אייך מתמודדים עם ילד תחרותי

עליגל

New member
אייך מתמודדים עם ילד תחרותי../images/Emo47.gif

יש לי בכיתה ילד תחרותי לרעה מדובר בכיתה ב´. כל משימה לימודית נתפסת אצלו כתחרות אם הוא לא מסיים ראשון הוא זורק את הדף לפח. ואם הוא צריך לתקן את העבודה וזה יגרום לו לא להיות ראשון הוא בוכה או מסרב להמשיך במשחמה ויושב כעוס. יותר גרוע הוא כל הזמן גורם לתחרותיות בכיתה ובמקום איכות בעבודה כל הזמן מתחרים מי יסיים ראשון וכד´. מה עושים אשמח לשמוע עצות ורעיונות. אל תשלחו אותי לפסיכולוג כי ההורים לא מעונינים.

בתחרות

פעילות שכבר העלתי כאן.. חיפשתי ולא מצאתי אז הנה היא שוב: במיוחד לכבוד הילד הזה הייתי עושה את זה בהקצנה: מודיעה מראש שמחר או אחרי ההפסקה אנחנו עושים תחרות... מה? איזו? תראו. התחרות: יורדת איתם לחצר, מבקשת מכולם שיעמדו צמודים לאחד הקירות. כל ילד עומד כך שגבו נשען על קיר. המשימה: להגיע את הקיר שממול (או לכל נקודת ציון אחרת) אפשר לעשות את זה בכל דרך שרוצים. מגיעים אל נקודת הציון, חוזרים בריצה ומתיישבים. מחכים להוראה ממך היכון , החל.. צא. יצאו לדרך יש ילדים, מן הסתם גם הילד המודבר, שרצים הכי מהר שיכולים, יש ההולכים, רוקדים .. הרי אמרנו שמגיעים איך שרוצים. אחרי שחזרו והתיישבו נערכת שיחה: - האם כולם יצאו יחד? - כן -האם כולם נגעו בנקודת הציון?- כן -האם כולם חזרו חזרה? - כן - האם כולם ביצעו את המשימה- כן, כל אחד בדרכו (אפשר לבקש מילדים שיראו לכל הכיתה באיזו דרך הם בחרו לעשות את זה) -האם מי שהגיע קודם זה אומר שהוא טוב יותר? לא כי לא המהירות היתה החשובה. - מה אפשר ללמוד מהפעילות? שלא המהירות חשובה. להיפך מי שעשה את זה מהר.. לא נהנה מהחוויה, כי היה חשוב לו להגיע מהר וזהו. כמובן שאפשר לפתח עוד ועוד ועוד מקווה שהמסר ברור.

עליגל

New member
אני חוששת שפעילות כזאת לא תבהיר לו

את העניין כי כבר ניסיתי הרבה דברים דומים. האם ניסית זאת בכתתך? אייך הגיב הילד התחרותי למה מהפעילות הזאת הוא יפסיק להיות תחרותי? אשמח לשמוע ממך.

עליגל

New member
התברר לי היום משיחה עם המנהל../images/Emo67.gif

שהורי הילד במיוחד האימא מאוד ביקורתיים כלפי כל דבר שנעשה בבית הספר הם אף פעם לא מרוצים תמיד נדמה להם שצריך להיות ההיפך ממה שקורה באמת. מה עושים? הילד אומלל יש לנו פינת חי היום אחת הילדות שחררה ללא רשות את התרנגולות הוא הכה אותה על המעשה. ההורים האשימו את המורה. עזרה דחוף....

sshoshan

New member
תלמיד תחרותי../images/Emo22.gif

מסכן,עם אמא מלחיצה ורק בכתה ב-תארי לך מה יהיה בבגרויות. אני הייתי מנסה לתת לו איזה תפקיד בכתה בו הוא יהיה לבדו ובטוח יצליח,למשל להיות אחראי על הסדר בארון שלך או שליח למזכירות.העקר משהו שלא יכשל וגם שלא יהיה לו מגע עם ילדים אחרים. אולי בתפקיר כזה הוא יוציא קצת מהתסכולים שלו. אם יש לכם יועצת אז כדאי שהיא תזמן את ההורים ותנענע אותם קצת כי הם גורמים לילד נזק בלתי הפיך.

באלו

New member
תלמיד תחרותי

הי לך, ברור כי קיימת בעיה, ולהערכתי רצוי להבהיר להורים כי במסגרת בית הספר קיימים נוהלים מסוימים, (יתכן שאינם תואמים את נוהלי הבית),ומאחר ואת הופקדת על הכיתה מתפקידך ומאחריותך לנהוג עפ"י נוהלים כפי שהנך נוהגת (כולל מתן "עונשים"), תוך גיבוי מההנהלה.לא נראה לי ש"דרך החיוב" תעזור במקרה זה. עצם רישום הילד לבית הספר הזה בו הוא לומד נעשה מתוך בחירה, לא מתאים להם שיוציאו את הילד למסגרת אחרת. אל תתקפלי, אל תחושי מאוימת אל תראי להורים כי ידם על העליונה. הילד מופקד אצלך למשך מספר שעות, וחינוך נמשך 24 שעות, כך שרוב הזמן הוא בידי ההורים לטוב ובמקרה זה - לרע!

למעלה