איחסון גבינות קשות וניקוי מקרר מלוכלך במיוחד

הילית111

New member
איחסון גבינות קשות וניקוי מקרר מלוכלך במיוחד

ערב טוב לכולם שבנו מאיטליה עם שלל של גבינות קשות פרמזן פקורינו ועוד'. קנינו ביום אחרון של הטיול ומיד שמתי במקרר באריזה המקורית. זה לא עוגה שלמה אלא גושים חתוכים שעטופים במין ניילון נצמד הדוק שככה קנינו אותם. שאלתי האם כדאי להקפיא מה שלא משתמשים כרגע? כי קנינו די הרבה לפחות איזה 5-6 גושים והצריכה שלנו לא מי יודע מה. את מה שאני משאירה במקרר איך הכי טוב לאחסן ? שאלה נוספת קיבלתי מקרובת משפחה מקרר חדש אומנם יחסית אבל מה זה מלוכלך..... אשמח להמלצות על שיטה מהירה ויעילה לנקות מקרר אמקור מלוכלך מאוד... בא לי פשוט לעשות לו אמבטיה של אקונומיקה...באיזה חומר כדאי להשתמש? תודה וערב מקסים

d a p h n a

New member
לגבי ניקוי המקרר....

אני בדרך כלל משתמשת פשוט בסבון כלים: מוציאים את כל החלקים של המקרר (בדרך כלל מקררים מתפרקים כדי לאפשר את זה), מנקים כל חלק בצורה יסודית עם ספוג וסבון כלים, מייבשים קצת ושמים לייבוש מלא יותר. בינתיים גם את החלק הפנימי של המקרר אפשר לנקות עם סקוטש עם סבון כלים, ולנגב טוב טוב עם מטליות. בזמן הניקוי של המקרר עצמו, חשוב לא להשתמש בהרבה מים, אחרת הם יכולים להכנס לכל מיני חלקים של המקרר וליצור בעיות - וכמובן לנתק אותו מהחשמל בזמן הניקוי, כי זה יותר בטיחותי.

C H 4

New member
לגבי הספוג

לא לנקות עם סקוץ' או ספוג שיעשה חריצים על הפלסטיק. זה הורס את המקרר.

עדיף לא לנקות מקרר עם אקונומיקה

בכל זאת חומר רעיל, ואח"כ שמים במקרר אוכל. אם הוא ממש מלוכלך - כמו שהציעה דפנה, סבון כלים ומים, ואח"כ לייבש ולעבור עם חומץ מדולל במים או אלכוהול מדולל במים כדי לחטא אותו קצת. לגבי אחסון גבינות קשות, עליי להודות שאין לי בזה ניסיון |גבינה|

d a p h n a

New member
לגבי הגבינות...

אם הן ממש באריזת ואקום אטומה, סביר שיחזיקו די הרבה זמן במקרר. אם הן סתם בניילון נצמד הן יתחילו להעלות עובש בשלב כלשהו. אצלנו פרמזן מחזיקה בתוך שקית ניילון בדרך כלל חודשיים-שלושה לפני שהיא מתחילה להתעבש. גבינות צהובות אחרות מתעבשות יותר מהר. ההמלצה באינטרנט היא לעטוף פרמזן בנייר שעווה, לעטוף אותו בנייר כסף ואז לשמור את זה בתוך מיכל אטום (טאפרוור) במקרר, למיקסום הזמן שהיא מחזיקה מעמד. כאמור, אני פשוט משתמשת בשקית ניילון. אבל, אם אתם רוצים לשמור אותה לאורך זמן, הקפיאו אותה בתוך כלי פלסטיק אטומים.

lightflake

New member
אומרים שאחד מחומרי הניקוי הכי חזקים הוא

קוקה-קולה! שווה לנסות, זה בכל זאת פחות רעיל מאקונומיקה (מקווה)

d a p h n a

New member
קוקה קולה הוא מסיר חלודה איכותי

אני לא חושבת שהוא מתאים לניקוי המקרר כי הוא דביק.

אין כמו פנטסטיק,נפלא וריחני לנקוי המקרר,,,,

בחנות מקררים המליצו לי להשתמש בפנטסטיק, זה נוזל חטוי ונקוי מעולה שמוציא מהמקרר גם ריחות קשים ביותר, מנקה את הליכלוך ביסודיות, מחטא,ומשאיר ריח נפלא. והכי חשוב , מהפנטסטיק לא מתאדים אדים רעילים , כמו האקנומיקה הרעילה.

למעלה