אייל ופואט

alona..

New member
אייל ופואט

היום בסביבות 7:30 בבוקר נכנסתי לצ`אט. כמו תמיד כשנכנסת בחורה התחילו להציף לי את הפרטי. התעלמתי.. אני לא מצ`וטטת בפרטי, אלא אם כן אני מכירה את האדם שאיתו אני מצ`וטטת. אחרי כמה זמן כשאחד מהבחורים שנכנס לי לפרטי ראה שהוא לא זוכה ליחס, הוא התחיל לספק לי פרטים על עצמי. כבר שנה בערך שאני מצ`וטטת בצ`אט של תפוז. אני תמיד בכללי וא-ף פ-ע-ם לא מסרתי פרטים על עצמי. יש אנשים שכבר חודשים שואלים לגילי ואני בשלי... תקראו לזה טמטום תקראו לזה איך שאתם רוצים, זה לא ממש משנה לי. מה שכן משנה לי זה שאותו הבחור ידע פרטים עליי. פרטים שהוא לא אמור לדעת. אז אתה אומר דקל שלוקח המון זמן לפרוץ למחשב עם מודם 56 ואני אומרת שעם חוסר ההבנה שלי יכולים לפרוץ לי גם 7 פעמים עד שאני אבין מה קורה. ואני סומכת עלייך, אוקיי... יכול להיות שלא פרצו לי. זה לא ממש משנה. מה שחשוב לי לדעת זה איך אותו הבחור יודע פרטים עליי? והאם העובדה שאני בצ`אט מקילה עליו לחדור לאנשהו ולקבל אינפורמציה עליי? אני רוצה לדעת אם העובדה שאני גולשת באתר שלכם, כותבת בפורומים שלכם ומשתתפת בצ`אט שלכם הופכת אותי לפגיעה יותר. אם כן, אז תנו לי לעשות את ההחלטה לבד. ואני מאוד מבקשת שתתייחסו להודעה הזו. כי זה לא מצחיק... אותי זה לא הצחיק... ממש לא. אלונה.

@poet

New member
הווו אלונה זה כל כך פשוט

יש לי שאלה אם מישהו היה פורץ לך למחשב הוא היה יודע איך קוראים לך? מה הטלפון שלך? המקסימום שהוא היה יכול לעשות הוא להעתיק ממך קבצים ולראות את מה שיש לך בכוננים שוב פעם אני מדגיש זה לא קל לפרוץ לבן אדם למחשב. עכשיו ניתקלתי בתופעת המידע מספר פעמים תעשי מה שאני עשיתי שזה קרה לי ערכי רשימה מסודרת של האנשים שיודעים עליך פרטים בצאט החברות הכי טובות הידידים הכי טובים , הכל! אנשים שראו אותך באיזה מיפגש , שיחות טלפון מישהו חמודה משחק בך , משיהו שמתיימר להיות ידיד שלך , נכנע לצד המגעיל שיש בו , והתחיל להשטות , אני את הבחורה שעשתה לי את זה תפסתי , הכנתי לה הפתעה מאוד לא נעימה , (לפני שהתחלתי לעבוד בתפוז ...:) ) בכל מיקרה כל פעם שמישהו מנסה את הטריקם האלה עלי , אני ישר מתעלם ממנו לא נכנס לזה בכלל , כי אם מראה לאנשים שזה מזיז לך אז את עושה בדיוק מה שהם רוצים וזה מעודד אותם להמשיך. פשוט תתעלמי, כי אין שום סיכוי שמישהו בצאט הזה מלבד השומרים , יכולים להשיג מידע עליך , אם את עדיין מפקפקת (כמו שאת צריכה לנהוג) תפעילי את האנטי וירוס ואם הוא ימצא לך איזה קובץ מפוקפק או ווירוס , תמחקי אותו שוב אני בטוח ב 99 אחוז שזה לא זה אני מקווה שתקחי את העיצה שלי. אם יש עוד בעיות את מוזמנת לכתוב אחלה שבת ויום טוב. poet forums admin

Ey@L

New member
דקל, שלחת את זה 5 דקות לפני...

