איחולי הצלחה בבחינת הבגרות.

איחולי הצלחה בבחינת הבגרות.

שלום לכולם. זהו, מחר היום הגדול מַגִּיעַ. עבור חלקכם זו תהיה הבגרות הראשונה במקצוע הכה חשוב במדינה הקטנה שלנו. ובשביל חלקכם זו הבחינה השניה ולאחרים הבחינה האחרונה למקצוע. אז רציתי לאחל לכולם שיהיה המון המון בהצלחה ! ! ! תפעילו את הראש, למדתם והשקעתם מאמצים רבים כדי להצליח - תַּראו לכולם מה אתם שווים. תזכרו שלמדתם שנה שלמה לַבְּחינה הזו. עליכם לִזְכֹּר, כי הבחינה הזו היא בסך-הכל דף נייר. אין צורך להילחץ ולהיבהל. פשוט לבוא בגישה חיובית ושהכל קלי קלות - ובאמת כך יהיה. דעו לכם, לחץ עוזר במקרים ספציפיים. בבחינה הוא יכול לפגוע לנו בריכוז. שיהיה לצדכם בקבוק מים, כמה עטים ועפרון (לטיוטה) ואיזה חטיף שוקולד קטן בשביל הטעם הטוב. אל תשכחו להביא מילונים (אפשר מילון מכל סוג שהוא). אל תתנו למילון לשבת בצד ולהתייבש, השתמשו בו ! ! ! הוא יושיע אתכם כל-כך. חפשו במרץ ובלהיטות עד שתמצאו את מבוקשכם - בסוף תמצאו (וזה יהיה די מהר
) אם אתם רואים שמילה כלשהי אינה קיימת במילון, כנראה, היא פועל (ואז עליכם לחפש אותה בצורת העבר נסתר. שימו לב שאתם מחפשים פעלים ללא כל כינוי חבור או אות איתן). אם המילה היא לא פועל חפשו אותה בהתחלה כפי שהיא כתובה בדף ואם גם אז לא מצאתם אותה העבירוהָ לצורת היחיד ותעשו ונסו לעשות את החישובים הדרושים כדי להגיע למילה הנחוצה. לצערי, לא אוכל להיות כאן גם מחר כדי לפתור את הבחינה, ולמעשה, אאלץ להתאזר בסבלנות עד סוף השבוע הבא ( עוד שבועיים כאילו). אז שיהיה לכולכם המון המון בהצלחה, מחזיק לכולכם אצבעות!!! ליאור.

ringo rulz

New member
בהצלחה לכולכם ../images/Emo13.gif!

בין אם ביומיי האחרונים למדתם, חרשתם ושיננתם בע"פ את ספר העיתונות, ובין אם אכלתם, נחתם, והדלקתם מדורות. המון בהצלחה!

נומיש

New member
בהצלחה לכולם!../images/Emo13.gif

בחינה אחרונה שלי בערבית בבי"ס, לא חשבתי שאני אגיע לרגע הזה
לפחות כנראה שיהיה לי מספיק ערבית בשנתיים הקרובות...

היחידה הראשונה הייתה קלילה למדי../images/Emo13.gif

רק אני לא בטוח לגבי משהו אחד שעשיתי: בטקסט היה כתוב שביקורו של המלך הסעודי בתורכיה יימשך اسبوعا (עם תנווין פתחה). ובשאלה הראשונה היה צריך להשלים ביקורו בגרמניה נמשך _____ ובתורכיה _____. אז בחלק של תורכיה כתבתי اسبوع ולא اسبوعا. האם זה משנה? יש למילה ככה משמעות אחרת אולי? אני כמעט בטוח שזה מתקשר איכשהו לניקוד סופי, ולכן כתבתי כפי שכתבתי. ובמילון כמובן שלא הופיעה הצורה הנ"ל לכן זה נראה לי נכון. אשמח לתשובה

danielleg1

New member
...

כשבדקתי עם המורה שלי את התשובות אז היה כתוב اسبوع אז ענית נכון...

Shirley808

New member
היה אחלה בשתי יח"ל השלמה לשלוש ../images/Emo9.gif

האנסין היה ממש קל. דווקא חלק העיתונות היה קצת קשה, בעיקר החלק של תרגום המשפטים. בעיתונות בחרתי בסוף את תרגום המודעה, לתרגם משפט מעברית לערבית ואת ההשלמות שהיו... הפועל היה בסדר גמור ואני לא חושבת שיש לי שם טעות. היה נחמד שהם נתנו בפועל מצדר של בניין 3 בתור המילה "دفاع" ואת המצדר של בניין 4 שהיה הכי קל לזהותו. לצערי הגישו אותי על 96 אז אני מקווה שלפחות בבגרה עצמה אקבל יותר. זהו, זה עבר
האמת היא שלא הייתי כ"כ לחוצה עד שהגעתי לביה"ס. פתאום כל ההנהלה באו ודיי הלחיצו. מקווה לטוב. אם אני לא טועה, ביה"ס "בליך" מר"ג מפרסם את הפתרון, נכון? פשוט לא רציתי בכוונה לבוא אל המורה שלי אחרי הבגרות, זה סתם מלחיץ אותי...

pilpelmemule

New member
../images/Emo45.gifהיה חביב

מי שכתב את זה הושפע מהשישים שנה למדינה כל כך XD

Shirley808

New member
לגמרי!

כשראיתי בהתחלה את ההשלמות זה היה נראה לי ממש מפחיד. לא הכרתי כמעט שום מילה שהייתה במחסן מילים. אז תרגמתי הכול וזה ישר הסתדר לי: הדגל עם הצבעים והשישים שנה להקמת המדינה. זה היה נראה לי החלק הכי קל בבחינה (וגם שאלה מס' 4 באנסין שהיה לסדר לפי סדר התרחשות
)

pilpelmemule

New member
גם המשפט הראשון של התרגום היה קל

וגם המודעה הייתה חביבה מאוד.. והפעלים בכלל היו קלים.. המתכונות שלנו היו קשות יותר מהבגרות:)

מאיפה לך שבי"ס בליך מפרסם את הפיתרון??../images/Emo13.gif

ואם אכן הוא מפרסם איפה ניתן לראות את התשובות??

Shirley808

New member
בדיוק חחח

ידעתי שאין את בניין 7 במיקוד, וזה לא היה יכול להיות ראשון, שני, שלישי או רביעי, אז כל מה שנשאר זה שמונה.

הבעיה שלא כולם זוכרים בדיוק מה לא במיקוד, וגם

שמתם לב שהקטע של ה-2 יחידות השלמה לשלוש היה מלא באינה ואחיותיה שירדו במיקוד ולא היה בו כאנא ואחיותיה שנשארו?

Shirley808

New member
כן, אבל עדיין היה צריך לדעת פסיבי

זה לא שהיה לך חלק בתחביר שהיית צריך להשתמש באינה/כאנה. סה"כ בכל טקסט בערבית ישתמשו במילה ان

anna the best

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo105.gif כן... די

היחידה הראשונה היתה ממש ממש קלה! ביחידה השנייה- אני סיימתי את הכל תוך חצי שעה, חוץ מהקטע של העיתונות שממש נתקעתי שם!!! יש לי כמה שאלות, אז יש למישהו את הפתרונות? אני חיפשתי בווינט ואין שם =\...

למעלה