איזו התרגשות.

gao xing

New member
איזו התרגשות.

יום רביעי, לילה, ועוד שעות מספר אמא שלי ואחותי נוחתות בשדה התעופה בהונג קונג. אחרי שנה שלא ראיתי אותן אני בטוחה כי המפגש יהיה מרגש ומלא באהבה.
כבר שבועיים שלמים אני חושבת ומתכננת איך לנצל את הזמן ואיך אני מכווצת רשמים וחוויות של שנה מלאה ב-16 יום...... לא פשוט העניין.....לא פשוט בכלל. שלושה ימים נטייל בעיר הגדולה- הונג קונג. אחותי הקטנה מכורה לקניות (נו טוב, מי מאיתנו הנשים לא כזאת...?!) אז אני אקח אותה לכל שוק אפשרי (מומלץ מאוד השוק ברח' טמפל, ובמונקוק), אכיר לה את החנויות בוואן צ'אי שטומנות בחובן אוצרות של בגדי מעצבים במחיר שווה לכל דורש, ונקנח בסיור בקניון שנמצא בבניין הגבוה ביוותר בהונג קונג - בבבניין IFC. לחובבי שופינג זה אחד המקומות היותר מדהימים לדעתי אבל על יופי ופאר משלמים..... אז שם יותר כמעט הכל יקר ב-10 אחוזים לפחות ממחירים בחנויות אחרות.......... שווה ללכת ולו רק בשביל להסתכל.....יש מציאות לפעמים ורצוי להיות עירניים ולשים לב למחירים. אגב יש שם סופר-מרקט מדהים ומעורר תאבון. גבינות משובחות, נקניקים, אין ספור סוגי לחמים..... למי שמחפש מקביל ל"טיב טעם" הישראלי זה בהחלט המקום. אמא שלי לא אוהבת קניות אז איתה אצטרך לעשות את הסבב הקבוע של "נוהל אורח" ואקח אותה לויקטוריה פיק לשאוף את אוייר הפסגה ולראות את הנוף עוצר הנשימה של הונג קונג.(חשוב לי לציין שמומלץ להגיע לשם בלילה ושחלק מהעניין זה לעלות עם הטראם!!- לא לעלות עם אוטובוס או מונית), אפנק אותה בארוחה טובה באחת המסעדות ההודיות המשובחות או שאולי אפילו בפיק (שמעתי שהמסעדה שם מעולה אבל עדיין לא ניסיתי) ואיזה קפה בסטארבקס. איזה מזל שיש לי אמא צעירה בנפשה שלא מסרבת אף פעם ללילה ארוך מחוץ לבית באווירה לילית סוררת. זה יהיה בדיוק הזמן המתאים לקחת אותה ל-LAN KWAI FONG. איזה כייף שם....כל מטר יש בר או מסעדה, תמיד המקום הומה אנשים מקומיים שמחים (המון אנגלים) ובכלל תיירים/ות מכל העולם. אוי- הונג קונג שלי....כל כך עוצמתית אבל כל כך מעייפת. תמיד אחרי שאני חוזרת מהונג קונג לסין אני בוכה על רגליי הכואבות וגבי שמייסר אותי קלות, אבל אז מברכת על מכון העיסוי שליד הבית שמפנק אותי בפוט מסא'ג מקצועי כ-80 דק' בעלות של 20RMB בלבד. בכלל סין זה המקום לפינוקי גוף למינהם. חפיפות שיער מדהימות עם מסאג פנים ועיסוי קל מכף רגל עד ראש כקינוח (כולל כמובן ניקוי אוזניים אינטנסיבי), פוט מסאג,, מסאג פנים, מסא'ג תאילנדי, שוודי או סיני....והכל בסכום מצחיק. העובדה שאפשר למצוא בכל שעה מכון פתוח (אז מה עם בחדר ליד מספקים מסא'ג "הרפייה"
) ממש מעודדת. אני כבר הכנתי כרטיסים קטנים עם כתובות בסינית לכל מכון כזה, למספרה ולמכון יופי המתמחה בפדיקור ומניקור. בזמן שאני עובדת, הן יעלו על מונית לאחד מהמקומות הנ"ל ויעבירו שעות שלמות בהנאה טהורה. בין היתר הזמנתי נופש בSANYA שבהיינן אבל יותר מהכל אני מקווה שאני אצליח להראות להם את סין באמת.....סין של "הדלת האחורית" לקחת אותן למסעדות רחוב שאת התה ששטף וחיטא את כלי האוכל שופכים על הרצפה, למסעדות שמגישות מנות מוזרות בעיקר מחיות שבמקומות אחרים בעולם מגדירים כחיות מחמד, לדוכן ליילי שמגיש טופו או שיפודי כבש לכל דורש, לבתי תה קטנים וחשוכים בסימטה לא נודעת, לקנות ירקות בשוק ממוכרת שעדיין שוקלת במאזניים ידניים, לביתן דים-סאם קטן, למספרות רחוב מתחת לגשרים (איפה שתספורת עולה 5RMB,), וכל מקום אחר שיעלה על דעתי ויעורר בהן את אותן התחושות שלי היו בתחילת דרכי כאן בסין. אם יש למישהו רעיון שהוא למקום נוסף..........אשמח לשמוע. בינתיים – אני אוף ליין לכמה ימים .....נוסעת לכבוש את הונג קונג. שיהיה לכולם סופ"ש מדהים!

guanyin

New member
אולי תצטרף אליהן

ותלמד סוף סוף איפה הקניות הזולות בהונג-קונג! ;)

לא נראה לי שזה העיתוי הכי מוצלח

בכל מקרה, יום יבוא וgau xing ואmור יקחו אותי לסיבוב קניות, ואני אשמע בערך כך: מה פה יש אחלה דברים בזול? כל פעם אני עובר פה אבל החנות לא נראית לי, אז אני קונה ממול במחיר משולש...

למעלה