איזו התרגשות

מצב
הנושא נעול.

lilushli

New member
איזו התרגשות../images/Emo13.gif

איזו התרגשות

הים הגעתי לאסותא לערוך בדיקות דם ואולטרסאונד אחרי יותר משנתיים וממש התרגשתי הייתי ממש מבולבלת, שכחתי לדוגמא שלשלב א' צריך לשלם ובדקירה הראשונה היה לי פלאש לכל אורכם של כל הטיפולים וכאילו לא הלכתי משם בכלל. אבל היום נכנסתי לשם עם חיוך מנצח ברקע (הדימיוני של) שמעתי את המנגינה של רוקי מתנגנת ואני אלופת האלופים נכנסת למחוז שחשבתי שלא יהיה אף פעם מנת חלקי ואני עשיתי זאת. העקשנות שלנו, האהבה של נו והיכולות הרפואיים המופלאים שיש לכל הרופאים באשר הם יחד נצחנו. היום אני מתחילה טיפול כשאני נמצאת במקום אחר, מאושרת מתמיד מקווה ומצפה אבל יש לי למה לחזור וכל רגע קיים להתגאות בזכות הזו שנתנה לכולנו - להיות הורים, להיות אמא, להיות אבא ואני מאמינה שגם האח/ות שנבשל לאורי שלנו יקרה במהרה. היום כשהתחלתי הכל מחדש הייתי ממש מאושרת!
מצטערת על ההשתפכות הארוכה אבל אם לא אתן אז מי יבן אותי יותר מכל?? שולחת לכולנו אהבה שתעביר אותנו על הגל הבטוח - אמן לילושלי

לימי5

New member
בטח שאפשר להבין את ההתרגשות

איזו התרגשות

הים הגעתי לאסותא לערוך בדיקות דם ואולטרסאונד אחרי יותר משנתיים וממש התרגשתי הייתי ממש מבולבלת, שכחתי לדוגמא שלשלב א' צריך לשלם ובדקירה הראשונה היה לי פלאש לכל אורכם של כל הטיפולים וכאילו לא הלכתי משם בכלל. אבל היום נכנסתי לשם עם חיוך מנצח ברקע (הדימיוני של) שמעתי את המנגינה של רוקי מתנגנת ואני אלופת האלופים נכנסת למחוז שחשבתי שלא יהיה אף פעם מנת חלקי ואני עשיתי זאת. העקשנות שלנו, האהבה של נו והיכולות הרפואיים המופלאים שיש לכל הרופאים באשר הם יחד נצחנו. היום אני מתחילה טיפול כשאני נמצאת במקום אחר, מאושרת מתמיד מקווה ומצפה אבל יש לי למה לחזור וכל רגע קיים להתגאות בזכות הזו שנתנה לכולנו - להיות הורים, להיות אמא, להיות אבא ואני מאמינה שגם האח/ות שנבשל לאורי שלנו יקרה במהרה. היום כשהתחלתי הכל מחדש הייתי ממש מאושרת!
מצטערת על ההשתפכות הארוכה אבל אם לא אתן אז מי יבן אותי יותר מכל?? שולחת לכולנו אהבה שתעביר אותנו על הגל הבטוח - אמן לילושלי
בטח שאפשר להבין את ההתרגשות
לי זה קורה כל פעם מחדש עם תקווה שאולי זה יהיה "הטיפול" שיהיה בהצלחה

אני בהחלט מבינה אותך

איזו התרגשות

אני בהחלט מבינה אותך
גם אני כשהתחלתי את הטיפולים בסבב הנוכחי, נקודת המוצא שלי היתה שונה לגמרי. עצם העובדה שיש לי שתי הוכחות בבית שזה מצליח, מקנה לי בטחון מסויים וגם פחות לחץ נפשי, לעומת מה שהיה לפני 7 שנים. אין ספק שזה יותר קל מאשר אז. אני כבר אמא ! ואם הצלחתי אז, אצליח שוב,לא כן?

אםל2

New member
ככה הכי טוב להתחיל

איזו התרגשות

ככה הכי טוב להתחיל
עם התלהבות, אופטימיות ושיר חדש בלב. הצלחת להדביק אותי בהתלהבות שלך, וביום חמישי בבוקר כשאכנס גם אני לאסותא (לUS ודם ומתחילים טיפול שני) אשתדל להיות אופטימית כמוך! שיהיה לך בהצלחה!

