איך אהפוך לחזק ובטוח יותר

רותי 11

New member
איך אהפוך לחזק ובטוח יותר

איך אהפוך להיות חזק ובטוח בעצמי מבפנים?

הרבה אנרגיה מבוזבזת במלחמה עם עצמכם; בדחיה, בהוקעה. הרבה אנרגיה מבוזבזת. אם תתחילו לקבל את עצמכם, תהפכו להיות מאגר של אנרגיה, משום שאז הקונפליקט יחדול;
אז אין מלחמת אזרחים; אז אתה שלם. הרבה אנרגיה נשמרת, ועודף האנרגיה הזאת הוא יצירתיות.

---------------------------------------------

אדם שנמצא במלחמה עם עצמו, אף פעם לא
יכול להיות יצירתי. הוא הרסני, הוא הורס את
עצמו, ודרך עצמו הוא גם יהרוס אחרים.
כל היחסים שלו עם אנשים יהיו מורעלים.
המצווה הבסיסית והחשובה ביותר היא לאהוב
את עצמך. אני לא רק אומר לקבל, משום
שהמילה הזאת לא מספיקה – אתה עשוי לקבל, אבל אתה עלול לא לאהוב. אתה עלול לקבל, משום שאין מה לעשות ? – אתה ביאוש עמוק, אבל זוהי לא קבלה עצמית.

-------------------------------------------------------

אם לא תקבל את עצמך כברכה, אם לא תקבל
את עצמך בברכה, אם לא תקבל את עצמך בהוקרת תודה עמוקה, אם לא תאהב את עצמך, לא תהפוך להיות אנרגיה שעולה על גדותיה. אז האנרגיה יכולה לזרום פנימה בחוזקה, בריקוד, בציור, בשקט עמוק, אלף ואחת של יצירתיות יכולות להימצא. וכל מה שיבוא במגע עם השקט העמוק הזה, ישתנה, ובפעם הראשונה ישמע את המוזיקה המלכותית. אז לא רק קבל, אלא קבל בהכרת תודה עמוקה.

------------------------------------------------------

הייה אסיר תודה שאלוהים ברא אותך אתה, ולא אף אחד אחר. לכל אחד יש תפקיד מיוחד שעליו למלא, לכן אתה קיים. וכאשר אני אומר לכל אחד, אני מתכוון לכל אחד. יהודה איש קריות היה נחוץ בדיוק כפי שישו היה נחוץ. מבלי יהודה איש קריות, ישו היה עני יותר; משהו בסיפור היה חסר. אז ישו חייב להיות אסיר תודה גם ליהודה. לא רק קבל את עצמך, אלא קבל את כולם כמו שהם. אלוהים יודע יותר טוב.

אושו: הפטיש על הסלע
תרגום: וילינה

למעלה