקה של פירות ומעדני חלב כמו שסיפרתי, בהתאם לגודל המחלקות.

כמו שכבר סיפרתי, יש עובדים שמקבלים תן ביס ועובדי שטח שמקבלים החזר הוצאות או תוספת אש"ל בהתאם לאופי המשרה, ויש גם עובדים שלא מקבלים שום כיסוי, בעיקר זוטרים.

יש ועד עובדים ויש הטבות כמו הנחות להצגות וכדומה, זה רלוונטי בעיקר למי שיש לו ילדים. ימי כיף מארגנים מדי פעם למחלקות השונות.

Black Star

New member
עונה, כנציגת הפורום במשרד ממשלתי...

האמת שבניגוד למה שנהוג לחשוב על משרדים ממשלתיים (וספציפית על זה שאני עובדת בו), התנאים ממש לא מפנקים.
יש קפה (מגורען 'פושט') ונדמה לי שגם תיוני חדר מורים, רק שאף אחד לא משתמש בהם. אנחנו מארגנים לעצמנו טייסטר'ז צ'ויס ותיונים מפנקים. חלב - קונים במזנון, יש רק 3%, אנחנו צריכים לקנות בעצמנו ומזדכים לאחר מכן על הקבלות. אין פינוקים נוספים.
בישיבות עם חיצוניים יש לעתים מעט כיבוד, בייגלה ו/או עוגיות, לא יותר.
יש מזנון מסובסד ולא טעים במשרד עצמו. ברוב הימים אנחנו הולכים למשרד ממשלתי אחר בו יש מזנון קצת יותר סביר.

מעבר לענייני האוכל, יש טיול אגפי פעם בשנה, מועדון 'טוב' בו יש כל מיני הטבות לעובדי מדינה (החל מתלושים לארוחות בוקר ומסאז'ים דרך הופעות ועד נופשים בארץ ובחו"ל). לא משהו מרחיק לכת אבל הנחות נחמדות. יש גם מופעים ונופשים מסובסדים לעובדי המשרד מטעם הוועד. זהו בגדול.

אגב, לפני שעבדתי במשרד הנוכחי, עבדתי במשרה אחרת במגזר הציבורי (רשות סטטוטורית ולא משרד ממשלתי - מכאן נובע ההבדל) ושם התנאים היו מפנקים בהרבה - היה קפה מכל סוג אפשרי, חלב מכל הסוגים, מכונת אספרסו מקצועית ומדהימה, בערך 10 סוגי עוגיות, נופש של 4 ימים באילת כל שנה במחיר מצחיק וכו'. עדיין מתגעגעת לקפה שם...

נענה

במשרד עצמו - יש קפה נמס או ג'ייקובס, יש חלב רגיל, דל או סויה ויש תה ויסוצקי. בגזרת האקסטרה לקפה יש לפעמים שוקו, יש קורנפלייקס וליודעי דבר והיועצות במשרד יש גם עוגיות.

בגלל שאנחנו עובדים במוסדות שונים ולא בסניפים שהם שלנו אנחנו תלויים בחסדי המקום. לדוגמא עכשיו אני מלמדת בשני מוסדות שמספקים לנו קפה ותה פשוטים ובאחד מהם מנהלת המוסד הזמינה אותי לקחת מהקפה המגורען שיש אצלה במשרד.

אין אש"ל או סיבוס אבל יש תגמול לא רע בכל שאר האגפים שמכפר על זה. מה גם שבקורס רגיל ולא שיעורים פרטיים ואקסטרות - אורך של שיעור יהיה עד 5 שעות.

פעם בשנה יש אירוע פתיחת שנה עם אלכוהול איכותי בשפע ואוכל לא רע. בנוסף מידי פעם יש אירועים חביבים כמו ערב סרט וכו'.

אצלנו

אצלנו יש קפה רגיל, תה וסוכר וגם זה בקושי.
בהתחלה שהגעתי כוסות וכפיות לא היו והיינו צריכים להביא לבד אם רצינו.
למזלי אני לא שותה קפה
כל הענין של חד"פ די מעצבן אצלנו

לנו נותנים רק נס קפה רגיל

אז אנחנו קונות בכספנו קפה מגורען. אנחנו גם קונות כוסות חד"פ

אם שום דבר נוסף.

מצד שני..
לוקחים אותנו לנופש של יומיים

nathaliesh

New member
האמת נחמד

אנחנו משרד קטן ופרטי ולכן לא ציפיתי להרבה כשהגעתי לכאן אבל להפתעתי מעבר לנס, השחור והתה ההכרחיים יש גם בד"כ קפה מגורען איכותי כלשהו כמו ג'ייקובס או טייסטרס צ'ויס, כשהמזכירה הולכת לקנות קפה ותה היא בד"כ שואלת אותנו מה בא לנו (איזה סוג).

חלב שלושה אחוז כי אף אחד פה לא שותה דל. כשהיינו שתיים ששותות גם סויה המזכירה הייתה מביאה במקום כמות החלב הרגילה את הכמות מחולקת לחצי, כלומר חצי חלב רגיל וחצי סויה. מכיוון ששותת הסויה השניה עזבה ואני שותה גם חלב רגיל, אין באמת הצדקה לקנות סויה, אז לא התעקשתי על זה, אבל אם הייתי מתעקשת הייתי מקבלת.

יש מקרר, מיקרו וטוסטר אובן, קומקום ומתקן מי עדן חמים וקרים. הבוס שלנו מביא לנו פינוקי מקרר לפחות פעם בשבוע. למשל השבוע הוא הביא שני קרטונים של פחיות דיאט ספרייט וקולה רגילה (שוב, לפי הטעמים במשרד). במקרים אחרים הוא הביא פירות, או שוקולד. לפי החשק שלו. כך שפינוקים יש והם אפילו פינוקי הפתעה.

אין סיבוס ומימון לארוחות ואין חדר אוכל (אנחנו משרד ממש קטן).

למעלה