אני חושבת
וסליחה אם זה נשמע ביקורתי, זו אכן ביקורת, אבל יש בצידה הצעה, שבתור מנהלת של פורום עם שם כזה את חייבת להכיר ולהתמצא ב"שיטות" (ויש כאלה, כפי שצויין בשאלה) שדוגלות בתזונה צמחונית. למה? מפני שלא פעם כשגלשתי בפורום צמחונות וטבעונות, ראיתי בני 15 שמתחילים את דרכם הצמחונית וחושבים שמספיק להוריד את הבשר ולהחליפו בטבעול, או להוריד את החלב אם הם טבעונים ולהחליפו בחלב סויה ולא כך הדבר. בתור צמחונית הרבה שנים וטבעונית לפרקים, היו תקופות שאכן הסתובבתיעייפה, חיוורת, חסרה בברזל וויטמינים. לא למדתי והתנסיתי לעומק באף אחת מהשיטות ואני לא יודעת עד כמה הן יעילות עבורי, אם כי יש כאלה שנשבעים בשמן. לפחות אני יודעת על קיומן ולהפנות מי יכול ללמד אותן, ספרים בנושא וכו'. כמו כן עשיתי מחקר מקיף ביותר על תזונה והוספתי למזוני דברים שאינם חלק ממזונות של האדם הרגיל בדרך כלל ואני לא מדברת על טבעול. אני חושבת שמי שלוקחת לעצמה לנהל פורום כזה רצוי שתגלה עניין וידע בנושא ואם לא תתמצא בעצמה לפחות תדע למי להפנת, אילו ספרים קיימים בנושא וכו'. יש בפורומים בתפוז הרבה אנשים עם ידע כזה, חלקם בפורומים שקשורים לבריאות וחלקם בפורומים אחרים, ושווה לנסות ללמוד מהם או לשאול את דעתם. שוב מתנצלת , אין הכוונה לפגוע, אלא רק להעיר נקודה חסרה. זו הפעם הראשונה שאני נכנסת לפורום הזה אמנם, אבל תמהה שלא שמעת על שיטות שעוסקות ברפואה טבעונית/צמחונית.