את על הגל הנכון

איזו התרגשות

את על הגל הנכון
גם אני כשהיגעתי למדיקל סנטר הגעתי בתחושה מאוד טובה וידעתי שמפה אני יוצאת עם הריון מה גם שיש לי בבית כבר אוצרית תמיד נכנסתי בתחושה טובה ועם חיוך ואכן ההריון הגיע די מהר והיום אני אמא גאה לשתי בנות
אין אין כמו אופטימיות ומחשבות חיוביות
וגם
ממני שילגיה כפול-2

יו, לא יכולת לבטא יותר טוב את מה

איזו התרגשות

שאני מרגישה גם כן
ביום שני יש לי את אותה בדיקה ראשונה, ואני מצפה לה בקוצר רוח. גם אני מרגישה שהולך להיות טוב, שיש לנו קבלות ותעודות שהטיפולים עובדים, ושזה רק עניין של זמן, סבלנות והתמדה, אבל נצליח! המון בהצלחה! רחל

אגב, אני רואה שרבות מאיתנו מתחילות

שאני מרגישה גם כן
ביום שני יש לי את אותה בדיקה ראשונה, ואני מצפה לה בקוצר רוח. גם אני מרגישה שהולך להיות טוב, שיש לנו קבלות ותעודות שהטיפולים עובדים, ושזה רק עניין של זמן, סבלנות והתמדה, אבל נצליח! המון בהצלחה! רחל
אגב, אני רואה שרבות מאיתנו מתחילות
עכשיו טיפול באסותא. אולי ייצא לנו להפגש שם? מי עוד ביום שני לדם+US? רחל

lilushli

New member
גם אשמח

אולי אני?
אני שם מחר, והפעם לאחר מכן עשויה להיות ביום שני. אם כן, אשמח להפגש!
גם אשמח
להפגש הייתי היום ולדעתי יקראו לי שוב ביום שישי אבל אם ל-2 איך אדע מי את? ורחל איך אותך אכיר? צריך להשאיר קודים, אני אסמן ליד השם שלי בדף הבדיקות פרח כך מי מכן שתיהיה תדע שאני שם ותשאל לשמי אולי גם אתן תאמצנה את השיטה? אני מגיעה מוקדם בסביבות השעה 07:10 כדי לא לאחר לעבודה. אני כל כך מתרגשת לילושלי

בואו נסכם שכל מי שמגיעה לבדיקות

גם אשמח
להפגש הייתי היום ולדעתי יקראו לי שוב ביום שישי אבל אם ל-2 איך אדע מי את? ורחל איך אותך אכיר? צריך להשאיר קודים, אני אסמן ליד השם שלי בדף הבדיקות פרח כך מי מכן שתיהיה תדע שאני שם ותשאל לשמי אולי גם אתן תאמצנה את השיטה? אני מגיעה מוקדם בסביבות השעה 07:10 כדי לא לאחר לעבודה. אני כל כך מתרגשת לילושלי
בואו נסכם שכל מי שמגיעה לבדיקות
מהפורום הזה מסמנת פרח (או אולי תפוז מחייך
) בדף הבדיקות וכך נכיר אחת את השניה. תסכימו איתי שזה יכול להיות מענין! רחל

רריא

New member
מה עושים? מה מרגישים?

איזו התרגשות

מה עושים? מה מרגישים?
בעלי ואני הורים לשני ילדים נפלאים. הבכור נולד באופן ספונטני והבת נולדה לאחר טיפולי השבחת זרע ואיקקלומין. עכשיו אנחנו מנסים בפעם השלישית וזה לא כ"כ הולך. ניסינו איקקלומין שוב עם ובלי השבחת זרע. ניסיתי דיקור, ניסינו תרופות הומאופטיות ועכשיו אנחנו מוזמנים לאיכילוב לסידרת טיפולים שאינני יודעת מה היא. אגב, אני בת 40. האם למישהי ניסיון כמו שלי? מה אמור לדעתכן להיות בטיפולים עכשיו? האם ימשיכו עם השבחות ואיקקלךומין או מפאת גילי נעבור לטיפול אגרסיבי יותר? אני ממש חוששת מה - IVF, האם זה טיפול כואב? תודה, רבקה

רבקה, הרשי לי להרגיע אותך בקשר לIVF

מה עושים? מה מרגישים?
בעלי ואני הורים לשני ילדים נפלאים. הבכור נולד באופן ספונטני והבת נולדה לאחר טיפולי השבחת זרע ואיקקלומין. עכשיו אנחנו מנסים בפעם השלישית וזה לא כ"כ הולך. ניסינו איקקלומין שוב עם ובלי השבחת זרע. ניסיתי דיקור, ניסינו תרופות הומאופטיות ועכשיו אנחנו מוזמנים לאיכילוב לסידרת טיפולים שאינני יודעת מה היא. אגב, אני בת 40. האם למישהי ניסיון כמו שלי? מה אמור לדעתכן להיות בטיפולים עכשיו? האם ימשיכו עם השבחות ואיקקלךומין או מפאת גילי נעבור לטיפול אגרסיבי יותר? אני ממש חוששת מה - IVF, האם זה טיפול כואב? תודה, רבקה
השד לא כל כך נורא!!! אני במצבך דווקא הייתי כן דוחפת לכוון של IVF (בגלל הגיל), הפתרון האולטימטיבי, שבו יש אחוזי הצלחה יפים. איקקלומין, הכדור התמים והמסכן הזה לדעתי עושה נזק לגוף לא פחות מההורמונים שנוטלים לצורך IVF (בגלל פגיעה ברירית הרחם). לגבי התהליך עצמו, את יכולה להכנס לפורום פוריות - בדף הראשי שלו יש לינקים לכל מיני הסברים שונים ומגוונים עליו. בקצרה אוכל לתאר כל שלב בתהליך ועד כמה הוא "נורא": 1. דיכוי: מקבלים חומר שמדכא את פעילות השחלות במטרה לשלוט על כל הטיפול ושלא יהיה ביוץ ספונטני בזמן שהגוף עוד לא מוכן לשאיבה. ישנים כמה סוגים של חומרים, בזריקה בודדת, בזריקות יום יום, במשאפים. ישנה גם אפשרות לא לעשות דיכוי בתחילת הטיפול אלא לקחת תרופה אחרת שעושה דיכוי בסמוך ליום הביוץ עצמו, גם בזריקות. ההרגשה הסובייקטיבית: ברגע שמתגברים על הפחד מזריקות (תאמיני לי, מתגברים!!!) אין כאן משהו נורא. 2. שלב הגירוי השחלתי: מקבלים הורמונים שמגרים את השחלות לעבוד ולגייס מספר זקיקים (במקום זקיק בודד), והזקיקים מתפתחים בהשפעת ההורמונים עד שהם מוכנים ו"מבושלים" היטב
בשלב הזה מקבלים זריקה של הורמון שגורם לביוץ. 3. למחרת הזריקה הנ"ל מגיעים לשאיבה. כאן הצ'ופר: השאיבה בהרדמה
כל הבנות יעידו שזה החלק הכי פחות נורא בטיפול, הולכים לישון ומתעוררים אחרי התהליך (שאורך כ20 דקות). ההרדמה שטחית ואין לה השפעות לטווח ארוך (לפחות אני לא הרגשתי כלום אחריה). אח"כ מקבלים דווח של כמה ביציות נשאבו. באותו יום בעלך מוסר זרע "טרי" ואז המעבדה מתחילה לעבוד. למחרת את מקבלת דווח של כמה ביציות הופרו והתחילו להתחלק. 4. החזרה: יומיים או שלושה אחרי השאיבה מגיעים להשתלה של העוברים ברחם. הפעולה דומה מאד להזרעה, רק שלא מכניסים זרע אלא עוברים. 5. השלב הקשה ביותר: שלב ההמתנה לבטא 12 יום לאחר ההחזרה. במהלך השלב הזה מקבלים תמיכה פרוגסטרונית בצורת כדורים/נרות/זריקות. אני מקווה שכל התיאור שלי לא מפחיד יותר מאשר מרגיע, אבל אני יכולה להבטיח לך שהתהליך באמת לא נורא ויוצאים ממנו ילדים
רחל

