איחוד ת"א ובת ים!

ש מים

New member
איחוד ת"א ובת ים!

אתם בטח תוהים אם נראה שבמשרד הפנים קיבלו שכל סוף סוף...?
אז זהו, שלא נראה לי.
נראה לי שהסיבה להצעה היא הרציונאל הרגיל של מדינת ישראל: "חזקה על חלשים" (וחלשה על חזקים). לבת-ים, כידוע אין ממש ראש עיר, והנה ההזדמנות למשרד הפנים לעשות ניסויים קליניים ולהתפאר ב-"עשייה" בפני התקשורת!

אגב, אני לא אומר שהרעיון גרוע, רק תוהה על הבחירה המוזרה (לא היה הגיוני וקודם לבחון למשל את חיבור גבעתיים ורמת-גן? או חולון ותל-אביב? או רמת-גן, גבעתיים ובני-ברק? או אולי להריד רשויות שאוחדו בשרירות ואטימות, כמו גבעת-עדה ובנימינה או ישובי מועצה מקומית מעלה-עירון או בסמ"ה??

dctgdctg

Member
צודק לחלוטין

יחד עם זאת, אם זה יהיה הטריגר שיעורר מחדש את נושא צמצום מספר הראשויות, מה טוב.

אגב, היה עושה יותר שכל, לדעתי, למזג את בת ים עם חולון וראשון לציון...

Sephiroth

Member
אני לא אתפלא אם הוא עושה את זה

בשביל להוסיף מצביעים יותר "מסורתיים" שהם רוב רובה של בת-ים בשביל להצדיק את הגזרות האחרונות שלו בנושא סגירת בתי עסק בשבתות

tapuzo2

New member
בכל העולם עסקים סגורים ביום מנוחה (שבת/ראשון)

הכי מצחיק שלכאורה בשמאל הסוציאליסטי מנסים להציג את זה ככפייה במקום לברך על היוזמה
שפוגעת בעיקר בעסקים קטנים שלא יכולים להעסיק בשבת ולא רוצים לפתוח בשבת
ובעיקר בעובדים בתחתית הפירמידה כי ברור שאף מנהל ברשת גדולה שפתוחה בשבת, לא עובד בשבת במשרדו.

Sephiroth

Member
"כל העולם"

מתי לאחרונה ביקרת בניו יורק או בלונדון?
ת"א מתיימרת להיות עיר מסוג כזה, לא חלק מ-"כל העולם"

אבישי ק

New member
יותר כמו קייב, כלכלה ריכוזית עם תשתיות ירודות

אני לא הייתי משווה ללונדון או ניו יורק
זה שאיפה גבוהה מדי

אבישי ק

New member
זה לא נכון, ברוב העולם העסקים פתוחים כל השבוע

חוץ מימים מסוימים שמתחילים מאוחר יותר
דוגמא למה שקיים בארץ כמו יום שבת אין בשום מקום בעולם

amit1270

New member
ככל הידוע לי, לא הוכח שום יתרון באיחוד רשויות

לפעמים יש באיחוד כזה היגיון, אבל במקרים רבים זה לא מועיל ואפילו עלול להזיק.

במקרה הספציפי שלפנינו מדובר במתיחת גבולות מיותרת שתהפוך את ת"א-יפו ל"נקניקיה" ארוכה וצרה. אני לא רואה איך זה יועיל לבת ים שבשנים האחרונות נראה שהיא מתפתחת לא רע.

ש מים

New member

Rubim88

New member
על סמך מה אתה אומר שזה לא מועיל

ואפילו עלול להזיק? ראית פעם עוד משהו דומה למה שקיים בגוש דן בעולם? למיטב ידיעתי היא זו שיוצאת דופן יחסית לערים אחרות בעולם שהן איחוד של רשויות/ערים קטנות יותר שגדלו והתחברו.

ש מים

New member
הנזק בא לידי ביטוי בישובים קטנים

בעיקר.
בהם קיימת הזדהות עמוקה בין התושב לישוב וקיימת נגישות גבוהה של התושב למנגנון המיניציפאלי.
(אני לא נסמך כאן על חומר מחקרי, אלא על נסיון והכרות מהשטח ועל השלכות וניתוחים מקצועיים).

Rubim88

New member
לא מדובר פה בישובים קטנים

אגב כל העניין של קשר התושבים ביחידת שטח קטנה ולמנגנון העירוני לא נעלם - בשביל זה בדיוק אפשר לראות בעולם את "עיריות" הרובעים שלהן אחריות בתחומים מסויימים.

ש מים

New member
לא התכוונתי למקרה הנוכחי

עניתי למה ששאלת ("למה/איפה האיחוד גרוע").
רובעים מתאימים לערים גדולות ולניהולן (וליצירת קהילתיות בתוך עיר). זה לא המקרה במושב למשל שנבלע בתוך עיר. אבל אני מסכים שזה סוג של פתרון, שמקביל ל-"מועצה אזורית", שהוא הפתרון המועדף עלי, גם אין ברירה ונגזר על איחוד. הבעיה שבארץ - להבדיל אולי מערים בודדות (אולי רק ירושלים ות"א, ככל שידוע לי) לא קיימת שיטת הניהול לפי רובעים.

Rubim88

New member
אבל השאלה היא לגבי ת"א ובת ים

או ערים אחרות ברצף, ולא על בליעה(לא פיזית) של מושב בתוך עיר - דבר שגם לא בדיוק הגיוני, מכיוון שמושבים/כפרים/קיבוצים צריכים להיות חלק ממועצה אזורית - שהיא סוג של איחוד רשויות.

ש מים

New member
בהחלט!

אני לגמרי מסכים איתך. ואגב, הדבר קיים מזה שנים - ראה "איגודי ערים" שונים.

amit1270

New member
מהמעט שאני מכיר - לוס אנג'לס, פריז

העיר LA עצמה גדולה מאוד ומכילה קרוב לשליש מתושבי המטרופולין (בגבולות מצומצמים יחסית), אבל היא "מתפתלת" בין המון מובלעות וערי לווין כמו West Holywood, פסדנה, סנטה מוניקה ועוד.

פריז - עיר ששטחה קטן מהשטח המוניציפלי של ירושלים ומספר תושביה הוא כחמישית מסך כל המטרופולין.

Rubim88

New member
הדוגמאות האלו דווקא מוכיחות את מה שרשמתי

העובדה שקיימת עיר אחת גדולה(שגדולה בהרבה מכל ערי הלווין מסביב במטרופולין - שאינם מקבילים לערים בטבעת הפנימית של גוש דן) שמחולקת ל"רובעים"(שהם אלו שמקבילים למה שמחולק באופן מלאכותי לבת ים, חולון וכו').אגב וגם לרובעים(שאפילו קטנים יותר ממה שקיים בגוש דן) הללו יש "עיריות" - רק שתחום האחריות שלהן מצומצם. בנוסף ישנו גוף ניהול ברמת המטרופולין.

amit1270

New member
גוף ניהל מטרופוליני זה דבר רצוי

איחוד רשויות הוא לא בהכרח דרך הנכונה, ובוודאי לא היחידה.

Rubim88

New member
זה לא משנה מה השם של כל גוף

מה שמשנה זה המהות וחלוקת התפקידים.

למעלה