איינגר בבית

anafa

New member
איינגר בבית

אני מתרגלת כשלושה חודשים איינגר יוגה ע"פ ספרו המפורסם, כבר שבועיים כואבת לי חוליה אחת שנמצאת בדיוק בין השכמות. לפי הרגשתי ההלסנה אשמה, איך אני מורידה לחץ? או שכדאי להפסיק את התנוחה הזאת? לתשובתכם אודה

יוגי בר

New member
יוגה ביתית

קודם כל כל הכבוד שאת עושה יוגה. לעשות לבד באם את לא מוצאת מורה או מקום מיוחד זה בסדר. אבל.. וכאן יש אבל גדול. דיר באלאק, תרגול יוגה לבד יכול לעיתים להיות ממש לא נחמד באם עושים את התנוחה בצורה לא נכונה. והנה לך כלל זהב, אנא אל תפרי אותי. זה יהיה פשוט חסר אחריות. לעולם אבל לעולם אל תעברי את גבול המאמץ והכאב.. וזה אומר: תקשיבי תמיד לגוף שלך. כאב זה איתות אזהרה שהגוף משדר אליך. זאת אומרת: כואבת לך חוליה אז 1. יכול להיות גבאמת שהפעלת עליך לחץ לא נכון תוך כדי ביצוע תנוחה לא נכונה. ההרגשה אומרת לך שזו ההלהאסנה ויכול להיות שזה נכון.אולם, הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה להניח לגוף. להניח לגוף בלי חוכמות. להניח לתרגול תנוחות בכלל ולהרפות. רק להרפות בתנוחה אחת.תנוחת הגוויה. הסאווה אסנה בשילוב נשימה איטית ועמוקה עד שאת נכנסת להרפיה ומניחה אפילו לנשימה. נסי את זה ואת זה בלבד למשך כמה ימים. זה מוריד לחץ וזה עובד. שימי לב: לעיתים זה לא ברור למתחילים, אבל זה חוק יוגה חשוב. אף תנוחה ביוגה לא נעשיית בעזרת מאמץ פיזי. נהפוך הוא התנוחה המושלמת היא ללא מאמץ כלל. כך לפי ההאת´ה יוגה פרדיפיקה- כתב הסמכות הרציני להאת´ה יוגה. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

anafa

New member
תודה

אכן לקחתי היום יום חופש מיוגה. איינגר כותב שכשיש כאב באיזור מסוים העבודה צריכה להיות על כל שאר חלקי הגוף קודם וללא התמקדות כלל על האזור הכואב, אם כל האיברים יונחו בשלמות האזור הזה יתפוס באופן טבעי את מקומו הנכון בתנוחה. לפי זה אמשיך לעבוד ואקווה לטוב. בקשר למורה בישראל. צורם בעיני מאוד הרעיון שהיוגה במערב היא ספורט יאפי ושהשתתפות בשיעורים היא כל כך יקרה. אם אתה יכול להמליץ על מורה צנוע מירושלים אשמח לשמוע.

יוגי בר

New member
קחי חופש יותר מיום אחד

תאמיני לי- זה שווה. ואת יודע מה גם בעיני צורם העניין שהיוגה מוגדרת כספורט יאפי במערב. אז א. היא לא ספורט ב. היא לא התעמלות ג. היא לא מיועדת ליאפים אלא לכל אחת ואחד. ד. היא לא צריכה להיות יקרה (ואולי בגלל הסיבות שהזכרת היא כן) תגידי לי מה זה נחשב אצלך מחיר צנוע? ובקשר למורה, אשתדל למצוא לך מורה צנוע מירושלים. תשמרי על ערוץ פתוח. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

shacharf

New member
ללא מאמץ כלל

לא הבנתי. כיצד ניתן לבצע תנוחה (או כל פעולה אחרת) מלבד ס´אווהאסנה ללא מאמץ כלל?

יוגי בר

New member
אכן ללא מאמץ

וזה נשמע בהתחלה כסתירה גדולה. והמתרגל המתחיל באמת תוהה על קנקנה ומקשה: אתה בטח עובד עלי! ללא מאמץ כלל איך זה יתכן? ובכן קח לך תנוחה לדוגמה להבהרת העיקרון: עמידת הכתפיים הנקראת: סארוואנגאסן. לכאורה, נדרש לך מאמץ לעלות לתנוחה ולהתייצב בה- ולא היא. באם אתה עוקב בקפידה אחר שלבי העלייה לתנוחה זו( ולא נפרט כרגע את שלביה) מתחוור לך מייד ולאשורו שזו בכלל תנוחת שיווי משקל. עכשיו ברגע שמצאת את הבאלאנס הנכון בתנוחה אתה עולה ומתייצב בה ללא מאמץ כלל. ויותר מזה, לאחר ההתייצבות יש מספר וריאציות של התנוחה שממחישות את היותה תנוחת שיווי משקל, שכן אתה מבצע את המשך התנוחה ללא תמיכה של ידייים בכלל. ושוב, אין לך אפשרות להשאר בשום תנוחה זמן ממושך (נאמר למעלה מ-10 דקות) כי מאמץ זה אומר הוצאת אנרגיה, והוצאת אנרגיה גורמת לעייפות. והתנוחה בנוייה כדי לפתוח חסימות אנרגטיות בצנרת ולאפשר זרימת אנרגיה תקינה ולא לבזבז אותה. בקיצור עמוד על קנקנה של כל תנוחה ותנוחה ותבין את עקרון היוגה. מקווה שפתחתי לך צוהר להסתכלות על העניין מזוית שונה. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

א א

New member
רק להזכיר שלאיינגאר אין עצמות...

באופן כללי כבר כתבו שאין להתחיל ללא מורה, מה שמעניין זה ששעורי אייגאר לא נראים כלל כמו הספר ויש שימוש רק באביזרי סאדו מזו(סתתתתתתם)כמו רצועות , קוביות וכו´. מורה, מורה

יוגי בר

New member
לא משנה עם מה תעשי את זה

עם חגורות, קוביות, רצועות, נבוט בתור קישוט.( אלק) אם זה עושה לך את זה-לכי על זה. ושיהיה בסאבבה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה