איידס?

איתי833

New member
איידס?

שלום ד"ר טורנר, אני סטודנט בן 26 ולפני כחמישה שבועות קיימתי יחסי מין הטרוסקסואלים לא מוגנים. לפני שבוע החלה אצלי מחלת חום שבתחילתה לא ייחסתי לה חשיבות אך כשהיא נמשכה מעל למספר ימים והחום מאן לרדת (הגיע בשיאו ל39 מעלות) הלכתי לרופא המשפחה ששלח אותי למספר בדיקות דם. אחת הבדיקות הייתה בדיקת איידס (p24 Ag , HIV1,2 Ab) והיא חזרה שלילית. כאמור הבדיקה בוצעה 36 יום לאחר המגע החשוד. אולם, בספירת הדם התקבלו ערכים חריגים מאוד שבגינם רופא המשפחה המליץ לי להתייעץ עם המטולוג. התוצאות החריגות להלן: WBC - 2.79 Neutrophils - 1.34 Lymphocytes - 0.75 Platelets - 163 (טסיות הדם לא חורגות מהנורמל אך קרובות מאוד לגבול התחתון) בנוסף מצויין שחלק מהלימפוציטיים אטיפיים. שאר הבדיקה בערכים תקינים. שאלותיי הן: 1. האם ספירת כדוריות לבנות נמוכה מאוד כמו שלי מעידה על הידבקות באיידס ? 2. האם ספירת כדוריות לבנות נמוכה הנובעת מHIV מופיעה כבר בשלב מוקדם של ההדבקה(5 שבועות) או רק לאחר זמן ממושך יותר ? 3. האם בכלל יש לי מה לחשוש מאיידס ? ביצעתי 2 בדיקות קומבו- אחת לאחר 28 יום מהסקס ואחת לאחר 35 יום ושניהן חזרו שליליות. אני רואה במספר מקומות שתקופת החלון יכולה גם להגיע ל3 חודשים ואני מודאג. 4. לדעתי אני כבר ב"גארבג' טיים" של מחלת החום שלי, אני כבר מרגיש טוב יותר והחום נמוך יותר (37.5). האם ייתכן שהתוצאות החריגות הן כתוצאה מוירוס כלשהו פחות מפחיד מאיידס שגרם למחלת דמוית שפעת קשה בשבוע האחרון ? 5. ושאלה לסיכום - יש לי מבחן בטכניון עוד ארבעה ימים ובינתיים הראש שלי מפליג לחרדות במקום ללימודים. התור אצל ההמטולוג יהיה רק עוד שבועיים ורופא המשפחה היה נראה קצת אובד עצות ופשוט אמר שהוא לא יודע מה זה בינתיים. האם אני יכול להירגע? האם כדאי לגשת למיון במקום לחכות שבועיים לתור עם ההמטולוג ? ד"ר טורנר, אם הגעת עד לפה אז אני מודה לך מקרב לב על הקריאה ומחכה לתשובה. תודה רבה ושבת שלום.

למעלה