"טעימות ראשונות" סליחה על האורך
אני רוצה להציג את עצמי: אני נטורופתית (שזה בקיצור ריפוי בתזונה, אבל כמובן לא רק...); בעברי אני מטפלת תינוקות ולמדתי הרבה בנושא תזונת תינוקות; והיום אני בעיקר אמא לשלושה ילדים נפלאים - הגדול בן חמש, השני בן שנתים וחצי והצעיר בן שלושה וחצי חודשים. ועכשיו לענין תזונת תינוקות: כולם יודעים שהנקה (או הזנה בחלב אם דרך בקבוק) היא הבריאה ביותר והמתאימה ביותר לתינוק. תינוק יונק אינו זקוק לתוספות מזון עד סביבות גיל חצי שנה. לתינוק שניזון מתחליפי חלב אם (מטרנה, רמדיה וכו´) יתכן שכדאי להתחיל בטעימות ראשונות של מזון מרוסק לפני גיל חצי שנה. הדגש על שלב ההתחלה צריך להיות בשלותו של התינוק המסוים. (= מערכת עיכול שפועלת כראוי, יכולות מוטוריות של הבאת היד לפה ויכולת לפעול עם הלשון והחניכיים, רפלקס ההקאה צריך להיות מפותח דיו... ועוד). ממה מתחילים? בכל טיפת חלב יגידו משהו אחר אך הגישה שאני פיתחתי לעצמי ועליה אני ממליצה הינה להתחיל מירקות מבושלים "עד מוות" ומעוכים במזלג. חשוב: להתחיל בירק אחד בלבד!!! (בדר"כ גזר) ואחרי מספר ימים לצרף ירק נוסף אך להגישו בנפרד. פירות (מבושלים) כמו תפוח או אגס ניתן להוסיף בהמשך. בננה בשלב יותר מאוחר. עם דגנים מכילי גלוטן כדאי לחכות עד קרוב לגיל עשרה עד 12 חודשים. סלק, בטטה, אבוקדו וטחינה (שמכינים לבד) מאוד מומלצים. הבשר המומלץ ביותר לדעתי הינו הודו אדום וגם עוף נחשב מתאים. יש לזכור כי כל העסק הינו התנסות חדשה לתינוק ועד שהענין הופך לאוכל ממש לוקח הרבה זמן. אני ממליצה להמנע מפירות טרופיים שנחשבים כאלרגניים עד אחרי גיל שנה. גם עם פירות חומציים כמו פרי הדר ועגבניות כדאי להזהר ולא להתחיל דווקא בהם. בתאבון לכולם ושיהיו כולם בריאים!!!