אייך הייתם מרגישים?

AS00AS

New member
אייך הייתם מרגישים?

אני אדם דתי (מי שמכיר אותי מכאן יודע),
ותמיד בקיץ אני מגיע למצב לא נעים עם הרבה בנות שאני מכיר מבחינת הלבוש,
בשנים הקדמות זה היווה בעיה כ"כ גדולה מיכוון שרוב הקיץ הייתי מטייל עם קבוצות של בנים מחו"ל, או עם תנועות נוער,
השנה התחלתי ללמוד לתואר ראשון, והבנות שלומדות איתי (שאני מעריך את רובן מאוד) באות בלבוש שלי באופן אישי לא נעים להסתכל עליהן,
וכמובן שיש את הפסייבוק ואת הווסטאפ שמעלים בהם תמונות מהים

השאלה היא אייך הייתן מרגישות אם מישהו מהלימודים היה מסתכל על הרצפה/מתעלם ממכן בפייסבוק וכד..

(לכל אלו שחושבים להגיב בתגובות כגון "כפייה דתית" וכד.. מילה אחת-תתבגרו!)

NEO83

New member
אני אגיב בתור גבר את דעתי על הנושא

אני לא חושב שהבחורות אמורות להיפגע, אין פה שום כפייה דתית כל עוד זה אתה ש"מרסן" את עצמך ולא גורם לכל השאר להתיישר לפי הקו שלך.

ofleibo

New member
אגיב גם

1. זה יפה לראות שאתה "מרסן" את עצמך ולא מצפה ההפך.
2. אניס בטוח שאם תסביר להן את המצב הן יבינו ולא יפגעו.

oromer

New member
מנהל
הן יודעות שאתה דתי?

אם מישהו היה מתעלם מימני ולא הייתי יודעת למה הייתי נעלבת. הלבוש ממש מינימלי שלא נעים לך להסתכל?
מה תעשה במקום עבודה אם תהיה מישהי שתתלבש חשוף מדי לטעמך? אם לא תענה למישהי בפיסבוק זה עוד יכול להסתדר אבל אם מישהי תפנה אליך פנים מול פנים, אתה תתעלם מימנה?

אתה לא מתאר מצב של כפייה דתית, אבל אם אתה נמצא באינטראקציה עם אנשים ששונים ממך ברמת האמונה הדתית ובאופן הלבוש, אני חושבת יהיה בעייתי מאוד להתעלם מהם לגמרי..

AS00AS

New member
כן, אני דתי

כשקורה מצב של אי נעימות בגלל לבוש ואותה בחורה מדברת איתי
אני פשוט מסתכל לרצפה.
ואין לי כל כוונה לפגוע באנשים שאני לומד איתם, את רובם אני מעריך מאוד

אבל מצאתי פתרון... אני פשוט חוסם את התמונות בפייסבוק... (ככה אני לא רואה, והן לא יודעות שאני לא רואה)

Puskas

New member
מבין לליבך ויש לי חבר ללימודים

שמצוי בסיטואציה שלך והוא מתקשה אבל מתמודד ולא מוריד את הראש כי הוא בחר להגיע למכללה מעורבת.
הוא דתי (בלי זקן ועשה צבא אבל כיפה, תפילות לפני אוכל ושתייה וכו'.. דתי לאומי קיצור) והוא חי עם מה שיש.
אין לו פייס או ווטסאפ כדי לא להיתקל בדברים לא ראויים והוא סוחב.
אל תשפיל מבט אבל גם אל תביט בכוח.. זרום עם זה ותהיה אתה עצמך ובסוף זה ייגמר ותחזור לחיים ולסביבה שלך, בהצלחה! :)

AS00AS

New member
הסביבה שלי היא לא חממה מוגנת

יש לי גם מחוץ ללימודים חברים וחברות (אמנם הם מכירים אותי יותר זמן ולכן מבנים אותי)
אבל הסביבה שלי היא "רגילה" לא כולם דתים ולא כולם יהודים אבל מצאנו את האיזון שלנו,
מה שקשה לעשות בלימודים

oromer

New member
מנהל
למה דווקא קשה בלימודים?

