איך אוכל לחלום חלום צלול

CanadaSoldier

New member
איך אוכל לחלום חלום צלול

היי לכולם,
שמי יוסי יובל, בן 15.8,
אני אשמח מאוד לדעת מה השיטה הטובה לכניסה לחלום צלול.
חשוב לי לציין שאני מנסה כבר שבוע להיכנס לחלום צלול דרך שיתוק שנה, ואני חושב שכמעט הצלחתי, אני אפרט:
אתמול בערב, הלכתי לישון בשעה 23:38, ושכבתי במיטה עם ידיים פרוסות לצדדים ולא זזתי למשך חצי שעה ויותר, בכול הדרך הזאת אמרתי לעצמי: "1 אני אשאר ער בשביל חלום צלול" ככה עד 60 +,
אמרתי את זה באיטיות, ואז בסוף, קיבלתי מעין ריפלקס שהגוף שלי זז(אני חושב שזזתי או שזה היה הזיה), ואז פתחתי עיניים, ועצמתי במהירות, והתחלתי לראות עיניים בצבע כחול, ויכולתי לזוז וקמתי מיד, לא מבהלה, פשוט לא הבנתי מה קורה לי.
אשמח לדעת אם זה היה התחלה של שיתוק שינה :)

תודה,
יוסי :)

וולפהרט

New member
הי, ברוך הבא:)

שיתוק שינה זו תופעה טבעית שקורת בכל הרדמות, אבל הבנדם לרוב לא מרגיש את המעבר. כשמתנסים בחלומות צלולים יש כאלו שנוטים להרגיש את השיתוק שינה, אבל בעיקר כשהם מתעוררים (ואז מתקשים לזוז לפרק זמן קצר עד שזה עובר). אני אישית לא שמעתי על הרגשת השיתוק שינה לפני ההרדמות, או שיטה של כניסה לחלום צלול תוך כדי הרגשת השיתוק שינה.
מה שהתחלת לראות היה בטח התחלת כניסה לחלום, אבל עדיין לא חלום ממש.
הייתי מציעה לך לתרגל כתיבת יומן חלומות ובדיקות מציאות בתור התחלה. היומן עוזר לתרגל את הזיכרון כדי שאם יהיה לך חלום צלול תוכל גם לזכור אותו, והבדיקות מציאות, אם תעשה אותן לעיתים קרובות, יהפכו לשגרה ויכנסו גם לחלומות שלך ובזכותן תגלה שאתה חולם.
אני מקווה שקראת על בדיקות מציאות. אם לא, מוזמן לחקור על זה במאמרים בפורום ובפוסטים קודמים, ואם יש לך שאלה ספציפית מוזמן לשאול!
חוץ מזה יש גם שיטות מתקדמות לחלימה צלולה כמו WILD ו: MILD ואוטוסוגציה ועוד. מוזמן לחקור גם עליהן.
הפורום קצת ישן כרגע, כנראה שכולם מתרגלים חלומות צלולים:\ הגיע הזמן להתעורר כבר!

Romaner811

New member
בעצם כן יש לי מה להוסיף: WBTB

האמת אף פעם לא הצלחתי לא MILD ולא WILD.
אבל זה כנראה סתם כי אני כשלון..
מה שבאמת עזר לי הוא החלק של WBTB ב-MILD.

תקרא על Wake Back To Bed. הרעיון בכללי הוא כזה:
  • לך לישון.
  • התעורר לאחר כמות זמן שבו ישנת ונתת לגוף שלך לנוח. בדר"כ זה משהו כמו 6-7 שעות.
  • היה ער במשך 15-60 דק'. ניתן לתת לעצמך מוטיבציה ע"יי עיסוק בדברים שקשורים לחלימה צלולה. למשל תקראה חומר בנושא, ראה חלקים מסרטים כמו inception ו-matrix1. תחזור על מה שתרצה לעשות בו וכמה כיף או שימושי זה יהיה.
  • אפשר לשים שעון מעורר לעוד 30 דק', כדי שאם לא יצליח הפעם, יהיה לך עוד צ'אנס של עוד חצי שעה.
  • חזור לישון. במהלך החלום הקרוב תהיה לך חדות יתר והחלום יהיה
    בהיר ומפורט יותר. בגלל שכמעט הרגע נרדמת ובגלל שהחלום יתחיל
    מוקדם יותר (כי ישנת לפני).
    יהיה לך הרבה יותר קל לזהות דברים לא הגיוניים, ולכן הסיכוי לחלום
    צלול גדל בהרבה.
    בנוסף הצלילות בחלום הצלול גם היא גבוהה יותר (כן, יש רמות של
    צלילות, אם במקרה שאלת את עצמך)
ועוד טיפ לקינוח: תן לחלומות הצלולים שלך מטרה מראש, תתכנן אותם.
אני רוצה לחלום חלום צלול מסיבה כלשהי, זה לא סתם חלום צלול - יש לי תוכניות עבורו.
למשל אתה יכול לרצות:
1 - לעוף, להסתכל על הנוף מלמעלה, ולנסות פעלולים.
2 - קרב אווירי על חרבות עם עוד מישהו שעף.
3 - לפגוש את המדריך שלי ולשאול אותו א, ב, ג..

Romaner811

New member
אוו-וופס

הרגע קלטתי שעניתי למישהו ששאל את השאלה לפני חודשיים >.<
הפורום באמת ישן.. קצת...

Freedom Inside

New member
היי

ברוכים הבאים לפורום..
מה שאתה מתאר נשמע כמו WILD - wake induced lucid dream.
זה כשנכנסתי לחלום צלול מעירות... נוטים באמת לראות דברים מוזרים ולשמוע דברים מוזרים. יצא לי להתנסות בזה כמה פעמים... זו נחשבת לשיטה יותר קשה משיטת הMILD - mnemonic induced lucid dream - שאפרט אותה בהמשך (גם וולפהרט כתבה עליה).
כמו בכל דבר חדש, ההתחלה יכולה להיות קצת מעורערת... לא חלקה. תמשיך לנסות ותצליח.
בעיני השיטה הכי קלה שעובדת הכי טוב זה לכתוב יומן חלומות - זה גם עוזר לזכור וגם מפקס אותך על החלומות, ולבצע בדיקות מציאות מספר פעמים ביום - לדעתי בדיקת מציאות של לספור אצבעות היא הכי טובה.
אני גם מזמינה אותך להצטרף לדף הפייסבוק של חלומות צלולים שאני מנהלת... אני מעלה לשם סרטונים על חלומות צלולים ואולי זה יעזור לך.https://www.facebook.com/pages/עולם-החלומות-הצלולים/1601480590121354

Romaner811

New member
אני - מקנא

וואו...
מה שתיארת אכן נראה כמו דרך להצלחה של WILD.
כלומר זה באמת מתאים לתיאורים של שיתוק שינה.
&nbsp
הייתה תקופה ארוכה שניסיתי להשתמש בה. בחיים לא הצלחתי...
הייתי עד כדי כך אובססיבי שהיה לי חלום על שיתוק שינה XD
&nbsp
בקרוב אנסה את השיטה שלך :)
&nbsp
לגבי איך לחלום חלום צלול - יש מלא חומר קריאה באינטרנט, רק מחכה ש"יגגלו" אותו.
יומן חלומות, בדיקות מציאות, DILD, MILD... אין לי כ"כ מה להוסיף למה שהחברה כתבו :)

למעלה