איחוד מחנה השמאל הציוני

shay or eli

New member
איחוד מחנה השמאל הציוני

מה דעתכם על איחוד של מפלגות השמאל הציוני בישראל (העבודה, מרצ, ישראל אחרת, מימ"ד, הבחירה הדמוקרטית ועם אחד - אני משער שאת חד"ש והמפלגות הערביות לא ירצו) לגוש אחד - "גוש ציוני שמאלי"? מצד אחד זה יבריח קצת קולות מהעבודה לשינוי או לימין, מצד שני זה יראה על לכידות המחנה ואולי ימנע איבוד קולות בבחירות. מה דעתכם?

Peace2002

New member
אני בעד

הבעיה היא שכיום, ראשי העבודה מנסים להרחיק את עצמם ממרצ כמה שיותר, במיוחד עכשיו שמצנע הוא היו"ר, אשר מזוהה מאוד עם השמאל. העבודה מנסה להציב את עצמה במרכז המפה הפוליטית, ולא בשמאלה.

EverMan

New member
אני גם בעד.

אני חושב שגוש שמאל (כלכלי-חברתי) עם מצע מדיני מתון כמו של העבודה - יהיה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מאשר הרבה מפלגות מפוצלות וקטנות. כבר אפילו הגיתי שם : מפ"צ - מפלגת פועלים ציונית. היום הם מנסים להפריד אחד מהשני רק בגלל המצע המדיני. ורק בגלל הבחירות - זו הסיבה היחידה. בשביל העוד מנדט פחות מנדט.

אני לא חושבת שזה נכון.

לכל מפלגה יש את המצע והאידאלים שלה ששונים מאוד ממפלגה למפלגה. יש סיבה שאני תומכתב בעבודה ולא במר"צ או עם אחד לדוגמא, כי אני מסכימה עם המצע של העבודה ולא שלהן.

guruyaya

New member
נניח, אבל מה לעזאזל

עושה ברשימה ישראל אחרת? מדובר במפלגה של ליברלים, שבאופן מוצהר מחזיקים ברעיון שאת הכלכלה צריכים לנהל אנשי מקצוע ולא אנשים עם חזון חברתי.

shay or eli

New member
ברשימה שעשיתי

ועקרונית הם תומכים בשלום, לכן הכללתי אותם. אני לא מכיר את מצעם מעבר.

Grimble Grumble

New member
בשום פנים ואופן לא!

אסור שמרץ או הבחירה הדמוקרטית ילכו עם הביזיון הזה שנקרא עבודה... לעבודה אין שום זהות, בטח שלא שמאלנית (פואד? סנה?) אני מוכן (ובעד) גוש שמאל יותר משמעותי עם הקמת מפלגה שתאחד מפלגות כמו מרץ, הבחירה הדמוקרטית (כבר התאחדו) יחד עם השמאל של העבודה כמו ביילין (מצנע?!)

Grimble Grumble

New member
מכיר מספיק...

מספיק בשביל לדעת שכל קשר בין שמאל לעבודה הוא מקרי בהחלט...

EverMan

New member
אז בבקשה , תגיד לי מה אתה יודע

מה העמדות שלה בנוגע המצב המדיני ? מה העמדות שלה בנוגע למצב הכלכלי ? בבקשה ... מה אתה יודע ? (שלא כרוך בקדנציה האחרונה של פואד שהיא הטעות הגדולה ביותר בתולדות המפלגה...)

למעלה