אייל-המשך ביקור טיפול ריפוי בעיסוק

מיכל153

New member
אייל-המשך ביקור טיפול ריפוי בעיסוק

היי ביום שני הייתי בהמשך ביקור לראות טיפול של ריפוי בעיסוק של אייל. בפעם הקודמת לפני כשבועיים לא הספקנו את הכל. הפעם התמקדנו בתחושה ובמוטוריקה עדינה, אך הוספנו לדבר גם על הנושאים הקודמים. גם הפעם היה לו ממש נחמד ליד אמא ולא חשש ולא הרגיש במבחן. לאייל יש קושי עם התנועה הוסטיבולרית (שיווי המשקל והיציבות). אייל חשש בתחילה מכל הנדנדות והליכה על קורה צרה ועמידה על טרמפולינה (גם לרדת ממנה). לאייל יש היפוסנסטיביות (תת-תחושתיות?). יש לו צורך במגע חזק. הוא עצמו דורש מגע כזה. הוא מתגלגל על הרצפה לבד מתוך צורך למגע ואולי גם לתנועה הסיבובית. הוא נותן טפיחות קלות לעצמו בראש וגם נשען אחורה בחוזקה בספה(המגע הוא עם הספה ולא עם הקיר, על פחד מזה). הוא נושך ציפית של כרית אם יש בקרבתו. היא הראתה לי איך היא מגלגלת אותו בתוך מזרון כמו נקניקיה (לצורך מגע עמוק). הוא נהנה מזה אבל הספיקה לו דקה כדי לבקש לצאת. היא הראתה לי איך הוא הולך על ספסל צר (ברוחב שתי רגליו) ואיך הוא חושש ללכת עליו ואוחז בקיר הקרוב. היא הראתה לי את אייל מצייר על שיפוע בטושים עבים מאוד (נוזלים כאלה). היא אמרה שזה חשוב ועוזר ללמד אותו איך לאחוז עפרון נכון. היא אחזה בידו ובטוש הזה כדי ללמד אותו לצייר עיגול יפה (ולא סתם תנועה סיבובית חוזרת על הנייר - מעגלים מעגלים), פרצוף שאח"כ שמו עיניים, אף ופה. הוא עבד גם עם פלסטלינה והכניס לתבנית של צורות של חיות. זאת כדי להפעיל כוח בידיים. הוא עבד על לוח עם חורים והכניס פטריות קטנות. הוא קצת רעד בהכנסה. היא נסתה להקפיד שיכניס בצורה של שורה (אמרה לו שזה כביש) ובסדר הנכון ובלי דילוגים. דיברנו גם על ההרדמות שלו שמאוד קשה כרגע. הוא סוחב עד 23:00 עם שינה של חצי שעה בצהריים. הוא בן שנתיים וחצי. הוא מאוד היפראקטיבי ופעלתן במשך היום. התחושה שלי שהחושים מאוד פעילים. כדי להרדים אותו צריך לגרום לו שהחושים כולם ירגעו וזה במאמץ רב. אני מנסה ליטוף רך מאוד או טפיחות קלות מאוד עליו. בינתיים זה עובד רק ב-22:00 בלילה ניסיון של יומיים שלושה. בשעה אחת עשרה או אפילו עשר וחצי כבר שלי ישנה מ-תשע והגדולים כבר לא מתרוצצים אלא במיטה או ליד המחשב לקראת שינה. האי אמרה שתנסה אולי דיאטה סנסורית של הברשות. אני מכירה זאת משלי שבהתחלה נהנתה מזה אך מהר מאוד ויתרה וגם אנחנו. (שלי להזכירכם - היפרסנסטיבית - הפוך מאייל, אך היא אומרת שבכל מקרה מדובר בחוסר ויסות). סיכמנו לעדכן אחת את השניה.

למעלה