איזו התרגשות - הויזות הגיעו!!

• פותח הנושא tbk
  • פורסם בתאריך

tbk

New member
איזו התרגשות - הויזות הגיעו!!../images/Emo6.gif

sweet pita

New member
איזה כיף לכם ../images/Emo49.gif

וואו!! הלוואי עלינו כבר!! מתי הגשתם ואיפה? כמה זמן לקח כול התהליך? ממש ממש מזל טוב ובהצלחה : לאן אתם מגיעים?

tbk

New member
אז ככה,

הגשנו את כל הטפסים (לפדרל), לבד, ללא עו"ד, באפריל 2002, בשגרירות בתל-אביב. כך שכל התהליך מתחילתו ארך 9 חודשים - ממש הריון ולידה. כיוון שאין לנו עבודה שמחכה לנו אז החלטנו, בעיקר בעקבות עצת ´מומחים´ מבין הכותבים בפורום (Ynet) להגיע לטורונטו. עכשיו מה שאנחנו צריכים ומחפשים זה בית להשכרה - בסביבות 1800-1600 $CAD וכמובן כתלות בבי"ס Public שנחשב טוב. אם מישהו יודע, מכיר, ממליץ - נשמח להיעזר. TBK

sweet pita

New member
יפה מאוד!! בהצלחה, בקשר לבתים

ראיתי שפרסמו בלוחות מודעות כמה בתים.

tbk

New member
תודה, עוד לא התרגלתי לפורום הזה על

כל צפונותיו. TBK

drz400e

New member
ראיתי כבר שתי מודעות בלוחות../images/Emo82.gif

שלנו בנושא שפורסמו ע"י נחמה. אתם יכולים אולי להוסיף שם הודעת מחפשים .

morhan

New member
ל- tbk: מזל טוב וכמה שאלות...../images/Emo140.gif

בראש וראשונה - שיהיה לכם המון בהצלחה בהמשך !!! שאלה בנוגע לניירת: לפי מה שהבנתי, באפריל כבר היתה השיטה החדשה- כלומר, היו לכם 75 נקודות לפחות? אם לא- כמה היו לכם? תודה- מורן נ.ב: אנחנו "פליטי" השיטה הקודמת, שממש ברחה לנו מבין האצבעות- הכנו את כל הניירת, וכשבאנו להגיש, השתנתה השיטה, וכרגע חסרות לנו 2 נקודות (יש לנו 73 מתוך 75), והמליצו לנו לא להגיש עד שלא נשלים את החסר בלימודי צרפתית (יש לנו את המקסימום בכל שאר הסעיפים).

tbk

New member
תודה, היינו מאחרוני השיטה הישנה,

לאנשים שבאו להגיש שבוע או שבועיים אחרינו נאמר שהם יצטרכו להמתין כי לא היה ברור בשגרירות כל החוקים החדשים ואיך מתייחסים השיטה החדשה. כנראה שהיה לנו מזל. בקשר לשתי הנקודות החסרות לפדרל, אין אפשרות לגשת דרך הפרובינציות? לפי מיטב הבנתי יותר פשוט וקל (פחות מחמירים) בדרך זו. למה לא לנסות? עדיף להמתין עד לידיעת שפה שיכול להיות ואינכם זקוקים לה, בהנחה שפניכם לא מועדות לקויבק? הסוגייה כבר נדונה בפורום השכן. בקיצור, אם נכנסים בדרך פרובינציה אפשר לעבור ואף לנחות ישר למקום אחר. אין ביקורת. רק אם אתם מבקשים להגיע ליעד ספציפי (חווה, וכד´), יכול להיות שיבדקו אם אתם במקום (בדיקה מדגמית או משהו כזה). תעשו חיפוש, שווה. אולי בכל זאת לא צריך להמתין?? בהצלחה, TBK

Torontonian

New member
Good for you!, as for rent, please

bare in mind that at this time, there is a pressure on the owners to drop prices, since many properties (mainly condominium buildings) are getting finished, and more & more properties are vacant. It may make sense to look for a better property then what you could think of previously, and negotiate from a better , more confident position then what you thought of before. Be hatzlacha raba, ubemazal tov

tricia

New member
איזה יופי....

