איחוד קרנות פנסיה:

tomtom54

New member
איחוד קרנות פנסיה:

קיבלתי mail (מחברת מיגדל) שבו נאמר שהם רוצים לצרף לחשבון הפנסיה הפעיל שלי אצלם את כל חשבונות הפנסיה הלא פעילים שלי. לשם כך הם רוצים לאתר חשבונות כאלו ע"י העברת פרטי למערכת לאיתור חשבונות באגף שוק ההון.
במכתב נאמר שאם תוך 45 יום לא אודיע שאינני מסכים למסור את פרטי עלי למסור להם הודעה על כך. כלומר הם לא מבקים ממני אישור להעברת פרטי אלא אם לא אשלח מכתב שבו אני מודיע שאני לא מסכים לכך הם יבצעו את האיתור. כלומר אם לא אענה על המכתב הם יבצעו את האיתור.
כמו כן נאמר לי שאחרי האיתור הם ישלחו אלי מכתב נוסף שבו יגידו שהם רוצים לבצע איחוד. אם אני לא רוצה עלי לכתוב מכתב סרוב. אם לא אגיב הם יבצעו את האיחוד.
האם מותר להם לנהוג כך? או שפשוט הם חייבים לקבל הסכמה מפורשת ממני?

Lhuna1

New member
קרא פה

http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3693532,00.html?dcRef=ynetCube
&nbsp
גם אני קיבלתי את המייל ממגדל.
אני חושבת שהבנת קצת הפוך: לא מגדל הם אלו שרוצים לאתר את החשבונות הלא פעילים שלך - משרד האוצר רוצה לעשות זאת בשבילך ולבצע עבורך את האיחוד (שברוב המקרים ישתלם לך).
בשביל זה משרד האוצר דורש ממגדל להעביר לו את פרטי הפוליסות שלך אצלם.
אלא אם כן - תתנגד להעברה - ואת ההתנגדות הזאת תצטרך להעביר למשרד האוצר.
מגדל דווקא *רוצה* שנתנגד.
הם מרוויחים יותר מהחשבונות הלא פעילים.
לשם כך היא שלחה לנו את המכתב בצירוף טופס שמקל עלינו את ההתנגדות.
משרד האוצר לא אהב את זה והבהיר שאת ההתנגדות יש לשלוח ישירות אליו ולא דרך חברות הביטוח.
&nbsp

tomtom54

New member
איחוד כזה הוא מאוד גרוע עבורי כי

יש לי קרן פנסיה של מבטחים הישנה שלא פעילה. קרן זו טובה הרבה יותר מהקרן החדשה שיש לי.
איך אני מעביר את ההתנגדות שלי לאוצר? למי עלי לכתוב?

Lhuna1

New member
שאלה טובה. אני לא הצלחתי למצוא את המידע הזה!

במקומך הייתי פונה למבטחים/מי שמנהל את הקרן הישנה ושואלת אותם איך מונעים מהם להעביר את פרטי הקרן שלך ואיך למנוע את האיחוד.
&nbsp

Lhuna1

New member
לפי מה שכתוב באתר משרד האוצר

http://haotzarsheli.mof.gov.il/Subject/Pages/Unification-Of-Pension-Funds.aspx
&nbsp
אתה אמור לקבל מכתב כמו שקיבלת ממגדל - גם מחברת הביטוח של הקרן הישנה. להם אתה צריך להחזיר תשובה שאתה מתנגד להעברת הפרטים.
&nbsp
אבל - ממליצה לך לפנות כאמור ישירות לקרן הפנסיה בשביל לקבל מידע מוסמך.
&nbsp
&nbsp

דיברגנט חדש

Well-known member
אולי האיחוד יהיה לפי הטוב מביניהם

אולי יהיה איחוד, אך יהיה מסלול שונה לפי מה שהיה קודם, קרי ס מהכסף יחושב לפי הישן והיתר לפי החדש.

דיברגנט חדש

Well-known member
משרד האוצר גם נותן אפשרות להתנגד לאחר שמצאו את החשבונות

הלא פעילים וזה טוב, כי אז לפחות יהיה מודע אליהם.

למעלה