איחור בדיבור - התייעצות

tieli3

New member
איחור בדיבור - התייעצות

בני בן שנתיים וחודש, יש לו אוצר מילים די קטן, ועדיין לא מצרף מילים למשפטים. אומנם לאחרונה חל שיפור בכך שהוא כבר חוזר על מילים שאנחנו אומרים. (לא על כולם ולא תמיד מושלם אבל... גם משהו) אני כבר די לחוצה, במיוחד בעיקר ששני הגדולים שלי התחילו לדבר בגיל שנה ובגיל שנה וחצי כבר ממש משפטים ושפה ברורה. ברצוני לציין כי אנו גרים בחו"ל ומגיל חודש הוא נמצא חצי יום עם מטפלת שלא דוברת עברית. כמו כן לאחרונה הוא נכנס לגן ושוב שם השפה היחידה שמדוברת היא שפת המקום. מבחינת הבנה הוא מבין היטב את שתי השפות, ומגיב לשתיהן באותה מידה. ברצוני לדעת האם אני צריכה לגשת לטיפול כאבוא לביקור בארץ, או לתת לו עוד קצת זמן ואולי יתחיל לדבר לבד. אשמח לכל תגובה ועיצה

התחלתי לענות לך אבל זה נמחק.

אז מצטערת, לא כדאי שתעשי השוואות בין ילדייך, ידוע שלכל ילד יש את הקצב שלו. קחי בחשבון גם, שחשיפה לשתי שפות בדרך כלל גורמת לעיכוב בדיבור. את צריכה קודם כל לדאוג להפרדה בין השפות, שלא יהיה ערבוב: בבית אם החלטתם לדבר בעברית- אז רק בעברית. אם אנגלית (או שפה אחרת) תהיה השפה העיקרית שלו בעתיד- והוא יזדקק לטיפול, עדיף שהטיפול יהיה בשפה זו. אם החשיפה לשפה השניה היא זמנית, אכן מומלץ לעשות לו אבחון בשפה העברית כאשר תבקרו בארץ. בהצלחה.

tieli3

New member
תודה

תודה על תגובתך. ואכן כשאגיע ארצה אגש איתו לאבחון.

למעלה