איך אגן על הבלעדיות לרעיון שלי?

memory loss

New member
איך אגן על הבלעדיות לרעיון שלי?

נניח שהמצאתי רעיון לפתרון בעיה חברתית שנובעת מחוסר תקציב ממשלתי, ואני המצאתי רעיון לפיתרון שכרוך בפתיחת עמותה, הגדרת מטרותיה (שהן הפיתרון), הגדרת פעילותה באינטרנט ומימוש מטרותיה (מימוש הפיתרון). איך אוכל להגן על הרעיון שלי כך שאף אחד לא יגנוב לי את הרעיון ולא יתחיל לבצע במקומי את הרעיון ?
 

sh a ch a r

New member
למה?

אתה רוצה להרוויח כסף מהעמותה? אם כן אז אולי כדאי שתדע שזה, כשלעצמו, לא חוקי. חוק העמותות אוסר להקים עמותה למטרות רווח. ועל כן, בעצם, השאלה היא למה אתה רוצה שמימוש הפתרון שאתה מציע יהיה תלוי בשאלה כמה אתה מנהל טוב? שחר אני לא עורך דין
 

memory loss

New member
זה ממש לא בסדר מה שאתה עושה לי.

למה אתה דבר כזה?! מי בכלל רוצה להרוויח כסף מעמותה?! זה ממש לא בסדר שאתה חושב עלי דברים רעים כאלה. אני לא ארוויח מהעמותה ומכל העניין הזה דבר וחצי דבר !! בסך הכל אני רוצה שהרעיון שלי היא כזה שאף אחד בעולם לא ינסה לחקות אותי. שאף אחד לא יקים לו יממש את המטרות של העמותה מבלי שאני אוכר בארץ כהוגה הרעיון. אני רוצה להיחשב בכל הארץ כהוגה הרעיון, זה הכל. לא רוצה ששום חבר כנסת פתאום יתחיל לטעון בעתיד שהוא הוגה הרעיון. יש לי רעיון לאיך לפתור בעיה חברתית, ואני רוצה להיות הוגה הרעיון. זה הכל. אני לא רוצה כסף ולא כלום. אני רוצה להיחשב כהוגה הרעיון מבלי ששום חבר כנסת, ששום שר בממשלה, מבלי שאף אחד במדינה לא יוכל להכחיש שאני הוגה הרעיון.
 
אין משטרת מחשבות

שזה אומר, קודם כל, ששחר יכול לחשוב מה שהוא חושב וגם כל דבר אחר ואין דבר כזה "לא בסדר שהוא חושב ככה". דבר שני, כאמור, כל אחד יכול לחשוב מה הוא רוצה והרעיונות לא שייכים לאף אחד, גם לא לך. הם נחלת הכלל. דבר שלישי, הדרך להגן על רעיון מפני מימוש ע"י אחרים הוא לשמור אותו בסוד ולשמור בסוד כל דבר שקשור למימוש שלו. זה לא פשוט לעשות את זה וזה גם לא ודאי שזה יצליח. אתה יכול לנסות לקשור כל אדם שאתה מגלה לו את הרעיון, בחתימה על הסכם סודיות ואיסור תחרות.
 

memory loss

New member
עמותה זה עולה הרבה כסף

תודה על הרעיון שנתת
("הסכם בלעדיות, סודיות ואיסור תחרות") אם אוכל לקיים את הפיתרון מבלי להקים עמותה אז עוד יותר טוב בשבילי כי פשוט במילא אין לי שום רווח מהפיתרון והקמת עמותה סתם תגרום לי להוצאות מיותרות. הבעיה שלי שבשביל לפתור את הבעיה החברתית (עבור הקהילה עם המצוקה הכלכלית) צריך לעבור דרך החריגים של חוק חובת המכרזים ועמותה פטורה מחובת מכרזים אבל לפתוח עמותה יכניס אותי להוצאות ובמילא אין לי שום רווחים ואין לי כספים להתחיל לשלם לרואה חשבון כל שנה אז אם יש לכם דרך זולה יותר (זולה יותר מעמותה) להתאגד אז בשמחה ואפילו ואחשוף מהרעיון אבל לא לשכוח שאני הגיתי את הרעיון הגדול לפיתרון הבעיה החברתית
 

