אייל בוכה בפיזיוטרפיה כל פעם...

מיכל153

New member
אייל בוכה בפיזיוטרפיה כל פעם...

היי נקרע לי הלב, אייל התחיל לבכות כל פעם בפיזיוטרפיה. בחודשים הראשונים הוא שיתף פעולה יפה, עכישו הוא כל פעם בוכה. הוא מפחד לעמוד על הרגליים, כי זה גבוה לו, מפחד לזוז מקו האמצע שלו לצדדים, בישיבה או בזחילה. צריך לתרגל איתו מעבר לצדדים בזחילה ובישיבה. זה מוציא אותו משיווי משקל כנראה. הלך לי כל היום. מצב הרוח שלי על הפנים !! אומנם אני קוראת הודעות קשות פה, אבל בכל זאת נקרע הלב. שלי אומרת "ני" סיומת של אני, וגם "לח" סיומת של מלח. גם "לי" במשמעות גם של שלי כשמה וגם כשייכות של דבר אליה (שלי, שלך וכו´).

Diana M

New member
שלום מיכל

מיכל , אני מקווה כי היום את מרגישה טוב יותר. מבינה כי אתמול עברת יום קשה עם אייל. נורא קשה לראות את מצוקה של ילדינו ולא להיות מסוגלים מייד לתת מענה. במקרה של אייל, הוא מגיע לפיזיותרפיה מפני שאת יודעת שזה חשוב לו. וכעת כנראה הגיע השלב הקשה יותר. השלב שמפגיש אותו עם הקשיים , התסכולים והפחדים. בשלב הראשון בדרך כלל עובדים על יצירת קשר ובניית אמון עם הילד, שלב זה מפגיש את הילד פחות עם הקשיים. וכעת כאשר הפיזיותרפיסטית מרגישה כי הקשר נוצר ואייל משתף פעולה, היא כנראה מנסה לקחת אותו שלב נוסף קדימה וזה קשה לאייל. אם כך אולי אייל לא מוכן עדיין. ובמקרה כזה הייתי משוחחת עם המטפלת אחרי הטיפול ללא נוכחותו של אייל, אולי כדאי להרפות מעט. למרות שהנטיה ורצון הם, לקדם ולטפל. אך כאשר אין שיתוף פעולה וכאשר הילד חווה מצוקה איני מאמינה כי יתכן טיפול יעיל. אז אולי שווה להעט אך להחזיר את אייל לשיתוף פעולה והתקדמות. שווה שיחה עם המטפלת. סוף שבוע נעים מיכל

תגובה למיכל 153

למיכל 153 שלום רב! קראתי את המסר שלך על סבלו של בנך אייל, במהלך טיפולי הפיזיוטרפיה, ואני לא יכולה שלא להזדהות עם הסבל הזה. בתור בחורה שנולדה עם C.P., אני יכולה להגיד לך מנסיון כואב, שגם אני עברתי את כאבי הטיפולים, וכשהייתי קטנה יותר, בכיתי מכאבים, אח"כ, כשגדלתי, הבנתי את משמעותם של טיפולי הפיזיוטרפיה, הפסקתי לבכות, והתחלתי לשתף פעולה עם הפיזיוטרפיסטית שטיפלה בי, [והיו לא מעט כאלה במהלך 18 שנות שהותי בבית החם, והכוונה היא לביה"ס ששהיתי בו]. אני ממליצה לך, לחזק אותו עד כמה שניתן בדברים שהוא אוהב לאכול, או לחילופין, לעשות. אם הוא מדבר ומבין, אז לאט-לאט להסביר לו את חשיבותם של טיפולי הפיזיוטרפיה, ואז עם השנים, הוא יפסיק לבכות, ויבין את החשיבות של הטיפולים האלה, בהצלחה!! ממני, ליאת לוי.

למעלה