שיהיה בהצלחה... לגבי הילדים בכיתה א´ מניסיוני זה מאוד יעזור להם לדעת לזהות ולכתוב אתיות.(אתם נוהגים נכון) יש דגש עצום כאן על קריאה. לא כך על חשבון. שוב בהצלחה

ZAMY

New member
MABROOK ../images/Emo48.gif זה הזמן להתחיל

להיפרד ולהבין שהשינוי אכן קורה ,ועם כל הקשיים הצפויים- זו התחלה חדשה, דף חדש נקי. מאחל לכם את מיטב תעצומות הנפש - בהצלחה

tbk

New member
נראה שמעכשיו החרדות ומרוץ רק יגברו,

התוכל לפרט במקצת את הקשיים הצפויים (יכול להיות שלא חשבנו על כולם) TBK

tbk

New member
טריסיה,

(או מישהו עם ילדים ביסודי ותינוקות) אולי יש באמתחתך עצות, המלצות לגבי אזורים בהם בית הספר (public) נחשב טוב וכן גם איזור המגורים? אנחנו מחפשים לשכור בית בסביבות 1800-1600 $CAD. מה זאת אומרת אין דגש על חשבון? TBK

tricia

New member
כיתה א´

טוב אז ככה...דברים בקנדה שונים... פשוט שונים. כך גם מערכת החינוך והקוריקולום שהיא מייצרת. בכיתה א´ לא משקעים בחשבון. על זה יאמרו הרבה ישראלים: "בכיתה א´ לא לומדים כמעט" . הבן שלי (ב א´) עוד לא עשה תרגיל אחד מאילו שאנחנו רגילים בסיגנון 5+6 וכו´. לעומת זאת לומדים דברים שנראים לי די מפתעים כגון:צורות גאומטריות דו מימדיות ותלת מימדיות (מספר הקודקודים השטחים...) גם בונה גרפים לאחר שבודק עדיפויותיהם של חברי המשפחה כלפי מאכלים שונים. ההשקעה הרצינית היא בתחום הקריאה. ה"אני המאמין" שמאחורי זה הוא שחובה לפתח את האהבה לקריאה ולספר מגיל צעיר. מידי יום שיעורי הבית הם קריאת ספר / מאמר בעיתון. מה שהו שמעניין את הילד. הילד בוחר ספר בספריה כותב התיחסות יומית.(האמא קוראת למי שלא רכש עדיין מעיומנויות קריאה וכותבת עבורו את הערותיו). בשלב מתקדם יותר הוא מתחיל לסכם את הספר.... בקיצור קריאה קריאה קריאה.... אנחנו מאוד מרוצים מי בית הספר ROSEDALE HIGHTS. עשרים ושתיים ילדים בכיתה, באווירה רגועה ומתורבתת. גן עדן! אם כי הוא בטורנהיל (פובליק)(סביר להניח שהספקת ללמוד שכאן מרוכזים רוב הישראלים) אין עוד ישראלים בכיתה של בני. אין כמעט מהגרים דבר שמאפשר מצד אחד להקדיש לו יותר אך מצד שני אין, בגלל מיעוט המהגרים שיעורי ESL. אף על פי כן הוא מקבל עזרה יומית של חצי שעה ממורה שלמלמדת אותו לקרוא. שוב שיהיה בהצלחה נ.ב. אין לי מושג בנושא דיור אך יש לוחות בפורום .כדאי לבדוק

tbk

New member
כל קריאה של תגובה מייצרת אצלי מיד

מיליון שאלות נוספות. נראה לי שהמבול ייפסק רק כשנגיע. ועכשיו לשאלות: מה זה שיעורי ESL? ספרי לי בבקשה יותר על ביה"ס, אני רוצה להבין מה זה בי"ס יסודי בקנדה ומהם הקריטריונים לרמתם. הבן שלך הגיע, לפני 5 חודשים, להתחלת כיתה א´. שלי יגיעו, בן ובת, לסוף השנה. הפער שנצבר ניתן לגישור או שיש להתכונן לקשיים חדשים שעד כה לא נלקחו בחשבון? אנחנו מקריאים סיפורים באנגלית בנוסף לשיעורים בשפה. איך מבחינה חברתית - לילדים הכוונה? אני מתלבטת האם להכניס אותם לבי"ס עם הגעתינו: יתרונות: יכירו ילדים חדשים מהסביבה הקרובה, סביבת המגורים, כך שגם בחופש הגדול יהיו להם "חברים".יהיו עסוקים בעולם משלהם ולא יסחבו אחרינו לריצות הבירוקרטיות. חסרונות: נותר רק חודש ממאי עד לסיום הלימודים כך שהם ינחתו לחברה מגובשת של סוף שנה. אולי לא יספיקו לקשור קשרים. אולי הפער הלימודי הגדול יגרום למשבר. ילחצו מהפרידה מאיתנו. טריסיה, איך בנך הגיב למעבר? לביה"ס? טריסיה ולמי שעמד בדילמה דומה, אנא חוו דעתכם. תודה TBK

