"איך אומרים "שואה" בערבית?"

דיון על הנושא בפורום "ערבים"

ביקשתי ממנהלת פורום ערבים "אשה עם אש" להגיב על הכתבה, והיא העלתה אותה לדיון בפורום "ערבים", אתם מוזמנים לצפות בדעות.

deebeebee

New member
ותגובתה של מנהלת פורום ערבים

לא מחדשת כלום בנושא התיחסות הערבים לשואה. חבל!

talia olav

New member
אני חולקת עליך -

אני קוראת את דבריה אחרת ממך (וזה לא חדש...): היא אינה מקטינה את השואה או משמעותה, אך באופן אנושי ביותר קרובה קודם כל לכאב שלה עצמה.

אשמח לחדש אם אוכל!אולי אם רק תבהירי

מה ציפית לשמוע? ושלום לפורום

doram44

New member
????

הייתי רוצה להבין יותר את המניע להפנות את השאלה על העניין הזה בכלל לפורום ערבים... ככה בשביל להבין.. האים אנחנו מבקשים מהם דבר מה.. בזמן שאפילו המדינה מנכסת לעצמה דווידנדים מתקופה היסטורית שבה היו אנשים חיים שסבלו.. כמו גם חלק בכספים ששיכים לא לה.. מה מצפים מאותם אילה שחייהם הושפעו והשתנו כתוצאה ממה שהתרחש בעיקבות המלחמה ההיא.

תשובה ל- doram44

המניע שלי להפנות את הדיון לפורום ערבים, נבע מהשאלה האם הכתבה מבטאת רק את דעתו של כותב הכתבה שמשתמש בשואה כדי לקדם את עצמו, או שמא הוא מבטא את הדעה הרווחת בקרב הציבור הערבי ביחס לשואה. אינני מבקשת מהערבים דבר, אבל עניין אותי הלך הרוח בציבור הערבי ביחס לשואה.

כתבה קודמת בנושא השואה וערביי ישראל

כתבה בהארץ מאת גידי אביבי: קבוצה של אנשי ציבור ערבים ישראלים עומדת לצאת לביקור באושוויץ במסגרת יוזמה להעמקת תודעת השואה בקרב ערביי ישראל. התוכנית, במיוחד בעיצומו של העימות הלאומי, מעוררת ביקורת פנימית על התרפסות וכניעה לתעמולה הישראלית. האם החלש צריך להכיר בקורבנו של החזק? מתוך קישורי פורום דור שני ושלישי - תמיכה.

למעלה