איזו ספה מתאימה לבית שיש בו תשעה חתולים.

איזו ספה מתאימה לבית שיש בו תשעה חתולים.

שלום רב!
בעלי מגדל תשעה חתולים בתוך הבית. הם מקיאים על הספהויש לנו חתול שגם משתין על הספה.
אנו רוצים לקנות ספה חדשה . האם יש לכם המלצה על אפשרות לשמור על הספה מפני החתולים? או המלצה לרהיט שניתן לנקותו בקלות?
מיה

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל

לא הקאות ולא השתנה הם דברים שאמורים לקרות באופן שגרתי.
&nbsp
הקאות - אם זה כדורי שיער, יש דברים שעוזרים להפחית (סירוק תכוף + משחה כזאת שנותנים לחתול לאכול), ואם זה לא כדורי שיער - צריך לברר עם הוטרינר מה המקור. לי יש 5 חתולים והם לא נוהגים להקיא, וגם חתולי העבר שלי לא נהגו להקיא.
&nbsp
השתנה - גם כאן צריך להבין את מקור הבעיה. לפעמים אלו דלקות בדרכי השתן (בעיה רפואית הדורשת טיפול), לפעמים בעיה התנהגותית, בדרך כלל תוצאה של לחץ נפשי (ואז לעתים ניתן להיעזר ביעוץ כדי למצוא דרכים להפחית את הלחץ ולצאת מהבעיה).
&nbsp
באשר לספות, מישהי כתבה כאן בעבר שהיא בחרה לשים ריהוט גן איכותי כריהוט סלון. אולי היא תפרט לך על זה אם ברצונה בכך
היתרון בריהוט גן הוא שהוא ניתן לשטיפה, חזק הרבה יותר מריהוט רגיל ויש בו פחות ריפוד. לישיבה ניתן להשתמש בכריות וריפוד נייד, כזה שאפשר לכבס ו/או להחליף. יש ריהוט גן יקר יותר שבאמת נראה יפה יותר מרוב הספות לבית, אולי תרצו לבדוק.

אלישבע777

Well-known member
רהיטי גן בסלון בעד החתול ונגד בעיותיו

ריהיטים סינטטיים רחיצים, קלים ביותר להזזה ( לצורך ניקוי הרצפה) ולא יקרים. לדעתי הם גם יפים. כיסוי הכריות ניתן להסרה ולכביסה. אפשר ללכת לרפד שיעשה לכם סט נוסף של כריות (אם יש לכם מקום אחסון) שיישמרו לארועים חגיגיים.
החתול שהוא שרטן ברמות, אינו שורט אותם. לגבי כתמי הקאות- אין לי ניסיון. החתול שלי (שמקיא כל יום!) מקיא על הרצפה.
מצרפת כמה תמונות. הסט כולל ספה לשניים ( יתכן שיש גם לשלושה) שתי כורסאות ושולחן
הסט הפרחוני , הוא הסלון הקודם והמסגרת היתה מתכת.

גורדיאן

New member
עם כמות כזאת של חתולים אולי לא כדאי להחליף ספה?

נראה לי שעדיף לפנות לכיסויי ספות, הכיסוי 'מחדש' את הספה בהשקעה נמוכה.
חוץ מזה אפשר לתפור כיסויים מסוגי בד שונים עד שמוצאים את הסוג שעמיד יותר בפני חתולים (ואז אפשר לקנות ספה שמצופה מראש בסוג הזה).

Bogen2

New member
סדין עם שעוונית נגד הרטבת לילה מתחת לכיסוי!

וגם ספה עם כיסוי נשלף מאיקאה, אפילו מהמציאון במחיר מוזל- מתצוגה או החזרה!
על זה סדין עם שעוונית נגד הרטבה ומעל- כיסוי/ סמיכה נאה.

למעלה