איחוד רשויות מקומיות

• פותח הנושא amime
  • פורסם בתאריך

amime

New member
איחוד רשויות מקומיות

לתשומת ליבכם, הבוקר פורסמה בהארץ מודעה בעניין ישובים ורשויות שיש כוונה לאחדן. באיזור שלנו מדובר על מספר איחודים שיכולים לעניין אותנו, אף כי מעמדנו הסטאטוטורי לא ישתנה. א. צירוף מתיתיהו למודיעין עילית. ב. הקמת מועצה מקומית לחשמונאים וגני מודיעין. ג. צירוף מכבים רעות ושכונת נוף איילון לעיר מודיעין. ד. איחוד המועצות האיזוריות חבל מודיעין ועמק לוד. המשמעויות מבחינתנו: א. בידוד הישוב מהמועצה לאור הוצאת הישובים האחרים שבסביבה הקרובה מתחום שיפוט המועצה. ב. הרחקת הסיכוי לאיחוד עם רעות מכבים לישוב אחד בעל אופי כפרי. ג. הגדלת הסיכוי להבלע בעתיד על ידי מודיעין בעלת האופי העירוני או על ידי חשמונאים בעלת האופי הדתי. יש לשים לב כי דווקא באזורנו השינויים נושאים אופי פוליטי. בכל הארץ מאחדים רשויות ואילו אצלנו מקימים רשות חדשה שאין לה זכות קיום עצמאית (חשמונאים), ויש לצפות כי בעתיד הלא רחוק, על מנת לתת לחשמונאים זכות קיום, יבקשו לצרף אותנו אליהם, אבל אז זה יהיה לא מתוך שיוויון אלא נבלע בהם. גם צירוף המושב השיתופי מתיתיהו למודיעין עילית נועדה להגדיל את שטחי הקרקע של העיר החרדית על חשבון מושב דתי קטן באופן שיקרב אותם אלינו באופן מסוכן. ממליץ לכל התושבים להתייחס ולהגיב בפני הוועדה לבדיקת גבולות בדואר: ת"ד 6450 ירושלים, 91060. או בפקס: 02-6701585. או בדוא"ל [email protected] את התגובות יש להעביר עד סוף חודש אפריל.

ronpel

New member
נראה לי טעות

עמי שלום בפרסום שהופיע בעיתון מעריב מצויין כי מאחדים את חשמונאים וגני מודיעין אבל לישוב אחד עדיין תחת מועצה אזורית מטה בנימין - אנא בדוק במקורות שלך. אם אני צודק אז התרחישים שציינת כבר לא מתאימים . לגבי מתיתיהו - קבלתי עותקים של תכתובת רישמית בנושא - קיימת התנגדות שלהם לאיחוד עם מודיעין עילית -הם מעדיפים להתחאד עם חשמונאים וגני מודיעין. אנא עדכן מה הצלחת לברר. בברכה רונן

ronpel

New member
העתקתי מאתר משרד הפנים

יהודה ושומרון קרני שומרון, קדומים, עמנואל 64 אורנית, אלפי מנשה 65 גוש עציון, הר חברון, אפרת 66 בקעת הירדן, מעלה אפרים, מגילות 67 עץ אפריים, אלקנה, שערי תקוה 68 מודיעין עילית, מתיתיהו (ממטה בנימין) 69 חשמונאים, גני מודיעין (במועצה האיזורית מטה בנימין) 70

ארז סרי

New member
איחוד רשויות

יש לפעול במשותף עם מכבים-רעות לאיחוד איתם, כעת יש להם אינטרס חזק.

amime

New member
הוא שאמרתי

ויש לעשות זאת בתאום מול ספקטור והאופוזיציה שלו.

ronpel

New member
אכן צדקתי - האיחוד בתוך המועצה

בפגישה שלי היום עם מהנדס המועצה תושב חשמונאים - אישר לי כי אכן האיחוד עם גני מודיעין הוא לישוב אחד בתוך מועצה אזורית מטה בנימין. תושבי חשמונאים מתנגדים לאיחוד בשל הרמה הנמוכה של התשתיות והבניה בגני מודיעין והנטל שיפול על תושבי חשמונאים בעקבות זאת. לידיעת חובבי איחוד שלנו עם חשמונאים מדובר בעוד 300 משפחות דתיות שהיו שכונה בתוך מודיעין עילית ויעברו לחסות חשמונאים. בברכה רונן

amime

New member
יש בזה גם טוב וגם רע

טוב שלא מקימים מועצה חדשה. מאידך אם מישהו יעלה שוב את הרעיון האוילי להקמת מועצה משותפת איתם, הרי שהם יהיו גורם הרבה יותר דומיננטי מאשר קודם לכן. לא זו אף זו, כל כמה שחשמונאים סובלים מתת פיתוח, גני מודיעין סובלים מתת פיתוח חריף הרבה יותר. ולכן עלינו לעמוד על המשמר, ולנסות להתאחד עם מכבים - רעות, דבר שהינו באינטרס שלנו ושלהם.

ronpel

New member
אתה צודק בהחלט

אני מנסה לגשש במכבים רעות כרגע הם לא מגלים עניין רב כי הם פוחדים שיקבלו יחד איתנו את לפיד....... ביי רונן

amime

New member
אפשר להבין אותם

אבל ניתן לסייג ולאמר שהאיחוד לא יצא לפועל עם לפיד תצורף. ומאידך יש בלפיד גם הרבה אנשים מצויינים שיוכלו במסגרת האיחוד לתת את הטון, שעה שהפוליטיקאים שלהם פשוט יבלעו בתוך האיחוד.

למעלה