tricia

New member
כיתה א המשך

הי : אז ככה. ESL=לימוד אנגלית ל"עולים חדשים" (english as second language) מבחינתי ההפתעה הכי גדולה לטובה שהיתה לי בקנדה הוא בית ספר יסודי. בית ספר שבו לומד בני הוא מקום רגוע. בלי ביריוניות. בלי דחיפות כמובן שהכל בההשווה!!!. מורות מדברות. לא כועסות ולא צועקות והילדים גם מתנהגים בנועם ... קשה לי להסביר איך בית ספר יכול להיות מסגרת כל כך נעימה אבל עובדה!! המורות לוקחות את עצמם מאוד ברצינות . צריך לראות תעודת שליל כדי להבין!! המבנה מאוד יפה. כיתות מאוד רחבות. הסיפריה ענקית.... בקיצור כיף... חברויות הוא סיפור אחר. הניסיון שלי מאוד מצומצם. אבל חברי בני לא פנוים לביקורים כפי שהינו רגילים. ילדים הולכים לפעילויות אחרי הלימודים ועל מנת להפגש צריך לתכנן ..... סיפור אמיתי: מתקשרת אמא ב10 בלילה להזמין את בני בעוד 10 ימים לביקור בביתה... אישית אני מתקשה להתרגל לתיכנון ובנושא חברים דאי מתגעגעת לספונטניות של הארץ. אולי אם הינו בבית ספר עם יותר ישראלים זה פחות היה קורה... בנוגע למעבר: תאורתית זה קשה אבל הוא התרגל מהר מאוד . האנגלית שלו מדהימה.. ב5 חודשים הוא מדבר שוטף אפילו בבית כאילו נולד כאן.( עדיין עם שגיועות אבל בכלל לא מתרגש) בסך הכל שמח להיות פה.יחד עם זאת הוא מאד רוצא לבקר בארץ ותיכנן לו"ז שלם לביקורו העתידי (והדימיוני). נראה לי שמה שמאוד עוזר לקליטה הוא לנצל ולהנות מדברים שרק קנדה יכול להציע, כגון ביקור בסיפריות מקסימות, סקי, החלקה על הקרח ועוד מיליון אופציות,.. מסיסיוני: הגענו באוגוסט והיה קשה להיות בבית בלי לעשות כלום. לא כדאי אם אתם מגיעים במאי להשאר בבית 3 חודשים..אני היתי מכניסה אותם לבית הספר ישר.לא לדעג לגבי הפער הוא יסגר מהר.. עניין של חצי שנה-אולי קצת יותר. טוב מקווה שעניתי לפחות על חלק מהשאלות

tbk

New member
מפליא כמה מהר היומיום הופך

לשגרה מובנת מאליה ועד כמה היא זרה ומאיימת למי שעדיין לא הגיע. למשל: מהן שעות ביה"ס? מתי מתחילים בבוקר? צריך להביא ארוחת עשר, כמו בארץ? מתי מסיימים? איך מגיעים לביה"ס ואיך חוזרים הביתה - יש הסעות, ההורים? תודה על התשובות המהירות והמפורטות, TBK
לכבוד ט"ו בשבט.

tricia

New member
../images/Emo63.gifפרטים מעשיים

שעת ליחלת בית הספר משתנה לפי בית ספר (כנראה שזה תלוי בהסעות) בבית הספר שלנו לומדים מ8:25 ל 15:00. ארוחת 10 (SNACK) די לא בריאה, וארוחת צהריים שולחים במידה והילד לא חוזר הביתה (ניתן לתת להם לאכל בבית. הרבה ילדים חוזרים הביתה לצהריים בעיקר בחורף, כי יתרת הזמן שנשאר מההפסקה יש לבלות בחוץ. הסעות: יש במידה ואתה מתגורר פחות 1.2KM מבית הספר. כדאי לקחת את זה בחשבון בזמן כשבוחרים איכן לגור. לא תמיד זה מעשי. נדמה לי שאין הסעות בהפסקת צהרים. אהבתי את ה
איזה סמלים יפים יש כאן!!

r678

New member
בתי ספר

שלום האם הבית ספר שאת מדברת עליו נמצא בthornhill? ואם כן איך זה שאין בה ישראלים כי הרי המון ישראלים גרים בסביבה הזאת? תודה רמי

למעלה