איחזור / איתחול SSN

איחזור / איתחול SSN

היי,

יש לי מספר שאלות לגבי אחזור SSN.

אני אזרח אמריקאי יליד ישראל 1978. בשנת 2000 שהיתי תקופה בארה״ב (10-8 חודשים) וביקשתי להנפיק SSN במשרד המתאים (הייתי שם פיזית, בניו יורק נדמה לי). הייתי צעיר פוחז, לא ממש היתה לי כתובת קבועה ומעולם לא הגיע לידי הSSN והכרטיס וזה לא הטריד אותי יותר מדי כי לא נזקקתי לו. לפני כמה שנים ניסיתי לאחזר את הSSN, ואחרי כמה שיחות טלפון ארוכות עם ארה״ב נתבשרתי שאין באפשרותם לעזור לי אם אין לי כתובת קבועה בארה״ב. בקונסוליה אמרו לי שבלי המספר הם לא יוכלו לעזור לי. מלכוד 22. ושם נעצרתי שוב.

כעת אני צריך את המספר הזה על מנת לבצע גילוי מרצון (streamline) מול רשויות המס בארה״ב, דבר שאני צריך להסדיר בהקדם, כדי לסיים תהליך גרין קארד מזורז לבת זוגי. התעמקתי יותר, ולמרות שבאתר של הקונסוליה לא מוזכרת האפשרות לאחזר דרכם את המספר, זה כן מתואר כאופציה ויש גם רובריקה מתאימה בטופס המתאים (SS-5) ואני מניח שהקונסוליה תטפל בזה כי זה בטופס וזה מה שמתואר באתרים אחרים.

קראתי פה בפורום, שהתהליך מהיר יותר כאשר הוא מבוצע מארה״ב. אני לא שש לסוע כעת לארה״ב לשבועיים כיון שאני צריך להתניע את התהליך הבירוקרטי כאן, וגם מכיון שאני עשוי ליפול שוב למלכודת של העדר כתובת בארה״ב, והצורך להוכיח שמעולם לא התגוררתי בארה״ב (דורון כתב על זה) וזה זמן שחשוב לי להיות עם זוגתי. מאידך לחכות עכשיו 2-3 חודשים למספר הזה סותם את הגולל על האפשרות של תהליך GC מזורז.

אז יש לי מספר שאלות בנושא (לפני שאני עושה טעות מאז׳ורית פוטנציאלית):
  1. כיצד ניתן לבצע את הבירור בישראל, אם הונפק לי המספר ומהו? מה הסדר גודל של זמן שזה לוקח? (ימים/שבועות/חודשים/שנים) - האם הדרך שרשמתי היא אכן הדרך?
  2. כיצד ניתן לבצע את זה יותר מהר בביקור בארה״ב או בדרך אחרת?
  3. אם אני עושה את זה בביקור בארה״ב, האם אני צריך לחכות שם פיזית לתשובה, או רק להגיש משם את הבקשה? יש לי כתובת של מעסיק וקרובי משפחה בארה״ב.
  4. אם אני פשוט אבקש להנפיק לי מספר, מה קורה אם כבר יש לי מספר קיים שאני לא מודע אליו? אני יודע שאסור להחזיק שני מספרים, אבל בטופס SS5 פשוט יש רובריקה של ״אני לא יודע אם יש לי SSN".
  5. בהמשך ל4 - האם לסמן את הרובריקה של ״אני לא יודע אם יש לי״ שקול ללסמן ״בבקשה תעכבו את הבקשה שלי בכמה חודשים יותר״?
  6. אם התחלתי בקשה כזאת בקונסוליה בישראל - האם זה מונע ממני לעשות תהליך מקביל בארה״ב?
  7. האם יש יסוד סביר להניח שלא הונפק לי מספר כלל אחרי הבקשה המקורית בשנת 2000? לא ביקשו ממני אז הוכחות מיוחדות למיטב זכרוני, ובטח לא היו לי מסמכים מביה״ס או הצבא (אבל גם לא נולדתי בארה״ב מאידך, אז אולי לא נדרשתי לכל זה)
תודה מראש לעונים.

