אייר פלסטין?

B752Captain

New member
יש, הם טסו פעם מדהנייה

שזה הנמל-תעופה של הרשות הפלסטינית שלפי דעתי מה שנהרס לא שוקם... יש להם מטוסי פוקר 50 ו קנדאייר CRJ200 והם טסים מאל-עריש שבצפון סיני

A r i e T

New member
השם "דהנייה"

אם תפתחו מפות, לא תמצאו את דהנייה בשום מקום על המפה. הסיפור הוא שפעם, כשישראל שלטה בכל רצועת עזה, היה קצין צה"ל בשם דהן שהיה בתפקיד מסוים באיזור רפיח, ולכבודו המציאו את השם "דהנייה" שלא אומר כלום למי שגר שם. אני חושב שרק אצלנו קראו לשדה התעופה בשם הזה. בשדה עצמו היה אמור להיות מסלול באורך מסוים אבל הפלשתינאים ציפצפו על כולם והאריכו אותו הרבה מעבר למה שסוכם עם ישראל. סופו של דבר, המסלול נעקר ע"י לוחמי הנדסה קרבית לפני 3 שנים.

kenezok

New member
השם "דהנייה" הוא מקורי

זה שם של שכונה ליד רפיח, ויש שם גם מחנה פליטים בשם מחנה דהנייה. אני השתתפתי בצוות שפיקח על הקמת שדה התעופה הזה. במקור היה צריך להיות מסלול של 1700 מטר, ואח"כ אישרו להם מסלול של 3,000 מטר- לא היה שום "צפצוף". הכל בפיקוח וניהול ישראלי. המסלול לא "נעקר" ובטח לא ע"י הנדסה קרבית. הוא נחצה במספר תעלות לרוחבו ולא מאשרים להם לתקן אותו. חיל האויר הפציץ שם מסוקים של עראפאת. אני כל פעם נחרד לשמע המצאת אגדות חדשות כמו הסיפור המופרח שלך על "קצין בשם דהן". רק בגלל שטויות כאלה שאנשים כותבים תוך הצגת סמכותיות -לא נעים לי לקרא כאן

uri ba

New member
חייב להסכים עם קני

אני מכיר את כל המפות הצה"לית של עזה (יותר מדי מקרוב לצערי). ואכן השם המקולל "דהנייה" מופיע בהן יותר מפעם אחת.. וד"א קני, אני לא יודע מתי בפעם אחרונה ראית את המסלול בשדה הזה אבל מישהו עבר על המסלול הזה מאז, יש קטע די נרחב בקצה הדרומי של המסלול שמישהו חרש לחלוטין...

למעלה