ואני אוסיף
הסיבה שהעליתי את נושא הרווחת הכסף היא שזו הסיבה הסטנדרטית שבגללה אנשים מבקשים "להגן על רעיונות". אם מה שאתה רוצה זה שאף אחד לא יוכל לטעון שהרעיון הוא שלו, יש שני דברים שאתה יכול לעשות. הראשון הוא מה שעו"ד דורון זיסו אמר - לדאוג שאף אחד לא ידע על זה. כך בחשבון שעד כמה שזכור לי, כל אחד יכול לגשת לרשם העמותות ולהוציא את התקנון של כל עמותה, כך שיש מגבלות עד כמה אתה יכול לשמור דברים בסוד. כמובן שתקנון של עמותה חייב לכלול את המטרות שהיא מנסה להשיג, אבל לא צריך (ומנסיון שלי, עדיף שלא יכלול) את הדרך שבאמצעותה יושגו המטרות. דבר שני שאתה צריך לזכור לגבי לשמור דברים בסוד זה שצריך שבע חתימות כדי לפתוח עמותה. אני לא זוכר את חוק העמותות בבירור, אבל צריך לפחות ועד מנהל וועדת ביקורת לכל עמותה. אני לא זוכר אם יש מספרי מינימום לגבי כמות האנשים בכל אחד מהם, אבל כמובן שאסור שתהיה חפיפה בין השניים. כמו כן, יש שאלה של "מאיפה הכסף". עמותה בד"כ חיה מתרומות (עם יוצאי דופן מאוד מעטים). יש לעמותה מספר הוצאות שמהן לא ניתן להתחמק. צריך רואה חשבון שיכין דו"ח שנתי, צריך עו"ד שירשום את העמותה ותמודד עם השטויות של רשם העמותות (ויש הרבה, מנסיון), וצריך לשלם אגרה שנתית (ניתן לבקש פתור) ועמלות בבנק. בקיצור - צריך כסף. יכול להיות שהעמותה מסוגלת לחיות על ידי זה שהיא מוכרת משהו (ראה, למשל, איגוד האינטרנט) או מדמי חבר (למשל, עמותת "המקור", שאני מהמקימים שלה ובועד המנהל שלה). יש ואריאציות על "עמותה" שאותן אני אפילו לא מתיימר להבין ("חברה לתועלת הציבור" זה משהו שניסו להסביר לי ארבע פעמים ללא הצלחה). כדי שאנשים יתרמו לעמותה, כדאי שהעמותה תספר על עצמה משהו. זה אומר ששוב אתה לא יכול לצפות להיות יותר מידי חשאי. מה שאני מציע זה מסלול אחר כדי לוודא שאף אחד לא גונב לך את הקרדיט על הרעיון. במקום לשמור אותו סודי, תפרסם אותו בפורום כמה שיותר רחב. אם מספיק אנשים ראו את הרעיון הזה מוצג עם שימך, אף אחד לא יוכל לטעון אחר כך שהוא המציא אותו. שחר