איחוד עם חשמונאים

ronpel

New member
איחוד עם חשמונאים

לכל מי שעדיין יש ספק בסכנה שהיתה באיחוד עם חשמונאים - מוזמן לראות את תוצאות הבחירות בשני הישובים. חבל שבדיקה פשוטה זו לא בוצעה לפני ריצה למשרד הפנים בבקשת איחוד. רונן פלג

amime

New member
לא היה צריך

בשביל לדעת שאופי הישובים שונה בתכלית לא היה צריך להמתין לבחירות. ההבדל בין הישובים הוא כה גלוי לעין עד שהינו מן המפורסמות שאינן זקוקות לראיה. ההערה שלך היתה איפוא מיותרת. עמי מהל

ronpel

New member
עמי

יש כאלה שעדיין חושבים שיש לבדוק אופציה זו - עד לבחירת לא בוצעה שום בדיקה מספרית אמיתית של בעלי זכות הצבעה ואיך הצביעו בבחירות הקודמות. הינו מקבלים תמונה מאד ברורה של "עתידנו" כישוב מאוחד תחת מועצה אחת. רונן

amime

New member
מכבים רעות

בהקשר זה ראוי לציין את הדימיון בהצבעה ביננו לבין מכבים רעות. אולי כדאי לנסות להתחבר אליהם, דבר שימנע ניסיון של מודיעין לבלוע אותם ויתן להם אפשרות להצעיר את ישובם בעזרתנו. זה גם יוכל לסכל ניסיון איחוד עם חשמונאים בעתיד. עמי

kobitton

New member
ניסיון לקשר בין הצבעה פולטית

רונן אני ממש מתפלא עליך וכנראה שלא נרגעת מהנושא. מה הקשר בין הצבעה פולטית למהלך שיש בו ניסיון לשפר את איכות החיים ביישוב.כן מה לעשות אם היינו מקבלים תקציבים נוספים מאיחוד עם יישוב דתי אולי שווה אולי לא אבל בהחלט שווה בדיקה. ועוד נקודה למחשבה בענייינים פולטיים , לידיעתכם בבחירות הקודמות השמאל זכה ל 75% ביישוב מנורה אולי היה שווה להתאחד עם חרבתה או בית ספא כי האופי שלנו דומה לשלהם. והיום התוצאות קצת שונות אז תחשבו קצת על השינויים שחלו מאז. ובהחלט לא בהקשר פוליטי. בברכת יום טוב

ronpel

New member
קובי היקר

אני מאד רגוע - אני שמח שאתה רוצה לרדת מן הנושא - כמו בכל החלטה שגויה חשוב להסיק מסקנות כדי למנוע שגיאות דומות בעתיד. החבאת הטעות רק גורמת נזק. לגבי תקציבים נוספים - אשמח לראות סוף סוף ממישהו שטיפל בנושא האיחוד מסמך שמוכיח זאת - כמה כסף בדיוק אנו אמורים לקבל וממי? ומצד שני כמה זה יעלה לנו בהקמת מנגנון של מועצה מקומית ? הציניות לגבי חרבתה לא ענינית - אף אחד לא שלח בקשה לאיחוד איתם בשם הישוב למשרד הפנים . רונן

yuvalif

New member
מה הקשר?

היום מנורה היא חלק ממועצה, שאם נסתכל בהתפלגות ההצבעה שלה (לא הסתכלתי, אבל אפשר לנחש) ודאי שהיא רחוקה מהתפלגות ההצבעה ביישוב, ובכל זאת אנו חלק ממנה. אני בטוח שאיחוד עם מועצה מקומית מכבים-רעות או עם הישוב לפיד עדיפים על איחוד עם חשמונאים, אבל אני לא רואה דוקא בדפוסי ההצבעה את סמן האזהרה לבעיות האפשריות. העובדה שמשהוא מצביע למפד"ל לא פוסלת אותו על הסף (בעיני לפחות).

ronpel

New member
יש הבדל

יש הבדל אחד קטן אבל מאד חשוב- היום אתה ישוב עצמאי בתוך מועצה אזורית - יש לך שליטה על חיי הישוב . כאשר מבוצע איחוד עם ישוב אחר ואנו הופכים למועצה מקומית אז לא קיים יותר הישוב מנורה כישות עצמאית - נולד ישוב חדש שנבחריו נקבעים בבחירות של כלל תושבי שתי השכונות שנוצרו - בשל מספר הבוחרים ותוצאות הבחירות של הישוב חשמונאים ניתן לראות כי חילוניות לא תהיה בישוב החדש ושימוש בתקציבים שתקבל המועצה יהיו כנראה בסדרי עדיפויות של רוב דתי שאין בו כל פסול אך שונה מדרך החיים שאני מאמין שכולנו בחרנו בהגיענו לישוב. רונן

למעלה