כתבתי הכל שוב
מודה באשמה.
טסתי ליפן בפברואר עם אייר פרנס, אבל לא מישראל אלא מאירלנד (שבה אני גר)
פריז היא היעד האירופאי הכי פופולרי ביפן, ולכן יש בלי סוף טיסות בין פריז לטוקיו (ואני מניח גם לאוסקה). לאייר פרנס יש 2 טיסות כל יום לנריטה (אחת ביום ואחת בלילה), ועוד לפחות טיסה אחת כל יום ל-Haneda
בנוסף, יש הרבה טיסות של חברות יפניות.
הטיסה הלוך היתה טיסת יום, שממריאה מפריז בצהריים ונוחתת בטוקיו ב-9 בבוקר. היה כמו כל טיסה. מושב עם מרווח ממוצע, אוכל אכיל מינוס (אבל בתוספת תשלום אפשר להזמין אוכל יותר טעים), מסכים אישיים. המטוס היה חדש מאוד, המטוס הדו-קומתי העצום של איירבוס. אמור להיות מרווח אבל הוא לא – פשוט דחפו הרבה יותר אנשים פנימה.
בדיעבד עדיף לטוס ערב קודם בטיסת הלילה שממריאה מפריז בסביבות חצות ונוחתת בטוקיו ב-7 בערב. מגיעים למלון/בית/אכסניה, מיד הולכים לישון וכך נפטרים מהג'ט-לג.
למרות שהמטוס כל כך חדש, אי אפשר היה לכבות את מנורת הקריאה של הבחורה שישבה לידי, והדבר הזה דווקא מאוד הפריע. קראנו למישהו מהצוות איזה 4 פעמים במהלך הטיסה, כל פעם בא מישהו יותר בכיר, וכל פעם ניסו לפתור את הבעיה אבל לא הצליחו. לקראת הנחיתה מילאתי טופס חוות דעת וכתבתי שהעניין הזה עם המנורה ממש לא הגיוני במטוס כל כך חדש. יומיים שלושה יותר מאוחר קיבלתי מהם אימייל והם כתבו לי שהיות והם לא רוצים שיהיו לי זכרונות רעים מאייר פרנס הם נותנים לי 2000 מייל בונוס.
הטיסה חזרה היתה טיסת לילה שממריאה מנריטה ב-10 בלילה ונוחתת בפריז ב-4 בבוקר. מטוס בואינג 777. כשחיכינו בגייט לעליה למטוס הם פתאום קראו בשם שלי וביקשו שאגש לדלפק. ניגשתי, והם אמרו שהיות ואקונומי קלאס מלא עד אפס מקום הם מעבירים אותי לפרמיום אקונומי, מה שהיה מאוד מרווח ומאוד נוח. הקטע עם ה"מלא עד אפס מקום" הוא קישקוש כי היה לי מקום שמור חודשים לפני הטיסה. לכן העניין כנראה קשור לתקרית עם המנורה.
בקיצור, אני גר באירלנד וטס כמה וכמה פעמים בשנה בטיסות לואו קוסט בחברות כמו Ryanair ואני מאוד לא מפונק בטיסות. בעבר היו הבדלים מאוד גדולים בין חברות תעופה, אבל היום כבר כמעט ואין. הכל יותר צפוף, האוכל פחות אכיל. צריך פשוט לשבת שם ולחכות שייגמר.
אם מתאים מבחינת המחיר/שעות וכו', אז אפשר בהחלט ללכת על זה.
נמל התעופה Haneda הרבה יותר נוח מנריטה. אם אין הבדל דרמטי מדי במחירים בין שני הקוים, עדיף לקחת טיסה שנוחתת ב-Haneda
זה בגלל שבהלוך פשוט רוצים להגיע. בחזור אולי קצת פחות חשוב אז אפשר לקחת טיסה שממריאה מנריטה.