איטום מרפסת וגג שטוח

Arni80

New member
איטום מרפסת וגג שטוח

שלום,
אני לקראת ביצוע איטום גג ומרפסות בבית חדש.

1. האם שכבה 1 של יריעות 5 מ"מ תקניות מספיקה או שחובה 2 שכבות של יריעות 5 מ"מ?

2. האם יש תקן בנושא ומה הוא אומר?

3. האיזה יריעות עדיף להשתמש, משופרות ב APP או ב SBS?

תודה לעונים

guprnds

Active member
האם הכוונה ליריעות ביטומניות?

אם כן אז לדעתי אחת תספיק. (אני גם צבעתי את היריעה לצורך שימורה, ובמידה מסויימת גם זה תורם לאיטום).

guprnds

Active member
אם היריעות אינן חשופות לפגיעה

(למשל, אם ממעטים ללכת עליהן, אם הן צבועות, אם בעלי מקצוע לא מחוררים אותם וכ') אז יריעה אחת שהתקין איש מקצוע תספיק בהחלט.

בינא

Member
איטום במרפסת פתוחה מחייב איטום מסוג מריחה

לא נכון לבצע עליו יריעות מהרבה ניסיון של כשל שנובע פגיעות מכניות עד לסיום הבניה.
נכון לבצע בחומרים למריחה כמו חומר איטום משוריין של "שחל" או שווה ערך של יצרן אחר, אשר מוזמן ומיושם מייד עם הגעתו על בטון נקי מכל אבק ב-2 שכבות בהפרש זמנים לפי הוראות היצרן ומייד לאחר מכן לבצע הדבקה(!) בחומר של אותו יצרן, של הקרמיקה, או האבן או כל חומר אחר.
לא נכון לבצע ריצוף על מילוי בגגות או מרפסות!
במידה והיציקה איננה בגובה המתאים, חשוב לבצע יציקה נוספת של בטון עדס ב-30 "בטונעל" של "רדימיקס" או "בטונעד" של "עמיעד" שהוא בטון עם חומר אטימה בתוכו, בשיפועים הנדרשים לניקוז ועל הבטון הזה מייד עם התיבשותו, למרוח את חומר האיטום תוך עליה על המעקה/קיר בהיקף המרפסת ותוך הקפדה על איטום סף דלת המרפסת או הויטרינה, כך שמי גשמים שיורדים ישירות ובחוזקה על הויטרינה או הדלת לא יוכלו לחדור למילוי שמתחת לריצוף בתוך הבית.
פריט האיטום בפתחי דלתות וויטרינות למרפסות, חייב להיות מיושם נכון ולצערי הרב, בבדיקות שאני עורך בבתים שסובלים מעליית רטיבות בקירות סלון וחדרים לא רטובים, נמצא כמעט תמיד שלא בצעו לפי הפרט הנכון שכולל חגורה בגובה הריצוף הפנימי פחות עובי הריצוף, הדבק והאיטום (כ-1ס"מ סה"כ) עם מדרגה של 2ס"מ לדלת שנפתחת פנימה או החוצה (במיקום שונה) או 3-5 ס"מ לויטרינה בתלות בגובה המסילה המיועדת לויטרינה כזות, עם חומר האיטום של המרפסת שמגיע אל המדרג ועובר אותו פנימה!

למעלה