אז בקיצור כתבנו את ההודעה באותו זמן (-: וניתן לשים לב לדימיון ולשוני בין ההודעות (-;

nando

New member
פואט יקר

מספיק שעל המחשב שלה תהיהלמשל איזו עבודה סמינריונית לאוניברסיטה עם השם שלה כדי לברר עליה את הפרטים שלכאורה אינם נתנים להשגה....

Ey@L

New member
תשובה

קודם כל ההשתתפות שלך בצאט או בפורומים לא הופך אותך ליותר פגיעה מפריצות. עכשיו איך הוא יודע את הפרטים שלך: 1. הכינוי שלך בצאט הוא קבוע, ומישהו שמכיר אותך ידע שזה הכינוי שלך ולכן החליט לשגע אותך. 2. מישהו שדיבר איתך בICQ וגילה כמה פרטים, כניראה זיהה אותך בצאט לפי סימנים כלשהם. 3. בקשר לאפשרות של פריצה, לא בטוח שגם אם פרץ גילה פרטים עליך, תחשבי אילו פרטים בדיוק מופיעים במחשב שלך בכל צורה שהיא, בכל מקרה כדי לפרוץ צריך לדעת IP שלך ולכן שוב אני חוזר לאפשרות שאותו אחד מכיר אותך מהICQ. 4. בקשר לטענה שאם מודם 56 לא ניתן לפרוץ, כניראה שלא הבנת נכון, הם לא יירצו לפרוץ כי במעט זמן הם ישיגו מעט, אבל הם יכולים, אבל סיכויים קטנים שיעשו אותם, אבל אם זה מישהו שמכיר אותך (ולא אפשרי דרך הצאט) ייתכן ועשה את זה. וניראה לי שהבהרתי את הכל, בברכה, אייל

@poet

New member
אחי אחלה הודעה נכונה רשמת אבל....

חחחחחחחחחחחחחחחח ניראה לי שהיא התכוונה לאייל השומר בצאט :) ניצטרך להמציא למישהו מכם כינוי אחר ולא אנחנו אבודים double Eyals

Ey@L

New member
הממ.....

אני כבר הרבה זמן מחפש כינוי מקורי ולא מוצא! אני כבר שנה וחצי כותב בפורומים בשם אייל... מה שרציתי תמיד תפוס (לרוב, בלי שמישהו רושם בכינוי הזה). אני מוכן לקבל הצעות מקוריות.... ובקשר לזה שהיא התכוונה לאייל השומר, דווקא אני לא בטוח (-; (סתם תחושה קטנה) נ.ב אייל זה שם יפה, מה רע שישתלט על תפוז (-;

bergrnet

New member
אלונה יקירה:

בזמן האחרון אני יותר ויותר נתקל בהודעות שלך ומוטיב חוזר העולה מהן הוא עד כמה את בורה בנושאי המחשב. בתור אחת שגולשת כבר שנה, את לא חושבת שבאמת הגיע הזמן לתםוס יוזמה וללמוד קצת את הנושא במקום להיכנס לפאניקות מיותרות (משעשעות אומנם, אבל מיותרות)?

bergrnet

New member
דבר נוסף,

גם אני יכול לומר שאת בת 24 ומראשון. יכול להיות שקלעתי יכול להיות שלא, מה את נכנסת ללחץ כ``כ?

alona..

