איחוד מחלקות לקובץ אחד בC++

איחוד מחלקות לקובץ אחד בC++

שלום, אני בונה תוכנית בשפת C++ עם 13 מחלקות.. אני לא רוצה להתעסק עם ככ הרבה קבצים, לכן ברצוני לאחד כמה מחלקות דומות לקובץ אחד.. איך אפשר לעשות את זה? ככה שקובץ מסויים יכיר במחלקות שבקובץ השני ויוכל ליצור אובייקטים ממנו? אשמח לתשובה... אתי

vinney

Well-known member
למה את צריכה להתעסק עם קבצים?

הם שם, הסביבה שמנהלת לך את הפרוייקט (Visual Studio?) מייצרת ומנהלת אותם אוטומטית. בכל אופן, זה לא משנה אם המחלקות מופיעות כל אחת בקובץ נפרד או כולן ביחד באותו הקובץ, ההתנהגות היא אותה התנהגות, זה פשוט לא טוב מבחינת הנדסת תוכנה. יש איזו בעיה ספציפית שנתקלת בה בזה?

כי אני צריכה להכין קובץ makefile

ולהכין עם 13 מחלקות שמפוזרות ב26 קבצים זה לא נחמד... אתהע יכול להראות לי דוגמא? כי זה לא מתקמפל כמו שצריך בדרך שאמרת..

vinney

Well-known member
קודם כל makefile צריך רק להכיר קבצי

מקור, make יודע ליצור dependencies בעצמו, תקראי בתיעוד. בכ לאופן, אם זה תרגיל להגשה - אל תעשי את זה, לדעתי זה יעלה לך בניקוד.

vinney

Well-known member
אם משתמשים בIDE אז הוא יוצר

לך makefile. אני לא יודע באיזו סביבה את עובדת, אז קשה לענות ספציפית למקרה שלך
בכל אופן, כמו שאמרתי - אין שום הבדל בין הגדרת מחלקה בקובץ נפרד, ובין הגדרה באותו הקובץ. תעשי copy & paste וזה אמור לעבוד ברמה העקרונית.

vinney

Well-known member
הוא מייצר makefile עבור nmake

הגרסה המייקרוסופטית. תחפשי שם בפקודות ייצוא, יש אופציה כזאת. אחרי שהוא מייצר - תמירי אותו לmake הרגיל, עקרונית הסטנדרטים מאוד קרובים.

S h a y D u

New member
מומלץ לקרוא את ההסברים

מהאתר של קורס C באוניברסיטה העברית - יש שם בסעיף 6 את ה-pdf עם כל מה שתרצי לדעת באופן בסיסי לגבי יצירת makefile-ים. לינק: http://www.cs.huji.ac.il/course/2004/labc/lectures/

למעלה