אייל בן חצי שנה ולא אוהב פירות

מיכל1532

New member
אייל בן חצי שנה ולא אוהב פירות

ירקות ועוף הולך יופי אבל פירות ... לא תפוח ולא אגס.... בננה עושה עצירות .... אולי אבוקדו ? ביי מיכל153
 

קרן*~

New member
אבוקדו זה נפלא....

ומה עם מנגו? ניסית? אחת מבנותיי לא אוכלת דייסה אם אני לא מערבבת לה פרי בתוך זה....היא אנינת טעם....ללא פירות לא אוכלת!! ואם לדעתה המנגו טעים...היא בטח יודעת מה טוב... לגביי אגס אני לא בטוחה שאפשר בכלל לתת בגיל חצי שנה...לפי ספר מסויים שקראתי רק מגיל שנה רצוי לבדוק זאת... גם תפוזים נותנים טעם חזק למחית הפירות...שווה לנסות הכל..
 
לנסות כן אבל לא הכל!

אבוקדו כמו שקרן ציינה זה מצוין! פרי מאוד בריא. זהירות מכל הפירות הטרופיים ומנגו בינהם. לנסות בזהירות אלו הם פירות מאוד אלרגנים. אגסים אכן מותר לתת לאכול. האמת שגיל חצי שנה הוא גיל מאוד צעיר וסביר להניח שדברים רבים הם בגדר טעימות ולא ארוחות מלאות. אם לא הולך בכלל עם פירות המתיני שבועיים ואז נסי שוב.
 
יש את אותם הויטמינים גם בירקות

גם עמית לא אוהב הרבה דברים..אוהב בננה עם תפוח..לא אוהב מרק..אוהב רק תפוח אדמה...ולא אוהב תפוח אדמה עם גזר.. לא אוהב דייסות והכי הכי אוהב סימילאק. נרגעתי כשהבנתי שיש ויטמינים גם בירקות..לכולנו יש העדפות באוכל..ומן הסתם גם להם!
 
גם תפוזים לא מומלץ לפני גיל שנה

בגלל החומציות. אגס תפוח ובננה הם הדברים הכי "קלים" ולכן מתחילים איתם. עוד פירות אלרגניים הם אפרסקים, שזיפים, תותים, מנגו. הרופאים לא ממליצים להתחיל עם בסקויטים בגיל חצי שנה אלא לחכות לעשרה חודשים עד שנה (הכוונה דגנים בכלל, כולל לחם, פסטה וכל מה שמכיל גלוטן). גם במבה (בוטנים) זה אלרגני מאד. ניסית גרבר? יש הרבה תינוקות שמעדיפים את המרקם של הגרבר.
 
מיכל גם לא מתה על פירות אבל מצאנו

שילוב שהיא כן אוהבת - אגס (או תפוח), תמר אורגני מקולף, כפית שקדיה וביסקויט פתי בר. הכל טחון יחד. יוצא מתוק מאוד וטעים מאוד (גם לי
) ואת זה היא מוכנה לאכול. מנגו הוא אלרגני. לא מומלץ לפני גיל שנה.
 
"טעימות ראשונות" סליחה על האורך

אני רוצה להציג את עצמי: אני נטורופתית (שזה בקיצור ריפוי בתזונה, אבל כמובן לא רק...); בעברי אני מטפלת תינוקות ולמדתי הרבה בנושא תזונת תינוקות; והיום אני בעיקר אמא לשלושה ילדים נפלאים - הגדול בן חמש, השני בן שנתים וחצי והצעיר בן שלושה וחצי חודשים. ועכשיו לענין תזונת תינוקות: כולם יודעים שהנקה (או הזנה בחלב אם דרך בקבוק) היא הבריאה ביותר והמתאימה ביותר לתינוק. תינוק יונק אינו זקוק לתוספות מזון עד סביבות גיל חצי שנה. לתינוק שניזון מתחליפי חלב אם (מטרנה, רמדיה וכו´) יתכן שכדאי להתחיל בטעימות ראשונות של מזון מרוסק לפני גיל חצי שנה. הדגש על שלב ההתחלה צריך להיות בשלותו של התינוק המסוים. (= מערכת עיכול שפועלת כראוי, יכולות מוטוריות של הבאת היד לפה ויכולת לפעול עם הלשון והחניכיים, רפלקס ההקאה צריך להיות מפותח דיו... ועוד). ממה מתחילים? בכל טיפת חלב יגידו משהו אחר אך הגישה שאני פיתחתי לעצמי ועליה אני ממליצה הינה להתחיל מירקות מבושלים "עד מוות" ומעוכים במזלג. חשוב: להתחיל בירק אחד בלבד!!! (בדר"כ גזר) ואחרי מספר ימים לצרף ירק נוסף אך להגישו בנפרד. פירות (מבושלים) כמו תפוח או אגס ניתן להוסיף בהמשך. בננה בשלב יותר מאוחר. עם דגנים מכילי גלוטן כדאי לחכות עד קרוב לגיל עשרה עד 12 חודשים. סלק, בטטה, אבוקדו וטחינה (שמכינים לבד) מאוד מומלצים. הבשר המומלץ ביותר לדעתי הינו הודו אדום וגם עוף נחשב מתאים. יש לזכור כי כל העסק הינו התנסות חדשה לתינוק ועד שהענין הופך לאוכל ממש לוקח הרבה זמן. אני ממליצה להמנע מפירות טרופיים שנחשבים כאלרגניים עד אחרי גיל שנה. גם עם פירות חומציים כמו פרי הדר ועגבניות כדאי להזהר ולא להתחיל דווקא בהם. בתאבון לכולם ושיהיו כולם בריאים!!!
 

לאה_מ

New member
גם לאורי היתה התחלה קשה עם מוצקים

למעשה, במשך החודשיים הראשונים שניסינו (מגיל חצי שנה עד 8 חודשים) הוא פחות או יותר סרב לכל מה שהוצע לו. אבל הרופא אמר שאין שום בעיה עם הנקה מלאה גם עד גיל שנה. אז פשוט המשכתי להניק מלא (מה שקצת מעיק עבורי, כי אני עובדת 10 שעות ביום מחוץ לבית), ועכשיו (ביום חמישי הוא יהיה בן שנה!
) הוא מוכן לאכול הכל (חוץ ממוצרי חלב, שהוא רגיש אליהם, אז אנחנו אוכלים תחליפים). אז לאט לאט. זה יבוא. ההסתגלות לטעמים חדשים היא לא קלה לכולם, ולמרות הרצון של ההורים לחשוף אותם מהר מהר להמון דברים, כי כבר אין סבלנות, בכל זאת צריך ללכת בקצב שלהם.
 
למעלה