איחור שפתי

איחור שפתי../images/Emo4.gif

הבן שלי בן שנתיים ושבעה חודשים. הוא מדבר בעיקר מילים בודדות ורק בסיומות.כשלוחצים עליו ודורשים ממנו יכול לבקש משהו במשפט. כרגע אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת דרך הקופה וגם קיבלנו הפניה למכון להתפתחות הילד. הילד שלי מאוד אוהב חברה, משתף פעולה עם חברים (בעיקר משחקי שובבות...) אבל יש לו בעיה מעבר לשפה. הוא לא מבין דברים כמו שילדים בני גילו אמורים להבין. מה יכולה להיות הבעיה? כי זה לא נראה כפיגור אבל בהחלט לא תקין ואני מאוד מודאגת. שאלה נוספת- שמעתי מחברה שלא כדאי להתחיל גמילה מחיתולים כל עוד יש בעיה שפתית... האם זה נכון? (כדי לא לגרום לילד הרגשה שדורשים ממנו יותר מידי דברים בבת-אחת) תודה מראש

ישלישניים-שלום,

אם את רוצה לבדוק את עניין ההבנה אצל בנך, ובכלל את התפתחותו יחסית לבני גילו, כדאי לעשות לו אבחון התפתחותי- למשל דרך התפתחות הילד, או לעשות אבחון פסיכולוגי. לגבי גמילה מחיתול-הדבר תלוי בגורמים שונים, באופן כללי צריך לראות האם הוא בשל- יכול להודיע, ואם יש לו רצון לחקות אחרים (דבר שמשחק תפקיד בגמילה). אם הוא אינו מוכן, כדאי לדחות את זה בכמה חודשים. אפשר לעשות ניסיון, ואם רואים שהוא לא מוכן, לעזוב את זה בינתיים. בהצלחה.

תודה ועוד כמה שאלות...

אנחנו בתהליך למכון להתפתחות הילד.אני מחכה לדו"ח של הקלינאית שאנחנו מטופלים אצלה. האם כדאי לשלוח כבר את הטפסים או לחכות לדו"ח? בקשר לגמילה- הוא ילד בכור ואין לו כ"כ את מי לחקות. הוא מוכן לשבת על הישבנון ואומר "פיפי". גם באמבטיה כשיוצא לו פיפי הוא מרגיש, מסתכל ואומר. זה אומר שהוא יוכל להודיע? תודה.

tutuyo

New member
קודם כל תבדקו את השמיעה שלו !!!

ותבדקו במכון מומלץ לילדים- לא כל המכונים זהים ברמתם ובהכשרתם!!! אצלנו היה מקרה דומה ולאחר ניתוח כפתורים בגיל שלוש וחצי הילדה פשוט פרחה - היא עדיין מטופלת עם קלינאית תקשורת אבל התקדמה המון. בקשר להתפתחות הילד- ממליצה לך לשלוח כבר את הטפסים מאחר והתהליך שם ארוך ומייגע ויש תורי המתנה של חודשים, ככל שתקדימי לשלוח כל תקדימי את הטיפול בילד. לגבי גמילה , ממליצה לך לחכות עם זה עד שממש תרגישי שהילד מוכן לחלוטין לגמילה. אפשר להוציא את הסיר לסלון ולתת לו לשחק איתו, ואפשר להזמין חבר שכבר נגמל כדי שיראה איך הוא עושה בסיר.

עשינו בדיקת שמיעה ו...

נראה סה"כ תקין עם ירידה קלה שכתבו שם שיכולה לנבוע מנוזלים באוזניים... יכול להיות מצב שהילד נראה שומע טוב ובעצם יש בעיה? הילדה שלך נראתה שומעת טוב? לגבי הגמילה- הוא מוכן לשבת על הישבנון ונהנה לזרוק לשירותים חתיכות נייר... גם אומר "פיפי - בשירותים", אז מה זה מוכן?????

tutuyo

New member
כן- גם אצלנו אמרו שיש ירידה קלה בגל

בגלל נוזלים, והמסכנה הסתובבה שנה שלמה עם "ים" באוזניים- הרופא שניתח אותה תיאר את ההרגשה- "תארי לך שאת מתחת למים- ככה היא שומעת!!!) ממליצה לך לבדוק שוב במכון נוסף, ולשמוע חוות דעת של רופא נוסף. לגבי הגמילה- אם את חושבת שהוא מוכן אז תנסי בזהירות. כנסי לפורום חינוך לגיל הרך- תמצאי המון חומר בנושא

למעלה