מנסיון, אוכל לענות על חלק

שיחזור כרטיס - לקח לי שלוש דקות מול פקיד. במקרה שלי, מדובר היה בכרטיס שלא הגיע אלי לאחר כניסה ראשונה והפעלת גרין קארד. פחות משבוע אחר כך הכרטיס היה אצלי ביד.
לא לשכוח להגיע עם מסמכים מזהים חוץ מדרכון אמריקאי. תעודת לידה, דרכון ישראלי וכד'.
לגבי חוסר כתובת - ביקשנו כרטיס ראשון עבור הילדה, ואישתי ביקשה שהכרטיס יישלח לישראל (אנחנו עוברים סופית בקיץ הקרוב), לפני יומיים הכרטיס הגיע אלינו לבית בישראל, למרות דואר ישראל וכו'.

אז אפשרי לשחזר בהליך פשוט, ואפשר לשלוח לישראל.
מסגרת הזמנים עשויה להשתנות, על פי הסניף בו אתה מטפל בבקשה.

היי פולי

תודה על המידע! היה לך את המספר ורק ביקשת את הכרטיס הפיזי שוב או ששחזרת גם את המספר בפרק זמן הזה?

זה היה בקונסוליה? כתבת ש״מסגרת הזמנים תלויה בסניף״ - יש יותר מאופציה אחת?

לא הדגשתי - זה היה בארה''ב

לא היה לי את המספר, אבל את הבדיקה הוא ערך במקם - בדק אם אין מספר או שהבעיה היא במשלוח הכרטיס. כמו שהוא אמר - אפשר לבזבז המון זמן לנסות ולדעת מה הבעיה, או לפתור אתה תוך חמש דקות... ביקשתי ממנו כמובן לשלוח כרטיס חדש וזהו.
אני מאמין שיש סניפים יותר עמוסים ואולי בהם זה ייקח יותר זמן.
&nbsp
אגב, תהליך מהארץ כנראה יהיה איטי ומסורבל. הגשנו בקשה לדרכון אמריקאי לתינוק בשגרירות , ועל הדרך ביקשנו גם הנפקת SSN. בראיון מול הקונסול הוא אמר שדרכון יקח כמה שבועות והנפקת הכרטיס יכולה לקחת חצי שנה, כי זה תהליך מחו''ל... מקווים לקבל את הכרטיס לפני שנטוס.

נשמע שהיה לך הרבה מזל באמת היה לך מספר, ושלא נזקקת להוכחות

כי זה ״הגיוני״ שלא היה לך SSN כי רק הנפקת GC. אתה יכול לומר איפה בארה״ב ביצעת את הבדיקה? בכל מקרה, תודה רבה!

יכול להיות שאני צריך לשקול לטוס לארה״ב בשביל זה. אבל הייתי שמח לפחות לנסות את הקונסוליה קודם. אני רק מפחד שכמו בענייני הגירה אחרים, ברגע שאתה מתחיל טיפול במקום אחד אתה כבול אליו.

אני עדיין אשמח לשמוע גם מעוד אנשים.

לא ידעתי שאפשר להכנס כדי להפעיל את הGC ואז לחזור מיד לארץ

ולחזור אחרי כמה חודשים - כך שבכל מקרה החכמתי פעמיים :)

אפשרי, וגם נושא הSSN מאוד הגיוני

הגעתי לשם עם הכרטיס עצמו, וגם עם הדרכון הישראלי. כל אפשרות לאתר אותי - נמצאת אצלו. וכמו שאילן ציין, הוא בדק במחשב האם הונפק לי המספר וראה שכבר יש לי מספר.
לגבי כניסה ויציאה - אפשרי, ואומרים שבשנה הראשונה פחות מקפידים. אם כי אצלנו הכניסה היא בהרכב משפחתי מלא, ובכניסה הבאה כולם כבר יהיו אזרחים, כך שזה (לדעתי) פחות מחשיד. וגם אם כן - אנחנו יכולים להוכיח בקלות שהכניסות הקודמות היו הכנות למעבר הסופי שמתבצע בכניסה הקרובה בקיץ. (נכנסנו בסוף דצמבר, באפריל ונחזור סופית באוגוסט, תמיד כל המשפחה. נראה סביר מאוד למשפחה שמהגרת)

