איזו תרנגולת חוצפנית

yafimo

New member
איזו תרנגולת חוצפנית

מישהי החליטה, ככה על דעת עצמה, שהיא פשוט תיקח תמונות מהחנות שלי, בלי לקנות או לשלם, תחתוך אותן לגודל הרצוי ותמכור כתכשיטים. חשבתי לתומי שהווטרמרקס מספיקים או לפחות מצביעים על כך שהתמונות אינן מיועדות להורדה (נראה לי הבנה בסיסית בחומר, לא?). אחר כך ראיתי שהיא מורידה תמונות של פרינטים מחנויות אחרות וגם בהם משתמשת. מה אני אמורה לעשות עכשיו? לכסות כל שטח פנוי בווטרמרקס? לפנות לאטסי?

הייתי משתפת גם את החנויות האחרות

וכמובן כותבת לה, וגם מודיעה לה שאת מעדכנת את אטסי במידה והיא לא תענה לך או לא תוריד את התכשיטים שעשתה שימוש לא חוקי בדברים שלך. הייתי מקטינה את הJPG שאת מראה בחנות לגודל שיצא מפוקסל במידה ומישהו מדפיס. אבל קודם עדיף לראות שהיא משתפת פעולה. ואני סקרנית לראות את החנות של "זאתי", אם מתאים לך להעלות לינק, סבבה. אם זה לא נימוסי מצידי, אז סליחה
והכי חשוב, תשתדלי להשאר כמה שאפשר "קול" ולנהוג בחוכמה וסבלנות ודבר אחרון

yafimo

New member
היא פשוט משקרת!

שלחתי לה קונבו מנומס. אולי במקרה מכרתי לה ולא זכרתי (כן, בטח). היא טוענת שהיא עשתה בעצמה. נו, באמת. אני רואה אפילו את ההצללה של הבד בדיוק באותו מקום, והפונטים מסודרים במפתיע באותו מרחק ובאותו סידור, ומדובר בפונט מקורי. ארבע תמונות היא גנבה לי, ככה שמקרה חד פעמי זה לא. ואז כדי להכעיס היא כותבת לי: "שיהיה לך יום מקסים!" כאילו זה פותר את הכל. שלחתי קונבו לחנויות האחרות. נראה לי שהן עדיין נמות את שנת היופי שלהן. בקשר להקטנה - את צודקת כמובן, אבל אצלי הן כבר ב-72 DPI.

yafimo

New member
והנה תמונות

כדי שלא אחשד בחוסר אובייקטיביות, אני מעלה דוגמא שהיא גנבה ("כביכול", "בדיעבד") מחנות אחרת.

טוב ששיתפת את האחרות

תבדקי את התגובה שלהן, כלומר, כדאי לוודא אם זה מפריע להן או לא. כי אם לא, אז את צריכה לעבוד על זה לבד, שזה בסדר, רק יותר מעצבן(!!!!!) בדרך כלל "מעתיקנים" לא חושבים שהם עשו משהו רע... ובגלל זה היא "לא מתרגשת" ממך ויותר רגועה ממך.... זה שזה ב72 עדיין אפשר להדפיס במכונה טובה, תקטיני את הגודל הכללי (של הפיקסלים, כי הרי זה ישאר ב72) אבל אי אפשר יהיה "לנצל" את זה באופן סביר. את יכולה במקביל לפנות לאטסי, חצי לערב אותם, ולשאול איך עלייך לנהוג במקרה שכזה, "מכיון שזו לא המהות של אטסי התנהגות כזו!!!"

yafimo

New member
טוב, התפתחות מעניינת

שתי חנויות אחרות חזרו אליי בתודה נרגשת שהסבתי את תשומת לבן. מתארת לעצמי שלא תהיה ברירה אלא לפנות לאטסי. לא ברור לי מה הם יעשו, אבל נראהץ

רות מלר

New member
תנסחו מכתב אחד- עם שמות כל החנויות

ופנו כולכן ביחד אל אטסי באותו הזמן על מנת להקל על אטסי לראות מגמה

inbarshahak

New member
זכויות יוצרים

עדיף מכתב מעורך דין מאשר לקשקש בפורום, טוב לשתף אבל במקרה שתצטרכי לתבוע את מעדיפה את השטח נקי תדאגי שבחנות שלך יהיה כתוב כל הזכויות שמורות לא חייב על כל תמונה אבל חייב להופיע בפרופיל החנות בעיקר אנשים וחנויות מחול מודעים לחוקים ולאופצייה של תביעות בהצלחה

lilo4

New member
תביעה במקרה הזה היא מסובכת

אני מניחה שהמוכרת לא מתגוררת בארץ, ולכן מדובר במשפט בינלאומי, שהוא יקר ומסובך.

lilo4

New member
גם אם היא עשתה את זה בעצמה

עדיין מדובר בהעתקה של עיצוב מקורי שאת עשית- וזו עדיין הפרה של זכויות יוצרים. לדעתי את צריכה לפנות אליה שוב, במכתב מנוסח בצורה מאוד אסרטיבית ולהסביר לה ש: א. המוצרים שלה זהים לחלוטין למוצרים שלך ולמוצרים של חנויות אחרות, כך שברור לחלוטין שהיא העתיקה, בדרך כזו או אחרת את העבודות. ב. ההעתקה הזו היא הפרה של זכויות היוצרים שלך, וזו עבירה על החוק- זה דבר שחשוב מאוד להדגיש בפניה, מכיוון שלא בטוח שהיא מודעת לעניין. [יש איזו תפיסה שכל תמונה שמסתובבת באינטרנט היא תמונה ללא בעלים וללא זכויות יוצרים, ושמותר להשתמש בהכל.] ג. הייתי חוזרת שוב על כך שאת מתכוונת לפנות לאטסי, הפעם בשיתוף עם חנויות נוספות שהיא העתיקה מהן. ד. אפשר לרמוז שבמידה ולא תוריד את המוצרים המועתקים, היא לא תשאיר לך ברירה אלא לפנות לעורך דין.

yafimo

New member
החלטנו שיש כוח במספרים

אחת החנויות שלחה לה מכתב מכולנו, עם איזה משפט מפוצץ על פנייה לעו"ד שלה (שמה גם שם והכל), והבחורה כתבה כמה קונבואים זועמים אבל הסירה הכל מהחנות. מעבר לזה, לא נראה לי שיש טעם להמשיך.

lilo4

New member
../images/Emo45.gif טוב לשמוע

היא יכולה לזעום עד מחר. היא יכולה לטפס על הקירות ולעשות סלטות באוויר. יש חוקים שמתייחסים לזכויות יוצרים, ומי שמפר חוקים לא יכול להתלונן כשמנסים לטפל בזה. אני שמחה לשמוע שזה נסגר יחסית מהר. ועכשיו כשזה מאחורייך, קחי את זה גם קצת בתור מחמאה- אם מישהי מצאה לנכון להעתיק עיצובים שלך, סימן שהם מספיק טובים ומספיק יפים, ולכן שווים העתקה

למעלה