אייל סיוון ,איכמן שקרים ווידאו טיפ

אלי אשד

New member
אייל סיוון ,איכמן שקרים ווידאו טיפ

לאחרונה היה הקולנוען אייל סיוון מעורב בשערורייה סביב ההצעה לתת מימון לסרט שהיציע על תפוזי יפו כסרט שייצג את ישראל בחגיגות שנת השישים לקיומה. האפשרות הזאת הביאה לסערה וכעת הנהלת אחת הקרנות המממנות המעורבות החליטה שלא לתמוך בסיוון והוא עצמו החליט בתגובה למשוך את הצעתו . זאת אינה השערורייה הראשונה שבה היה מעורב סיוון הידוע בדעותיו האנטי ציוניות קיצוניות ( ויש שיגידו אנטישמיות ) קיצוניות . בעבר היה מעורב בשערורייה סביב סרטו הספציאליסט ששחזר את צילומי משפט אייכמן . היו שהעלו את סיוון על נס כמי "שהציל את צילומי משפט אייכמן שהוזנחו בידי הארכיונים " בעיקר בהסתמך על טענותיו שלו . אחרים כמו חוקר תולדות הקולנוע הישראלי ומי שהיה מנהל הארכיון של סטיבן שפילברג שבו מצא סיוון את הצילומים הילל טרייטסר טוענים שסיוון הוא שקרן וזייפן שסילף את העובדות והצילומים ויצר סרט שכל קשר בינו בין דוקומנטאריות הוא מקרי בהחלט . להלן מאמרו של הילל טרייטסר בעניין ,מאמר המעלה שאלות מעניינות עד כמה יכול קולנוען להרחיק לכת כאשר הוא יוצר סרט שאותו הוא מגדיר כ"דוקומנטרי ". ראו על כך את המאמר אייל סיוון ,איכמן שקרים ווידאו טיפ http://www.notes.co.il/eshed/32228.asp

סיוון הודה בחלק מהזיופים ואמר ש'מותר לו'

'לערוך את החומרים' כרצונו. צפיתי בסרט בחו"ל, וכמי שמכיר קצת את משפט אייכמן מאז עקבתי אחריו ברדיו בנערותי נעתי באי-נוחות בכסאי כי היתה לי הרגשה חזקה שמשהו בסרט דפוק ולא מתאים למה שאני ידעתי על המשפט. אח"כ נודע לי על השערוריה. האנטישמיות של סיוון עמדה לא מזמן במוקד משפט דיבה שהוא הגיש בצרפת נגד אלן פינקלקראוט שכינה אותו פומבי 'אנטישמי'. סיוון הפסיד ובית המשפט קבע שיש בסיס מספיק לכנות אותו כך.

למעלה