רריא

New member
עוד שאלות על IVF

השד לא כל כך נורא!!! אני במצבך דווקא הייתי כן דוחפת לכוון של IVF (בגלל הגיל), הפתרון האולטימטיבי, שבו יש אחוזי הצלחה יפים. איקקלומין, הכדור התמים והמסכן הזה לדעתי עושה נזק לגוף לא פחות מההורמונים שנוטלים לצורך IVF (בגלל פגיעה ברירית הרחם). לגבי התהליך עצמו, את יכולה להכנס לפורום פוריות - בדף הראשי שלו יש לינקים לכל מיני הסברים שונים ומגוונים עליו. בקצרה אוכל לתאר כל שלב בתהליך ועד כמה הוא "נורא": 1. דיכוי: מקבלים חומר שמדכא את פעילות השחלות במטרה לשלוט על כל הטיפול ושלא יהיה ביוץ ספונטני בזמן שהגוף עוד לא מוכן לשאיבה. ישנים כמה סוגים של חומרים, בזריקה בודדת, בזריקות יום יום, במשאפים. ישנה גם אפשרות לא לעשות דיכוי בתחילת הטיפול אלא לקחת תרופה אחרת שעושה דיכוי בסמוך ליום הביוץ עצמו, גם בזריקות. ההרגשה הסובייקטיבית: ברגע שמתגברים על הפחד מזריקות (תאמיני לי, מתגברים!!!) אין כאן משהו נורא. 2. שלב הגירוי השחלתי: מקבלים הורמונים שמגרים את השחלות לעבוד ולגייס מספר זקיקים (במקום זקיק בודד), והזקיקים מתפתחים בהשפעת ההורמונים עד שהם מוכנים ו"מבושלים" היטב
בשלב הזה מקבלים זריקה של הורמון שגורם לביוץ. 3. למחרת הזריקה הנ"ל מגיעים לשאיבה. כאן הצ'ופר: השאיבה בהרדמה
כל הבנות יעידו שזה החלק הכי פחות נורא בטיפול, הולכים לישון ומתעוררים אחרי התהליך (שאורך כ20 דקות). ההרדמה שטחית ואין לה השפעות לטווח ארוך (לפחות אני לא הרגשתי כלום אחריה). אח"כ מקבלים דווח של כמה ביציות נשאבו. באותו יום בעלך מוסר זרע "טרי" ואז המעבדה מתחילה לעבוד. למחרת את מקבלת דווח של כמה ביציות הופרו והתחילו להתחלק. 4. החזרה: יומיים או שלושה אחרי השאיבה מגיעים להשתלה של העוברים ברחם. הפעולה דומה מאד להזרעה, רק שלא מכניסים זרע אלא עוברים. 5. השלב הקשה ביותר: שלב ההמתנה לבטא 12 יום לאחר ההחזרה. במהלך השלב הזה מקבלים תמיכה פרוגסטרונית בצורת כדורים/נרות/זריקות. אני מקווה שכל התיאור שלי לא מפחיד יותר מאשר מרגיע, אבל אני יכולה להבטיח לך שהתהליך באמת לא נורא ויוצאים ממנו ילדים
רחל
עוד שאלות על IVF
קודם כל המון תודה. אני לא הכרתי את הפורם עד שחברה מהעבודה סיפרה לי עליו. זה כ"כ מעודד ומנחם להיות בקשר עם נשים במצבי. לעניין עצמו - לא זה לא נשמע מפחיד אבל יש לי עוד כמה שאלות מניסיונך או ניסיונן של האחרות: 1.) יש לי אפשרות לעבור את הטיפולים באיכילוב דרך קופ"ח מאוחדת או באופן פרטי דרך ביטוח בריאות נוסף. מה עדיף? ואם באופן ]פרטי, אצל מי כדאי? 2.) מתי עושים את צילום הרחם? האם אף הוא בהרדמה? האם צילום הרחם יכול ללמד על מצב הרחם בלבד או גם על מצב הביציות שלי? 3.)האם איקקלומן מניסיונכן עלול לגרום לסחרחורות? אני ממש מסוחררת בשבועות האחרונים ולא ברורה הסיבה. שוב המון תודות ! אתן ממש מקסימות! רבקה

עוד כמה תשובות

עוד שאלות על IVF
קודם כל המון תודה. אני לא הכרתי את הפורם עד שחברה מהעבודה סיפרה לי עליו. זה כ"כ מעודד ומנחם להיות בקשר עם נשים במצבי. לעניין עצמו - לא זה לא נשמע מפחיד אבל יש לי עוד כמה שאלות מניסיונך או ניסיונן של האחרות: 1.) יש לי אפשרות לעבור את הטיפולים באיכילוב דרך קופ"ח מאוחדת או באופן פרטי דרך ביטוח בריאות נוסף. מה עדיף? ואם באופן ]פרטי, אצל מי כדאי? 2.) מתי עושים את צילום הרחם? האם אף הוא בהרדמה? האם צילום הרחם יכול ללמד על מצב הרחם בלבד או גם על מצב הביציות שלי? 3.)האם איקקלומן מניסיונכן עלול לגרום לסחרחורות? אני ממש מסוחררת בשבועות האחרונים ולא ברורה הסיבה. שוב המון תודות ! אתן ממש מקסימות! רבקה
עוד כמה תשובות
1. אני לא בטוחה לגבי קופ"ח מאוחדת, אבל ברוב הקופות הטיפול לילד שלישי הוא לא לגמרי בחינם, גם כשיש ביטוח משלים. הביטוחים המשלימים בדרך כלל מממנות את הטיפול בבתי החולים הפרטיים (אסותא, הרצליה מדיקל סנטר, אלישע בחיפה) ומשתתפות בחלק מעלות ההשתתפות העצמית (במכבי הם נותנים 50%) כדאי לברר בקופת החולים פרטים מדוייקים. המחלקה באיכילוב נחשבת למעולה. 2. לפני כל המשך טיפול, כדאי מאוד לבצע צילום רחם. הוא יכול בהחלט לשפוך אור נוסף על הסיבות לחוסר ההצלחה עד עכשיו (חוץ מהגיל). בצילום רחם מחדירים באמצעות צינורית יוד לרחם ומצלמים ברנטגן. בצילום ניתן לראות האם היוד מתפזר בכל חלקי הרחם ועובר לחצוצרות. במקרה של חסימה מכאנית, הדבר מודגם בבירור ומהווה סיבה למעבר מיידי ל-IVF. לחלק מהנשים הבדיקה הזו מאוד כואבת, ולחלק (אני למשל) זה סתם לא מאוד נעים, אבל לא כרוך בכאב. ניתן למצוא עוד מידע על צילום רחם (ועוד המון נושאים שקשורים בטיפולים) בפורום פוריות השכן. אגב, ידוע שעצם עשיית הבדיקה עשוייה להעלות את הסיוכיים להרות ספונטאנית בחודשים שלאחריה. הזרמת יוד בלחץ יכולה לעיתים לפתוח חסימות קלות ולפתור את הבעיה. 3. כן. האיקקלומין ידוע לשמצה בשלל תופעות הלוואי המאוסות שלו ומכונה אצלנו גם איכסה-כלומין. הסחרחורת בהחלט יכולה להיות בגללו. ושוב, בהצלחה!

