איזו התרגשות: הבאתי לגן 930 CC חלב טרי!

ונוס 26

New member
איזו התרגשות: הבאתי לגן 930 CC חלב טרי!

עדכון משמח:
אחרי 3-4 שבועות של חילבה, רוטינת שאיבה כל שעה וחצי, ומעבר להנקה מצד אחד עם הספקטרה ולא משני הצדדים (ככה שהלחץ חזק יותר), ועל אף שעדיין לא השגתי לקטינה (נכנסתי לרשימת המתנה בליונס) -
ובעיקר, אחרי שהוספתי שאיבות בכל זמן אפשרי גם כשהבנות בבית (שואבת אחר הצהריים לפני שאני מניקה ושוב בזמן שהן יונקות בנפרד)
ו-חדשחדש שאבתי גם באמצע הלילה! כל פעם כשאחת התעוררה לינוק (הנהדרות לא ינקו יחד) שאבתי במקביל להנקה, הצלחתי לצבור בעשרים וארבע שעות מעל ל-900 מ"ל חלב טרי, מה שאמור להספיק לשתיהן ליום אחד בגן.
היפ-היפ הורי.
שינוי נוסף שהיום אבדוק האם הוא עוזר - לא שלחתי לגן שום חלב רזרבי. החלטתי שבשמונה שעות כל אחת אמורה לאכול 450 מ"ל ולא יותר, אני מקווה שהגננות יסתדרו עם הכמות המדויקת, ומקסימום יקראו לי לאסוף אותן קצת יותר מוקדם. אין לי מושג אם זה יעבוד (יהיה חבל אם החלב ייגמר בשתיים בצהריים, אבל אז נצטרך לבדוק יחד למה הן אוכלות יותר מדי...)
מקווה שזה ימשיך ככה, ומעט החלב הקפוא שעוד נותר במקפיא ישאר למקרי חירום.

ויקסי3

New member
איזה יופי!!! ממש מעוררת הערצה

ונוס 26

New member
תודה. אבל השמחה קצת מוקדמת מדי...

הן אוכלות יותר ממה שהן צריכות. כמה לא מפתיע... המטפלות יודעות איך להאכיל בחלב שאוב, אבל הקליטה שלהן בגן לא קלה ועדיין לא הושלמה, הן מתקשות להירדם, ויחד עם העובדה שאין להן מוצץ - הן רוצות לאכול יותר.
אז הייתי צריכה להקפיץ לגן עוד חלב, החלטתי להביא רק עוד 150 מהשקיות השאובות היקרות מפז, שהולכות ונגמרות, ואמרתי שאם הן לא תהיה ברירה, שיקראו לי ואאסוף אותן מוקדם. כנראה שאצטרך לייצר יותר מליטר ליום.
אז אני מתארגנת על שכירת מדלה לקטינה מחברת מדלה, בתקווה שבקרוב תתפנה משאבה בליונס (כך שאוכל לחסוך בהוצאות), ואני מקווה שזה יעזור, כי אחרת אני בבעיה

ואוווו....

ונוס חמודה

כמויות מדהימות!!! את ממש שואבת למופת!!!

כמה דברים...
ראשית - אל תגזימי. גם כך - מה שאת עושה הוא מדהים ואלה כמויות עצומות. אל תדחקי את עצמך לפינה, זה יכול לפגוע לך בבריאות וזה ממש לא כדאי.

דבר שני - קיבלתי טיפ על מוצצים - לנסות להרגיל את התינוק למוצץ כשהוא רגוע ונינוח - כדי שיקשר את המוצץ עם חוויה נעימה, ולא לתת לו את המוצץ כשהוא עייף / בוכה/ לא רגוע - כדי שלא יקשר אותו עם חוויה לא טובה.
אז אולי תנסי להרגיל אותן גם למוצצים ? לאט לאט, לתת מוצץ כמשחק, לתת להן להתרגל אליו ואולי זה יעזור.

לגבי המדלה - איפה ניסית להשכיר ?
יש כל מיני מקומות, כיתבי איפה ניסית ואכתוב עוד שמות ומספרים.

נסי להסביר לגננות כמה זה לא בריא להאביס אותן בכל כך הרבה אוכל.בסופו של דבר - הן הקטנות שלך והגננות אמורות לעשות את מה שאת מבקשת..

