איחור בהתפתחות ובעיה מוחית

kashke

New member
אני ועוד חברות עדיין מחכות

שתציגי את ההזהרה של משרד הבריאות לגבי חוגי צעד ראשון. בבקשה. אם תוכלי, פיזיותרפיסטית התפתחותית! תודה מראש.
 
אני לא ממש עוקבת

אחרי הנושאים בהתפתחות. פשוט לא עוסקת בכך. אבל כמה נקודות חשובות מאוד: - כשהולכים לטפל בבעיית בריאות ,שלא במסגרת "מוסדית" חייבים לבדוק מה ההסמכה של המטפלים. הפיקוח בארץ לוקה בחסר ולכן האחריות מוטלת עלינו ההורים. מצורף קישור שמפרט מי רשאי לטפל בילדים עם בעיות התפתחות. תבקשו מהמטפל להציג תעודות. ההנחיות הם של הגורם הממונה על פי חוק , כלומר משרד הבריאות. - "שיטות" שונות לטיפול צצות חדשות לבקרים. על תאמינו להצלחות שמפורסמות בעיתונים. גם לא לאנקדוטות וסיפורים. תיכנסו לאינטרנט ותבדקו עם נעשה מחקר. אם לא, תשאלו את עצמכם מדוע. - הבעיה היא לא כסף ולא מי יותר טוב. הבעייה היא מה באמת טוב לילדים. אנחנו מוכנים להשקיע הרבה אנרגיה וכסף על הילדים. זה לא סיבה לא להיות צרכנים נבונים. מדובר בבריאות ילדינו. kaske - מה זה חוגי צעד ראשון?
 

kashke

New member
נירית, דחילאק..שלחו אותי לעתון...

הייתי מצפה לקרוא מכתב, כמו שאת צרפת.
 

bivas2

New member
איחור בהתפתחות ובעיה מוחית

לבני בן השנה (אחד מתאומים) איחור בהתפתחות, הוא אינו זוחל, אינו יושב ואינו עומד. במסגרת בדיקה שערכנו אצל הרופא נשלחנו לסדרת טיפולי פיזיוטרפיה. הפיזיוטרפיסטית שמטפלת בו גילתה כי יש לו בעיה ביד שמאל, הוא אינו משתמש בידו השמאלית כמו ביד ימין, הוא משתמש ביד שמאל רק כאשר ידו הימנית תפוסה כמו כן ידו השמאלית רוב הזמן סגורה והאגודל שלו מקופלת, כשהוא מחזיק בקבוק אז ידו הימנית אוחזת בבקבוק וידו השמאלית מאוגרפת. פנינו לנוירולוג (פרופ' שאול יציב) והוא איבחן כי לבנינו יש בעיה מוחית ושלח אותנו לבצע בדיקת CT , פנינו לפרופ' שפירא מהדסה והוא איבחן שהבעיה אכן מוחית אך קלה וגם שלח אותנו לבדיקת CT (אך זה לא דחוף במיוחד ניתן לעשות אותה גם בעוד מספר שנים וציין שהטיפול הוא פיזיוטרפיה וזאת בעקבות פניתו של הרופא הקודם. כמו כן פנינו לפרופ' שטיינברגר משערי צדק אך הוא טען שישנה בעיה מוחית ובדיקת CT לא תעזור, אלא תעזור רק מבחינה מדעית לרופאים אך לו לילד והפתרון היחיד הוא פיזיוטרפיה שאנחנו כבר עושים. אני מתייחסת רק לאיבחונם של שני הרופאים האחרונים מכיוון שפרופ' יציב הוא רופא ילדים ולא נירולוג מומחה, כמו כן פניתי לפרופ' שופר משניידר (דרך האינטרנט) ואיבחן כי עלינו לעשות בדיקת MRI ? ברצוני לדעת איזה סוג של פיזיוטרפיה יוכל לעזור לנו והאם תוכלי להפנות אותנו למומחה בעניין? (אנחנו גרים בירושלים ורצוי שזה יהיה באיזור) בירושלים של מכון הידרו המטפל בילדים בתוך המים האם זו פיזיוטרפיה מתאימה לבעייתנו והאם היא מומלצת? תודה מראש אמא מודאגת
 

kashke

New member
בבקשה, מדיון קודם על הנושא

רק שפעם קודמת העוה קראה לעצמה ברבות ולא יחיד. את המסמך טרם ראינו. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp? forum=723&msgid=32292201
 
הכדור במגרש שלך

תפני את למנהל אגף ההסברה במשרד הבריאות. איש נחמד ששמח לעזור. אני בטוחה שהוא ישלח לך. מעבר לזה העניין המהותי הוא משמעותי. אני פיזיותרפיסטית ותיקה עם הרבה ניסיון בתחומים שונים . יש לי ידע יחודי בחלק מתחומים אלו. למרות זאת אם מגיע אלי ילד עם בעיה התפתחותית אני שולחת אותו לפיזיוטרפיסטית שזה תחום עיסוקה ,לא רק בגלל החוק אלא בגלל שזה תחום עם גוף ידע ספציפי. אם יש לי מה להוסיף מהידע שלי אני אעשה זאת. לא יתכן שאנשים שאינם מוסמכים - על פי חוק - יטפלו בילדים. זה נכון לעוד הרבה תחומים ואני בטוחה שהנושא על בפורומים של ריפו בעיסוק, פסיכולוגיה ועוד. אם כל הכבוד לאמצעי התקשורת והפרסום לא על פיהם בוחרים טיפול.
 
פלדנקרייז לילדים

א. חיפשתי ב-pubmed מנוע החיפוש העיקרי בנושא פלדנקרייז - 23 מאמרים, חלקם בכיתבי עת חשובים. פלדנקרייז אצל ילדים - 0 מחקרים/מאמרים. שוב אני ממליצה לא לקחת ילד לשום טיפול שהשפעותיו ויעילותו לא נבדקו.לא מתייחס לשיטה זו או אחרת זה נכון גם לניתוחים, פיזיותרפיה,ריפוי בעיסוק מה לא. ב. המסמך לגבי מי רשאי לטפל בילדים מדבר בשם עצמו. ג. לא ממש הבנתי את המשפט הראשון. אני עונה בשמי. אם זה רמז למשהו,את/ה לחלוטין טועה.
 

מימנ

New member
בעיקר פיזיותרפיה התפתחותית!!!!

וכל השאר - זכות ותוספת. מצאי פיזיותרפיסטית עם רקע התפתחותי (!!), ושכזו, היא כבר משלבת גישות טיפוליות שונות שמנסיונה (בובת', וויטה, טאמו, עיסוי וכיוב'). דרשי ממנה/ו ללמוד בכל שבוע תרגילים, והקפידי לתרגל מדי יום ביומו. יש להבין כי בעיה מוחית לא 'תחלים' היום ולא מחר, וככל שתקדימי לתרגל ול'עצב' למוח התנהגויות תנועתיות נכונות, יימנעו 'הרגלים תנועתיים' שלא יהיה ניתן לשרש בהמשך. הגישה הטיפולית שתנקטי מעתה ואילך, תכלול את כל הפעילויות היומיומיות - החל מהלבשה נכונה, דרך האכלה (ובהמשך אכילה), תנוחות (ישיבות , שכיבות וכד') , משחק, ותנועה, בשינויים קלים ומותאמים לילד, שוב- כדי 'לכסות' כמה שיותר שעות טיפוליות. זה אפשרי, המרכזים להתפתחות הילד תומכים מכל הכיוונים, ודרשי כל סיוע - פיזי, רפואי, נפשי וסוציאלי שלו תזדקקי שם.
 
למעלה