איי די אס אל ברשת

guy nadav

New member
איי די אס אל ברשת

רציתי לדעת אם אפשר לחבר שני מחשבים ברשת ושניהם יהיו מחוברים לאינטרנט על מודם איי די אס אל אחד... ממה שאמרו לי אם יש לך "HUB" אז שני המחשבים יהיו מחוברים האם זה נכון? עזרה בבקשה

תומר15

New member
אם זה רק שני מחשבים

גם רשת מוצלבת תספיק.. כלומר כבל מוצלב שתי כרטיסי רשת במחשב הראשי כרטיס רשת אחד במחשב המשני אם אתה רוצה יותר מ2 מחשבים אז אתה צריך האב, וכרטיס רשת אחד בכל מחשב יספיק

guy nadav

New member
מה לגבי כניסת LPT?

האם אפשרי לחבר? וכמה עולה כבל מוצלב? תודה.

guy nadav

New member
אה ו...

רציתי גם לדעת האם זה משנה איזה סוג כרטיסי רשת אני מתקין... למשל אני צריך 3 מאותו סוג או שזה לא משנה? תודה.

תומר15

New member
lpt זה לא חיבור רשת

lpt זה חיבור איטי, ממש לא לרשת והוא בכלל מעאפן :) זה לא משנה איזה כרטיס רשת אתה מתקין אפילו יכול להיות ש2 כרטיסים אותו הדבר באותו מחשב ייגרמו להתנגשות (רק שמעתי על זה, אף פעם לא קרה לי למרות שחיברתי 2 זהים לגמרי)

תומר15

New member
ואיך לעזאזל עושים את הסמיילים

של התפוזים האלו?!
עובד?!

guy nadav

New member
ולגבי הרשת המוצלבת

מה בדיוק אני צריך לעשות על מנת ליצור רשת כזאת? שיהיו לי שלושה כרטיסי רשת ...שניים במחשב האם...ומה עוד... כבל מפצל...וזהו? ואיפה אני משיג כבל כזה וכמה הוא עולה? תודה.

אמיר ט

New member
כבל כזה

אתה יכול להשיג כמעט בכל חנות מחשבים או מוצרי אלקטרוניקה. זה לא משהו מאד יקר - בערך 3-4 שקל למטר של חוט כולל מחברים.

תומר15

New member
מבחינת חומרה

אתה צריך שני כרטיסי רשת במחשב הראשי כרטיס רשת אחד במחשב המשני וכבל מוצלב אחרי שתשיג את זה, אני אשמח לעזור לך בהתקנת התוכנה לרשת

אל תשכח גם...

1. לשנות את ה- MTU בכל המחשבים מברירת המחדל (1500) ל- 1462, אחרת רוב שירותי האינטרנט לא יפעלו מהמחשבים שברשת המקומית, אלא רק מהמחשב שמחובר ישירות למודם. אכלתי הרבה #%$ בגלל הקטע הזה.. ההוראות כיצד לעשות זאת נמצאות באתר adsl.org.il 2. רצוי להריץ win2k על המחשב הראשי, מפני שהיא תומכת ישירות בשיתוף אינטרנט, וזה אפילו עובד באופן מושלם (גם win98 אמורה לתמוך, אבל מעולם לא הצלחתי לעבוד עם זה באותה מידה של הצלחה)

למעלה