לגבי מזל שהזכרת:
המזל מבחינתנו זה - שהכרטיס הקבוע כבר הגיע, ובכניסה הבאה הוא יהיה אצלנו ביד, שהכרטיס של הילדה הגיע אלינו לישראל בלי תקלות דואר, ובעיקר שאת תהליך האיזרוח של התינוק עברנו בקלות והזמנים היו מאוד מאוד מהירים.
אם כי הרבה יותר נוח שיש לי גם כרטיס סושיאל סקיוריטי ביד.

לא מבין, איך היה לך את הכרטיס אבל לא את המספר? ואיך תהפך

לאזרח בלי לשהות בארה״ב אם רק הפעלת את הגריןקארד?

כרטיס - GC, אזרחים - חוץ ממני, כמובן

כרטיס = הכוונה היא לGC, שכבר הגיע לכתובת בארה"ב, ואיתו ניגשתי למשרד.
אזרחים = אישתי, הילדה הגדולה והתינוק.

מקווה שעכשיו זה ברור יותר.

רבה! :)

ilanvag

New member
משהו מניסיון אישי שלי - לא אותו דבר, אבל אולי יעזור

יצא לי להיות פעמיים-שלוש במשרדי ה-SSA, כל פעם לצורך אחר (הנפקת כרטיסים בפעם הראשונה, לאחר מכן הסרת תנאים כשהתקבלו הגרין קארדים, וכדומה).

הרושם שלי הוא שלפקיד שיושב מולך יש גישה לכל המערכת דרך המסוף שלו, והוא יכול לאתר אותך די בקלות, ולבדוק האם אי פעם הונפק לך מספר. גם יותר קל לו לאמת את הזהות שלך כאשר אתה עומד *פיזית* מולו, ועם מסמכים שונים. תחושת בטן שלי, ואין לי שום דרך להוכיח את זה - בגלל זה התהליך של פולי היה מאוד מהיר, וזה לא בגלל שהמספר הונפק לפני כמה שבועות, או לפני כמה שנים.

לעומת זאת, כאשר אתה מבקש לאחזר מספר מישראל, אז לקונסוליה אין גישה (להערכתי) למערכות של ה-SSA, ומדובר בתהליך הרבה יותר ארוך ומסורבל של אימות הזהות שלך, עבור פקיד ה-SSA שהטפסים נוחתים בסופו של דבר על שולחנו.

בתכל'ס, לא יכול להבטיח שום דבר, אבל נראה לי סביר שאם תטוס לארה"ב ותיכנס לסניף מקומי, תוכל לפתור את הנושא די מהר, אולי אפילו במקום.

לאיפה לגשת? לסניף לא מרכזי. כלומר, לא הייתי ניגש לסניף שנמצא בלב ניו-יורק או בלב בוסטון, לדוגמה. אנחנו תמיד ניגשנו לסניף שנמצא באחד הפרברים של בוסטון, ואף פעם לא חיכינו יותר מדי בתור (בסביבות חצי שעה מכסימום, להערכתי).

John the Savage

New member
לגבי שחזור SSN מהארץ

אתה יכול לגשת ל-Federal benefits unit בקונסוליה בירושליים. הם יכולים לבדוק אם הנפיקו לך מספר או לא. גם אם הונפק לך מספר, הם לא מורשים למסור לך אותו, אבל אתה יכול למסור להם את הטפסים לשחזור או קבלה של SSN, והם יעבירו אותם ל-SSA.

למעלה