ברוכה המצטרפת אלינו, רבקה!

מה עושים? מה מרגישים?
ברוכה המצטרפת אלינו, רבקה!
תרשי לי לספר לך קצת על עצמי. אני בעוד חודש וחצי בת 42 (אמאל'ה
). יש לי שני ילדים (7 ו-4) שנהרו בלי שום עזרה מהרופאים, רק שבשני המקרים זה לקח יחסית הרבה זמן. כשרצינו ילד שלישי לפני כשנתיים, הבנו לאחר כ-6 חודשים שכנראה הפעם זה לא ילך בלי עזרה. הבדיקות שעשינו הראו פרופיל הורמונלי תקין לאשה בגילי, זרע "לא-משהו" ובהמשך גילינו בצילום רחם גם חצוצרה אחת חסומה. בגלל הגיל לא בזבזנו זמן, והתחלנו מייד בטיפולים. התחלנו עם 3 מחזורי איקקלומין מלווים במעקבים והזרעות. לאחר מכן המשכנו ל-3 מחזורי הזרעות עם הורמונים (זריקות). משם עלינו כתה ל-IVF. גם אני בהתחלה חששתי מזה, אבל מאוד הרגיעו אותי כאן בפורום ולשמחתנו, בהפריה השנייה הריתי! אני כרגע בהריון בשבוע ה-16. הנה כמה עובדות לא נעימות אבל שחשוב להיות מודעים להם: הפוריות שלנו, הנשים, החל מגיל 35 מתדרדרת במהירות. מאגר הביציות שלו יורד, הן כמותית והן איכותית. זה מקטין את הסיכויים שלנו להרות, מגדיל את הנטיה להפלות בשליש הראשון ומעלה את הסיכון לתסמונת דאון או ליקויים אחרים. אין לי שום כוונה להפחיד אותך ולגרום לך לחשוב מחדש על כל העסק. נהפוך הוא! רק שצריך להיות מודעים למה שעומד בפנינו. ואני כמובן ההוכחה שזה יכול להצליח! אני לא מניחה שישר תעברו ל-IVF (אלא אם כן ידועה בעיית זרע חמורה או שיש חסימה מכנית, למשל בחצוצרות). בדרך כלל קופות החולים דורשות לפחות 3 נסיונות של הזרעה עם הורמונים לפני שהם מאשרים IVF, גם כשמדובר בגיל קשיש כשלנו. מאחלת לכם המון המון הצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה

בטח נראית מאוד שונה משאר הנשים

איזו התרגשות

בטח נראית מאוד שונה משאר הנשים
שמגיעות לשם בבוקר טרוטות עיניים ולא ממש מלאות שמחה ואנרגיות של נצחון. אני מאלה שמאמינות ש-state of mind חיובי כמו שלך, לא יכול שלא להשפיע לטובה על הטיפול! באופן פרדוכסלי אולי עוד תצטרכי להודות לרופא המחוזי ש"בזכותו" את מתודלקת בכוחות הנפש האלה.... האופטימיות שלך ממש מדבקת ואני מקווה שגם ההצלחה שלך תהיה מדבקת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה