איחור בהגשת כתב הגנה על ידי הנתבע

mcborka

New member
איחור בהגשת כתב הגנה על ידי הנתבע

בחודש אוקטובר 2014 לפני כ 7 חודשים הגשתי תביעה על מכון לבדיקת רכבים על סכום של 5500 ש"ח בבית משפט לתביעות קטנות, הדיון נקבע לחודש יוני 2015 כלומר עוד חודש בדיוק, רק עכשיו בית המשפט שלח לי מכתב שהנתבע שלח בחודש אפריל כתב הגנה לתביעה, כידוע לי בתביעות קטנות יש לשלוח כתב הגנה לא יאוחר מ15 יום ממועד בתביעה, האם אני יכול לפסול או לבקש מבית משפט לדחות את כתב התביעה שהגישה הנתבעת ? או לפסוק לטובתי מבלי להתיחס לכתב ההגנה ?

behindthename

New member
אין לי תשובה אבל יש לי שאלה

מטעם מי קיבלת את מכתב ההגנה? הגיע בדואר כמו הזימון למשפט? כי גם אני הגשתי תביעה קטנה, המשפט שלי עוד שבוע, ואין לי מושג מה זה כתב הגנה...

mcborka

New member
כתב הגנה

בכללי כתב הגנה זה מה שיש לנתבע לומר להגנתו לתביעה, וכפי שאני יודע מהפורומים השונים ודיפדוף באתרי האינטרנט שהנתבע חייב להגיש
את כתב ההגנה 14 יום ממועד הגשת התביעה, ובמידה והנתבע לא הגיש כתב הגנה בזמן אז התובע רשאי להגיש בקשה לבית המשפט להכרה בתביעה בלבד ללא כתב הגנה מצד הנתבע, רק שאני רוצה לדעת מה החוק אומר במפורש בנונא.

בנוגע למקרה שלי הנתבע הגיש כתב הגנה לבית המשפט רק לאחר 7 חודשים מיום הגשת התביעה (שזה המון זמן) ושאלה שלי מה אפשר לאשות בנדון !?

behindthename

New member
ומצטערת שאני ממשיכה להרוס

אבל יש דרך לגלות אם הוגש כתב הגנה אבל הוא לא הגיע אליי?

mcborka

New member
דרך מזכירות בית המשפט

שם יתנו לך את כל התשובות בנוגע לתחק שלך

mcborka

New member
לבוא לדיון זה בטוח

אבל השאלה שלי האם בית משפט יתייחס לעובדה שכתב הגנה נשלח לבית המשפט 7 חודשים לאחר שנשלח העתק של התביעה לנתבעת ?

למעלה