איטיות

yulilior

New member
איטיות

שלום רבבני בכיתה ב' , מאובחן עם הפרעת קשב , נמצא בטיפול תרופתי . מבחינת ילימודים , המורה טוענת שהוא ממוצע לגמרי (למרות שלי נראה שהיא קצת מיפה את התמונה) . הוא מוסח בקלות וקצת עפיפון אבל הבעיה הכי גדולה שלו לדעתי היא איטיות נוראית. הוא איטי בהכל : בקריאה , בכתיבה , בחישובים של תרגילים וכו .הוא לא מספיק להעתיק מהלוח, לוקח לו שעתיים להכין שיעורי בית במקום חצי שעה , כוון שהוא קורא לאט , הוא מפספס את התוכן וצריך לקרוא שוב . בכל מה שקשור לדברים שלא קשורים ללימודים הוא בסדר.זה ממש משגע אותי ואני לא יודעת איך לעזור לו.

lolly87

New member
שלום

מתי התחלתם את הטיפול התרופתי? כי את מתארת מוסחות.
לגבי הקריאה, כתיבה וחשבון. יכול להיות שהאיטיות היא בשל הפרעת הקשב ויכול להיות שיש פה משהו אחר.
אני חושבת שכדאי להתייעץ עם מורה להוראה מותאמת בקריאה שתשב איתו על קצב הקריאה (בהנחה שהוא קורא באופן מדויק, כי לא ציינת אחרת) ואז יכולת ההבנה שלו תשתפר כי הוא יזכור מה הוא קורא. אותו עיקרון גם על כתיבה וחשבון.
בהצלחה!

yulilior

New member
שלום בחזרה

טיפול תרופתי התחלנו כבר בשנה שעברה ואכן יש שיפור כי לפני זה הוא לא תפקד כלל (לא עשה כלום בכיתה ובבית היה מתמזמז שעות על גבי שעות עד שהיה נרדם). אחרי שהתחלנו עם ריטלין הוא מתפקד סביר בכיתה (עדיין לא מושלם) אבל עדיין יש איטיות לא סבירה.הוא קורא מדויק והמורת שילוב טוענת שהדרך היחידה להגביר את הקצב זה פשוט להתאמן ולהתאמן. אנחנו מתאמנים ומתאמנים אבל הוא עדיין איטי. אגב גם קצב הדיבור שלו קצת איטי.

lolly87

New member
שלום

האם את רואה שיפור בעקבות האימון? כי יכול להיות שמה שצריך הוא פשוט סבלנות. ויכול להיות שצריך לעבוד איתו בדרכים אחרות על קצב הקריאה (בהנחה שהוא קורא באופן מדויק).
האם הייתם אצל קלינאית תקשורת בשלב כלשהו?
&nbsp

yulilior

New member
כן היינו אצל קלינאית תקשורת

המון המון זמן, הטיפול מוצה לחלוטין ואין לי כוונה לחזור אליו שוב.אני רואה שיפור עם אימון אבל לטעמי הוא איטי מדי. כנראה שזה באמת עניין של זמן ואולי הבשלה.

lolly87

New member
כנראה

שמה שצריך הוא סבלנות, אם את רואה שיפור אז תמשיכי בדרך הזאת.
בהצלחה!

melevellevv

New member
שלום לך

1. הייתי ממליצה לך גם לקרא על שיטת רביב - http://melevellev.co.il/7979/לקויות למידה בשיטת רביב.aspx
2. הייתי ממליצה לך לרכוש לו את תוכנת תולעת שיכולה מאוד לעזור ולעודד אותו בקריאה דרך שאלות, השתלת מלים ומשחקים וכמו כן למידת מלים שכיחות בעברית.
3. תצפי בסרטון בקישור. הוא יתן לך טיפים לעזור לילדך.
בהצלחה טליה

למעלה