New member
ועכשיו אלייך

נכון, לא היית רחוק. אפילו כמעט מדוייק הניחוש שלך, ולאמר לך משהו שיפתיע אותך? לא זה מה שמשנה לי. הפרטים שלי אף פעם לא היו סוד, אני פשוט לא טיפוס כזה. מצידי שכל העולם והחתול שלו ידעו איך קוראים לי בת כמה אני איפה אני גרה ומה אני לומדת. בנתיים, עם כל הכבוד, אני זו שרושמת פה עם שמי האמיתי ולא תחת איזשהו כינוי לא ברור. ועדיין, אם אני בוחרת שלא לחשוף את עצמי פה מה שנותר לך זה רק לכבד את רצוני. אני נפעמת מהעניין שלך בפאניקה שלי ומאושרת מאוד על כי אני משמשת לך כליצן החצר. חשבת אולי שאני כן עושה משהו עם הבורות הזו? ממש ככה- במוסד מסודר עם ספרים ומחברות? ואולי הפורום הזה הוא רק אחת הדרכים דרכן אני לומדת יותר? אני מקווה שזה מרגיע אותך כי הדאגה שלך לבורותי ממש נגעה לליבי. בתור אחת שגולשת כבר שנה באתר הזה אני יכולה לאמר לך שנתקלתי בכל סוגי הטיפוסים או לפחות ברובם. לא, זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת באדיוט כזה. וכן, אני יודעת שהמטרה היא תשומת לב. ובכל זאת- אם היית נכנס וכותב לי שאני בת 24 ואני מראשון היית מקבל את אותו ניד עפעף שקיבלו כל אלו שעשו זאת עד עכשיו. תן קצת קרדיט, בכל זאת אחרי שנה אני כבר יודעת עם מי פחות או יותר יש לי עסק. יכול להיות שמוסמרתי לכסא כי היה קצת מעבר לזה? כי כי הוא ידע פרטים שמוזנים אצלי במחשב ולך לא הייתה שום אפשרות לנחש אותם? ואולי אני סתם לוקחת ללב. ואולי הפאניקה שלי מיותרת, אבל לא הפרטים שלי הם שחשובים פה. זה כמו שיהיה לך איזשהו חפץ, יקר או לא יקר לליבך זה לא ממש משנה. היית מוכן למסור אותו, ובלבד שלא תאלץ להתמודד עם הידיעה שבזמן שישנת מישהו הילך בביתך מבצרך ולקח אותו? לא החפץ הוא שחשוב לי- אלא מה שמעבר. אני מתנצלת אם הייתי בוטה מידי. נגעת בנקודה כואבת. שבת של קסם, אלונה.

bergrnet

New member
תגובה קצרה לאגרסיביות

נתחיל מעניין השם, אם היית טורחת לקרוא אותו היית רואה שלא רק שזהו שמי, אלא שם מישפחתי (וואו, איזו חשיפה!!) בצירוף המילה net המציינת (למקרה שתיתקלי בקשיי פיענוח נוספים) את המילה רשת.מקווה שהבהרתי את נושא ה ``כינוי הלא ברור`` עבורך. לגבי השאר, אז מה כבר קרה אם מישהו חמד לצון וסיפר לך על עצמך? (וכן, גם לי ברור שזה מעבר לבת כמה ומאיפה, אלה היו דוגמאות) כל מי שבחר להתחבר לעולם הרשת, צריך לדעת שפרטיות כבר איננה חלק מחייו.מי שירצה לדעת עלייך לא יתקשה לברר פרטים כל מה שצריך הם כמה כלים בסיסיים וטיפה ידע.את המוטיבציה ללמה, אני מניח שאת סיפקת. אז יש לך כמה אופציות, להתנתק מהעולם ולחזור לאנונימיות מדומה, להפסיק להיות מעניינת וכך להוריד מוטיבציה לחפש עלייך מידע או פשוט לקבל את הגזירה, ולהבין שזה לא כזה אסון שיודעים עלייך משהו.אף אחד עוד לא פלש לך למוח. כשזה יקרה תתחילי לדאוג באמת. (ההערה האחרונה נובעת מהשפעת המאטריקס שנצפה לאחרונה, אז לא חייבים להתייחס ברצינות) שורה תחתונה אלונה, קצת הומור,ברצינות!

למעלה