איזו קריזה קיבלתי היום במסיבת

איזו קריזה קיבלתי היום במסיבת ../images/Emo46.gif

חנוכה בגן. יובל כל כך התרגשה לפני, כי היא זכרה את המסיבה בשנה שעברה (אני מניחה שלוידיאו היה תפקיד חשוב בעניין) וממש ציפתה. ומה מצאנו כשהגענו ? שהגננת הזמינה את המורה לתנועה ופשוט עשו שיעור התעמלות עם ההורים, כל פעם חצי קבוצה כי היו הרבה אנשים וילדים. כל כך סתם. בלי קשר לחנוכה בכלל וממילא לא מתאים לילדים בני ארבע כמעט ("שבו הורה מול ילד. הדלגית ביניכם. לעשות צורה של לב. לעשות צורה של 1. לעשות צורה של משקפיים"... יופי נחמה.). ואחר כך הזמינו אבא להדליק נרות ורק הבנים הוזמנו לעמוד ליד. אהההההההההההההההההה !!!!!!!!!!!!! זה חג שאפילו הלכתית מותר לנשים להדליק בו את הנרות !!! אז מה הקטע ? וכאילו זה לא הספיק לשיעור השוביניזם של היום, אז הבנים הגישו סופגניות להוריהם חבושים בכובע של שף והבנות בפפיון ובסינר אדומים (ומזוויעים, אבל זו לא הנקודה). יובל התאכזבה ואני התאכזבתי וחשבתי שזה ממש לא אסון שבעלי לא יכול היה להיות (חו"ל כרגיל). אמרתי את דעתי הנ"ל לגננת בסוף והיא אמרה שההפרדה בין בנים לבנות "דווקא חמודה" וש"הילדים לא תוכים. לא יתכן שבכל הגנים יהיה משהו דומה". אבל ילד לא יודע מה יש בגנים אחרים ! זו החויה שלו ! מעצבן. סליחה על האורך, אבל אני ממש כועסת.

מסיבת חנוכה../images/Emo3.gif

ממה שתיארת אני בהחלט יכולה להבין את הרגשתך! אז שני דברים (אני לא מחדשת כלום): יפה עשית שהערת לגננת! ואת בהחלט יכולה לומר לה שהילד לא רואה מה יש בגנים האחרים, וכמובן גם לומר לה כל הכבוד על ההשקעה שבכל זאת נעשתה. ופעם הבאה לא לצפות אלא לקוות (זה משפט שלמדו אותי, והוא עוזר!) ואני בטוחה שביחד חגגתם והנהיתם יותר וכשאבא יחזור יהיה עוד יותר כייף!

דיאנה1

New member
../images/Emo31.gifבאמת נשמע חסר השקעה ושוביניסטי

אבל שנה הבאה יהיה שוב חנוכה, ונקווה שאז תהיה גננת יותר משקיענית.

ציפי ג

New member
לענין השובנזים

בבית הורי, אני תמיד הדלקתי חנוכיה, ודווקא לאחר נישואי ויתרתי על זה, (גם ככה מדלקים אצלנו כבר 5 חנוכיות ). אבל השנה היות ויובל במילואים (כמו בשנה שעברה ד"א), הדלקתי, והיה דיון מעמיק בין בני למה, ועל שום מה. אז אולי בשנה הבאה, אני אדליק (בתקווה שאז לא יהיו מילואים) רק כדי שידעו שזה אפשרי ולגיטימי. אצל קרובי משפחה שלי, הבת נישאה לבחור ספרדי. בבית הוריה מעולם היא לא הדליקה חנוכיה, וגם לא אמה, אבל כחלק מהמרד שלה כנגד הפטריארכליות הספרדית, שהיא מוצאת אצל בעלה, היא החליטה להדליק נרות, כהתרסה. ולענין החגיגה, גם אצלנו שינו את הסגנון, ועשינו עבודות יצירה עם הילדים, ורקדנו כמה ריקודים משותפים, ואני דווקא נהניתי מהשינוי.

רותי&ע

New member
מאוד מעניין מה שאת כותבת..

אז לפי חוקי הדת גם אישה יכולה להדליק את החנוכיה? ומה עם הברכה?

ציפי ג

New member
אשה מברכת הרבה מאוד פעמים

וחייבת בברכות כמו גבר. אני קמה בבוקר, נוטלת ידים ומברכת הולכת לשירותים ומברכת אוכלת ומברכת, בקיצור ברכות זה לא הענין. הבעיה היא שאדם שאינו חיב במצוה לא יכול לברך ולהוציא את השני בברכה. אז אם אני ובעלי נאכל לחם, ושנינו חייבים בברכה, אני יכולה להוציא אותו ידי חובה, ואם אני ובעלי נעשה קידוש, אני בהיותי מחויבת בקידוש יכולה להוצאי אותו ידי חובה, וכך גם במצה, ובשופר (לו ידעתי לתקוע). אבל במצוות שאיני מחויבת בהן, אני לא יכולה להוציא אותו ידי חובה, וכך אני לא יכולה להוציא אותו במצוות לולב, אבל אני בהחלט יכולה לברך בעצמי, ולחייב את עצמי, (דבר שגם עשיתי בילדותי, והפסקתי משום שאני לא חשה בצורך). גם הוא לא יכול לטבול במקווה, ולברך עבורי, כי הוא לא מחויב במצווה זו. ועל הדלקת נרות שבת יש דיון שלם אם הוא יכול, ורק אם האשה לא בבית בעת הדלקת נרות בעלה יכול להדליק ולברך על הנר, ובזה הוא מוציא את עצמו ידי חובה אבל לא את אשתו.

רותי&ע

New member
אולי עוד הורים יעירו לה והיא תלמד

לקח לשנה הבאה.. כל כך חבל שהיא התאכזבה

למעלה