sh a ch a r

New member
ואני אוסיף

הסיבה שהעליתי את נושא הרווחת הכסף היא שזו הסיבה הסטנדרטית שבגללה אנשים מבקשים "להגן על רעיונות". אם מה שאתה רוצה זה שאף אחד לא יוכל לטעון שהרעיון הוא שלו, יש שני דברים שאתה יכול לעשות. הראשון הוא מה שעו"ד דורון זיסו אמר - לדאוג שאף אחד לא ידע על זה. כך בחשבון שעד כמה שזכור לי, כל אחד יכול לגשת לרשם העמותות ולהוציא את התקנון של כל עמותה, כך שיש מגבלות עד כמה אתה יכול לשמור דברים בסוד. כמובן שתקנון של עמותה חייב לכלול את המטרות שהיא מנסה להשיג, אבל לא צריך (ומנסיון שלי, עדיף שלא יכלול) את הדרך שבאמצעותה יושגו המטרות. דבר שני שאתה צריך לזכור לגבי לשמור דברים בסוד זה שצריך שבע חתימות כדי לפתוח עמותה. אני לא זוכר את חוק העמותות בבירור, אבל צריך לפחות ועד מנהל וועדת ביקורת לכל עמותה. אני לא זוכר אם יש מספרי מינימום לגבי כמות האנשים בכל אחד מהם, אבל כמובן שאסור שתהיה חפיפה בין השניים. כמו כן, יש שאלה של "מאיפה הכסף". עמותה בד"כ חיה מתרומות (עם יוצאי דופן מאוד מעטים). יש לעמותה מספר הוצאות שמהן לא ניתן להתחמק. צריך רואה חשבון שיכין דו"ח שנתי, צריך עו"ד שירשום את העמותה ותמודד עם השטויות של רשם העמותות (ויש הרבה, מנסיון), וצריך לשלם אגרה שנתית (ניתן לבקש פתור) ועמלות בבנק. בקיצור - צריך כסף. יכול להיות שהעמותה מסוגלת לחיות על ידי זה שהיא מוכרת משהו (ראה, למשל, איגוד האינטרנט) או מדמי חבר (למשל, עמותת "המקור", שאני מהמקימים שלה ובועד המנהל שלה). יש ואריאציות על "עמותה" שאותן אני אפילו לא מתיימר להבין ("חברה לתועלת הציבור" זה משהו שניסו להסביר לי ארבע פעמים ללא הצלחה). כדי שאנשים יתרמו לעמותה, כדאי שהעמותה תספר על עצמה משהו. זה אומר ששוב אתה לא יכול לצפות להיות יותר מידי חשאי. מה שאני מציע זה מסלול אחר כדי לוודא שאף אחד לא גונב לך את הקרדיט על הרעיון. במקום לשמור אותו סודי, תפרסם אותו בפורום כמה שיותר רחב. אם מספיק אנשים ראו את הרעיון הזה מוצג עם שימך, אף אחד לא יוכל לטעון אחר כך שהוא המציא אותו. שחר
 

memory loss

New member
תודה

תודה, אני אפרסם חלקים מהרעיון שלי בחלקים בודדים, כלומר אפרק אותו לכמה שיותר חלקים ואבחן כל חלק כזה על ידי משוב שאקבל מעורכי דין ואם אוכל לממש את הפיתרון בלי עמותה אז זה יהיה עוד יותר נפלא.
 

דור לוי

New member
יש לי רעיון בשבילך

אם מה שאתה מחפש זה לשמור על הקרדיט, ומצד שני לקדם את הפתרון, אז יש לי הצעה בשבילך. מזה מספר שנים אני מקדם נושאים המשלבים יעילות כלכלית עם צדק חברתי וסביבתי. פעילות זו מתבצעת במספר אפיקים: (*) פעילות שדלנות (לובי) ישירה מול חברי כנסת ועוזריהם. הפעילות מבוצעת כפי שכל אדם בעל יוזמה פונה לחבר כנסת למען קידום נושא החשוב לו. (*) איתור ארגונים ופעילים חברתיים אשר יגלו עניין בקידום רעיון ושכנועם לפעול, תוך סיוע בייעוץ כלכלי וטקטי כיצד לקדם את הרעיון. (*) ראיונות, כתיבה ופרסום מאמרים באמצעי התקשורת ובאינטרנט. (*) עוגן הפעילות הוא פורום רפורמה כלכלית בפורטל BSH לשוויון זכויות וצדק חברתי. יחד עם קבוצת מתנדבים קטנה, אנו מרכזים במסגרת הפורום, בנק הצעות אשר עונות לקריטריונים הבאים: בבדיקה ראשונית נראה שההצעות נראות ישימות לביצוע ושהן משלבות יעילות כלכלית עם צדק חברתי וסביבתי. אני מרכז את פעילות שיווק הפורום ובנק ההצעות. אם לדעתך הרעיון שלך טוב, בוא תפרוס אותו בפורום. נעשה סיעור מוחות ואם אכן זה המצב אפשר יהיה להכניס אותו לבנק ההצעות. משם תוכל לקדם אותו כשאתה מציג את הפרסום המקורי. מה דעתך?
 
למעלה