איזו שיטת אבחון עדיפה?

איזו שיטת אבחון עדיפה?

האבחון של פסיכולוגית כלל מפגש מקדים איתנו, שני מפגשים לבד עם הילד ומפגש מסכם איתנו. לאחר המפגש היא נתנה של של פסיכיאטר שהיא ממליצה, שעובד באותה הדרך בדיוק.
במקביל, קיבלנו המלצה על פסיכיאטר אחר. אצלו מדובר בפגישה מקדימה איתנו ואז פגישה כפולה עם הילד בנוכחות שלנו. לטענתו, ילד בגיל הזה מרגיש נוח יותר עם ההורים, יהיה חרד פחות, והוא לא נוהג לפגוש לבד ילדים עד גיל 12-13. הוא ציין ידבר עם הילד, יתרשם מההתנהלות שלו, לא נראה לי שיעשה לו מבחנים כמו המאבחנת.
הרושם שקיבלתי שהראשון עוסק בעיקר באבחונים, המזכירה גם אמרה שידריך אותנו לגבי המסמכים שיש להגיש לביטוח לאומי. השני מטפל בילדים, יותר רופא מאשר משווק. זה הרושם שקיבלתי לפחות.
מבחינת העלות הראשון יקר בהרבה כי השני מקבל דרך מושלם. אבל זה פחות שיקול, כי זה חד פעמי, והאבחון הוא לכל החיים, אז אנחנו מוכנים לשלם.
מה לדעתכם נכון יותר? התחושה שלי היא שהילד שיתף פעולה עם המאבחנת, לא בטוח שבנוכחות שלנו יהיה משוחרר יותר. מה אם הוא ירצה לרצות אותנו וזה דווקא יקשה עליו?

את לא חייבת איבחון של פסיכיאטר

את יכולה לפנות לרופא נירולוג התפתחותי שמוסמך לאבחן אוטיזם. וזה בצירוף האיבחון של הפסיכולוגית מספיק עבור הרשויות.
אנחנו עשינו משהו אחר. היה לנו איבחון של פסיכולוגית ולא היינו שלמים איתו.
פנינו לאסף הרופא למרכז האוטיזם ועשינו איבחון חוזר שכלל 4 פגישות : פגישה מקדימה איתנו, פגישה של הילדה עם פסיכולוג, פגישה נוספת של הילדה עם רופאה נויורולוגית ופגישה מסכמת איתנו. לגבי המסמכים שיש להגיש לביטוח הלאומי : אין שום צורך בהדרכה מיוחדת. את צריכה למלאות תביעה לגימלת ילד נכה. הטופס נמצא באתר של הביטוח הלאומי.
מאד ממליצה לך להיכנס לאתר של אלו"ט. לקרוא שם את החומר. יש שם חוברת שנקראת צעדים ראשונים שתיתן לך הרבה מאד אינפורמציה.

מה.ההבדל בין אבחון של פסיכיאטר וניורולוג?

במקרה קיבלנו המלצה על שני פסיכיאטרים. שעובדים בדרך שונה מאד, ולא ברור מה עדיף.

TikvaBonneh

New member
ההבדל בין אבחון פסיכיאטרי ונירולוגי

אנחנו עשינו גם וגם. על האיבחון הפסיכיאטרי סיפרתי לך. באיבחון הנירולוגי לא היו טריקים ועלילות. היא פשוט עשתה לו בדיקה נירולוגית. והמליצה שנעשה EEG.

TikvaBonneh

New member
איבחון

פסיכולוגים מעבירים סוללה של מבחנים, פסיכיאטרים פועלים אחרת, זה לא יהיה בכל מקרה אותו דבר.
את צריכה פסיכיאטר שמבין בספקטרום האוטיסטי.
לגבי נוכחות הורים, מהניסיון שלי, באמת עם הקטן היינו נוכחים באיבחונים הרפואיים וגם הפסיכולוגיים, ואצל הגדול האיבחונים נעשו לא בנוכחותנו, אבל זה לא אותו גיל. הקטן היה בן שלוש והגדול בן 15.
הטענה של הפסיכיאטר שהילד שלך ירגיש פחות חרד כאשר את נוכחת מזכירה לי את האיבחון של הקטן בגיל שלוש בהתפתחות הילד.
אני הייתי יחד עם הילד בחדר, והפסיכיאטר אמר לי לצאת החוצה. הילד כלל לא התיחס לכך שיצאתי.
הוא אמר לי לקרוא לו מבחוץ. קראתי לו וקראתי לו, והוא לא בא אלי. נשאר עם הפסיכיאטר בחדר ולא התייחס אלי.
הסתבר לי שזה תרגיל ידוע באיבחון אוטיזם, לבדוק את היחס לאמא. ילד בן שלוש שאיננו אוטיסט יגיב לעזיבה של אמא את החדר ולקריאות שלה.
בקיצור, הטענה של הפסיכיאטר שלילד חשוב שאמא תהיה לידו גורמת לי לחשוד שאולי הוא לא ממש מבין באוטיזם.

המליץ עליו מישהו שהרופא מטפל בבנו

כך שהוא כן אמור להבין. הילד אובחן מזמן, ככה שלהורים יש נסיון.
אבל השאלה היא מה נכון יותר? איתנו או בלעדינו? והאם זאת סיבה לפסול את המאבחן?

TikvaBonneh

New member
לא סיבה לפסול

ביחוד אם המליצו לכם עליו. שמחה לשמוע שהתחלתם ליצור קשר עם הורים נוספים שבאותה הסירה. זה מאוד עוזר.

למעלה