ונוס 26

New member
תשובות ועדכונים טריים

1. היום הבאתי לגן 1100 מ"ל חלב טרי. עוד הישג!
2. אני משערת שהבנת שהשגתי מדלה לקטינה
אני שואבת איתה מאתמול, עושה רושם שכבר היום הכמויות גדלו מעט.
3. אני אכן על סף ההגזמה. אני אמשיך במאמצים האלה בימים הקרובים, גם כדי לעודד הגברת ייצור וגם כדי להצליח לייצר חלב לסטוק הקפוא. אני מקווה שתוך שבוע אוכל לוותר על השאיבות של אמצע הלילה (אני שואבת בזמן שהילדה יונקת), למרות שיש בהן יתרון קטנטוש - זה מכריח אותי להשאר ערה ולהניח את היונקת במיטה (אחרת אני נרדמת איתה ומעבירה אותה למיטה כשאחותה מתעוררת), כך שאני ישנה טוב יותר בין ההנקות. כרגע הבעיה העיקרית היא שהפטמות מתחילות לכאוב נורא. התחלתי למרוח לנסינו, גם זה אני מקווה שיעזור.

4. עוד חדשות מצוינות - אני בכלל לא צריכה להסביר לגננות שלא בריא להאביס אותן. הן חושבות כך בעצמן. הפעם אין לי שום תלונה על הגננות, להפך. בקיצור, כבר היום הן עשו שינוי, ונתנו להן בדיוק את הכמות שהן זקוקות לה ולא יותר. מה שאומר שכל אחת אכלה 3 מנות של 150 בלבד - בדיוק כמה שהן צריכות למשך הזמן שהן בגן. וזה אומר שנשארו 100 מ"ל חלב טרי ולא נגעו בקפוא!!!
הבנתי מהגננת שזה היה לא קל לבנות, ושהמשמעות של זה היתה יותר בכי, אבל גם לדעתה האבסה לא יכולה להיות הפתרון.

5. בקיצור, מבחינת החלב עושה רושם שאנחנו בדרך הנכונה, אם באמת הן ישמרו על הכמות הזו בגן ולא יחרגו ממנה, אני אוכל לעמוד בכמויות, וכאמור אם בזכות המדלה תהיה הגברת ייצור אולי גם אוכל להוריד שאיבות

6. נצטרך עדיין להתמודד עם הקשיים שיש לבנות בגן, אבל זה בכלל לא קשור לחלב. לגבי מוצץ - אין להן כיוון שבשום שלב לא הצענו להן. עד כמה שזה תלוי בנו, אנחנו מעדיפים לא להציע לילדים מוצץ. אנחנו מלבנים את הנושא עם הגננות, ומנסים לבחון פתרונות שונים.

שמחת בית השואבה והשואבת

ואוו ונוס !!!!!!

אין לי מילים... את ממש ממש אלופה...

כל הכבוד לך, על ההשקעה והעבודה הכל כך קשה הזו !! (זה לא יבין זאת.. כמה זה קשה לשאוב כל כך הרבה...)
אבל - רק בבקשה שימרי על עצמך. כתבת שהפטמות מתחילות לכאוב לך. בבקשה - היזהרי שלא לגרום לך לגירוי יתר. זה לא שווה את הכאבים..
נסי להנמיך מעט את העוצמה בלקטינה. ותראי אם זה פחות כואב.

לגבי מוצץ - מבינה את הרצון שלך לא להציע מוצץ. (בעצם זה גם מה שאני עשיתי). אולי תנסי איזה חפץ מעבר - בובה, או דובי, או חיתול וכדו'.. משהו שהן יוכלו להתחבר אליו ושיעזור להן להרגע בשעות האלה ?

בהצלחה יקירה,
תעדכני איך הולך.

ונוס 26

New member
תודה על העידוד, אני אופטימית

הפטמות במצב הרבה יותר טוב, הלנסינו עושה את העבודה.
אני מתשדלת להתחיל שאיבה תמיד בעוצמת מינימום ולהגביר כל עוד לא כואב.
בשבת סוף סוף הכנתי מנות שהלכו לסטוק שבמקפיא, וסוף סוף אני רואה את הסטוק גדול ולא קטן, זה מעודד. שאיבות אמצע הלילה יוצרות שינוי משמעותי כרגע.
לגבי הגן - אנחנו עובדים על פתרונות, יש להן שם חפץ מעבר, זה לא מאד משמעותי.
התחלית לעבוד עם עתליה על הרדמות שלא על הציצי, בטח בקרוב אבוא להתייעץ בנושא

למעלה