אם בסביבה שלך לא כולם יהודים ולא כולם דתיים אז סביר להניח שבעוד מקומות תתקל בתופעות האלו. במקום העבודה ואפילו סתם ברחוב. אני מבינה שאין לך רצון לפגוע בסובבים אותך, אבל יש סיכוי שזה יקרה. אתה לא יודע איך זה יתפרש אצל הצד השני..

BloodyRose

New member
לא היה מפריע לי בכלל

מעדיפה אנשים שמתעלמים מאנשים שמרשים לעצמם יותר מדי...

oromer

New member
מנהל
לך אולי לא מפריע...

אנשים אחרים יפרשו את זה אחרת.
אם את מדברת עם אדם והוא מתעלם מימך ולא עונה לך ומסתובב והולך כי לא נעים לו להסתכל עליך- אולי אותך זה לא מעליב אחרים אולי כן.

קיצוניות זה לא דבר טוב. לדעתי לפחות. לא להתעלם ולא להרשות יותר מידי.

כמה חשוף הן מתלבשות? מה שונה הבנות מהלימודים מכל אישה שסתם עוברת על ידך ברחוב?

אני מציעה שגם אם תבחר לא להסתכל עליהן ולהתעלם (אני לא מדברת על פייסבוק אלא פנים מול פנים), שזה ילווה בהסבר כלשהו.

bitchsayer

New member
תסלחי לי, אני לא קונה את מה שאת אומרת.

למה זה צריך להעליב את זו שהוא מתעלם ממנה אם הוא עושה את זה לכל אלו שהולכות בלבוש חשוף, ובסביבה שהוא נמצא בה (נניח סביבה לימודית) ידוע שהוא אחד שמתעלם מהולכות חשוף בגלל שזה מפריע לו באופן אישי? ממש לא רואה מה יש פה להיעלב.

bitchsayer

New member
וגם אם לא ידוע שהוא אחד שמתעלם

מספיק שאחת שהוא התעלם ממנה תראה אותו מתעלם מעוד מישהי בשביל שתבין שאין לה שום סיבה להיעלב.

BloodyRose

New member
הוא לא אמר שהוא מתעלם מהן פנים מול פנים

הוא פשוט מביט לרצפה/לנקודה אחרת, ולא בגוף שלהן.
מתעלם מהן בפייסבוק, כמו שאני הבנתי את זה, אומר שהוא לא מגיב ולא רואה תמונות. למה שמישהו יעלב מזה?

(ולא הבנתי את ה"לך אולי לא מפריע, אנשים אחרים יפרשו את זה אחרת". רשמתי בפירוש ש*לי* זה לא היה מפריע...)

oromer

New member
מנהל
דעתי

אם מישהיא היתה פונה בפייס לצורך עזרה לימודית הוא היה עונה או מתעלם?
אף אחד לא מכריח אף אחד לצפות בתמונות/ להגיב/ לעשות לייק.

החברה החילונית לא תמיד סובלנית כלפי נורמות התנהגות של דתיים. אני מבינה שהוא אדם ערכי וחשוב לו שלא יפגעו מהצד השני ואני מעריכה את זה. מאוד. אנשים מפרשים דברים בצורה מוטעית. לדעתי פשוט כדאי לו לא לעשות את זה בצורה בוטה. לא צריך לבהות אבל קשר עין כלשהו? אולי אפשר לעמוד בזווית?

לדעתי תנסה פשוט לעדן את זה, ו/או להסביר אם אתה תחוש שזה יוצר בעיה.

AS00AS

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי טוב

עם משהי פונה אלי ואני מרגיש לא נעים להסתכל אליה, אני מתסכל לכל מקום אחר ועונה לה
זה נימוס בסיסי!
כי אין לי שום קשר עם נשים ברחוב, חוץ מזה שהן עברות ברחוב, אני לא מקיים איתן איזו שהיא מערכת יחסים כל שהיא,

איזה לבוש? זה שיקסע!

חחח צדיקוש

אין לי הרבה מה להוסיף לכותרת ;) אבל מה שלא נאה לך להסתכל אל תסתכל ושכל השאר יחפשו וזה...

למעלה