איטלקית בגיל 7

נעמה י

New member
איטלקית בגיל 7

שלום,
הבת שלי לומדת איטלקית כבר כמה חודשים, בבית אף אחד לא דובר את השפה והיא ביקשה ללמוד( יש שורשים במשפחה ). יש לה שיעור פרטי פעם בשבוע ,העניין שחוץ מלדעת מילים בודדות היא עדיין לא מרכיבה משפטים.
האם יש טעם בשיעור בשבוע? מה כן ניתן לעשות על מנת לקדם אותה? האם אפשרי ללמוד כך שפה?
אשמח לעצות
תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
ע"ס מחקרים אין יתרון בלימוד שפה זרה בגיל כ"כ צעיר (להפך)

לילדים בגיל הזה יש יתרון עצום בלימוד שפה כשפה שנייה (כזאת שחיים בה, למשל לו הייתם מהגרים לאיטליה והיא הייתה הולכת שם לבי"ס), כי הם עוד יכולים לקלוט אותה ברמה של שפת אם או קרוב לכך. אבל מה שאת מתארת הוא לימוד של שפה זרה (כמו כל שפה שלומדים בבי"ס, לצורך העניין) והמחקרים מראים שבמקרה כזה לילדים אין שום יתרון, להפך; במחקרים הראו שבטווח הארוך אין יתרון בין מי שהתחיל בגיל כזה לבין מי שהתחיל שנים אח"כ (בין היתר כי הלימוד בגיל הזה איטי יותר). בגיל כזה גם שפת האם שלהם עוד לא מפותחת ברמה של אדם בוגר. היא מן הסתם רק התחילה לכתוב ולקרוא עברית ועוד לא מנוסה במיומנויות האלה, עוד לא נחשפה הרבה לספרות יפה ולשלל סגנונות כתיבה.

לפיכך לדעתי מוטב להניח לכך לעת עתה וללמוד בגיל מבוגר יותר (ואז הלימוד גם יהיה יעיל יותר). שתתמקד כרגע בעברית, זה די והותר. אם היא בכל זאת מעוניינת כי זה תחביב יקר ללבה, לגיטימי, אין לחץ; כל עוד היא נהנית זה מה שחשוב, שתתקדם בקצב שלה. אני מניחה שתדירות גבוהה יותר של שיעורים וגם חשיפה לתכנים (למשל תכניות טלוויזיה וסרטים) בשלב זה עם תרגום (אם היא מצליחה לקרוא) יכולים לעזור, אבל אל תצפו לאיטלקית שוטפת בקרוב (בדיוק כפי שגם בלימודי אנגלית בבי"ס עוברות שנים עד שמגיעים לרמה טובה, אלא אם מתחילים "לחיות" באנגלית). אם היא תתחיל בגיל מבוגר יותר, בפרט אחרי שתדע כבר אנגלית, הלימוד יהיה מהיר יותר; לו הייתה דוברת וקוראת אנגלית הייתי ממליצה על Doulingo, אבל אני לא חושבת שזה מתאים לגיל 7.

tristis

New member
מחזק את מה שטריליאן כתבה ומוסיף...

שבגיל כזה האפשרות היעילה ביותר ללימוד היא לשלוח אותה לחודש לאיטליה לקרובים, אם יש כאלו (כתבת שיש שורשים).

למעלה