איך אומרים?

ש ב ו ז

New member
איך אומרים?

מה המינוח האנגלי הסטנדרתי ל"סוף רשימה"? ז"ת איך נהוג לקרוא לאיבר סוף רשימה?

yossiea

New member
NIL פירושו אפס, כלום!

זה אולי לא כל כך עונה לשאלה שלו. אפס זה לא בהכרח סוף רשימה, זה רק דרך מוסכמת (בשפת בתיכנות) לסיים מחרוזת (NULL). לא מכיר ביטוי מתאים.

Fractal

New member
יש לך טעות.

NIL זה לא בהכרח אפס, ולא בהכרח משפת תיכנות. NIL זה סימון, שיכול להיות כל דבר (אובייקט כלשהו), שבדרך כלל נועד לסמן סיום של סדרה. אם למדת מבני-נתונים ומבוא לאלגוריתמים, אתה יכול לבדוק בספר על רשימות שאכן נעשה שימוש בסימון NIL לסמן סוף רשימה. NIL מסמן גם את סדרה ריקה, וזה מסתדר יופי עם האופי הרקורסיבי את סדרה, ועושה את החיים קלים ויפים.

sagima

New member
לך יש טעות

כולם יודעים שלסוף רשימה קוראים "אברה קדברה", NIL - מאיפה אתה מביא את השטויות האלה.
וברצינות, אני לא חושב שיש לזה מונח סטנדרטי, זה תלוי במימוש, נגיד ב STL הסוף הוא
list.end()​
ואני דיי בטוח שהוא לא שווה ל NIL (או NULL , איך שלא תקרא לזה).

Fractal

New member
לך יש טעות * 2.

שמדברים על רשימה מקושרת (ללא תלות במימוש) הסימון המקובל הוא NIL. מצידי תקראו לזה במימוש שלכם תחת שעיר, אבל קחו בחשבון שלא כולם יבינו אתכם. "ואני דיי בטוח שהוא לא שווה ל NIL (או NULL , איך שלא תקרא לזה)." אני לא אמרתי למה NIL שווה, אמרתי שזה סימון...

Fractal

New member
ועוד דבר קטן

תבדוק שנייה למה שווה list.end() ותחזור לכאן עם התוצאות ...

DNile

New member
עוד דבר קטנטן...

תבדוק מה ההגדרה של רשימה, ותחזור לכאן עם התוצאות.

DadleFish

New member
מה שדניאל ניסה לומר בדרכו המלבבת,

וכדאי שתדע את זה, זה שאין הגדרה מדוייקת ל-list.end - נכון שברוב המקרים יהיה הגיוני לשים שם NULL, אבל זה לא הכרחי ולא מתחייב.

Fractal

New member
אה כן את זה אני יודע ../images/Emo13.gif

משום מה (אלק משום מה, זה קורה לי הרבה, אז תסלחו לי) התערבבו לי הדברים, לרגע ניסיתי להבהיר ש-NIL הוא לא בהכרח אפס. (במימוש STL שיש לי, עד כמה שזכור לי, list.end() הוא אובייקט מורכב) אבל אז ניזכרתי שבכלל לא מסכימים איתי על זה שלאיבר שמסמן סוף רשימה מקושרת קוראים,לרוב,NIL.

sagima

New member
בכל מקרה

Fracta אכן צודק, לא שמתי לב שהוא כתב ש NIL הוא בעצם אוביקט (ולא סתם משהו לא קשור).

Fractal

New member
tail מצביע לאיבר האחרון ברשימה.

ואם הרשימה ריקה אז head=tail=NIL NIL זה האובייקט שמציין סוף רשימה, head, tail הם מצביעים לאובייקטים ברשימה.

DNile

New member
זאת רק דרך אחת לנהל רשימה מקושרת.

אז אני אודה לך אם תפסיק לצטט את Cormen, ותבין מה הבן אדם שאל. בשום שלב הוא לא הזכיר אפילו את המילה "רשימה מקושרת", וגם עבור רשימה מקושרת, הרעיון של לשים "איבר אפס" בסוף הוא רק דרך מימוש אחת.

Fractal

New member
"איבר סוף רשימה" נשמע לי דיי ברור

למה התכוון המשורר...NIL!!! חוצמזה, מה יש לך נגד קורמן ?

DNile

New member
פה בפורום יש כלל,

לא מנחשים את כוונת המשורר, מתשאלים אותו לכוונתו.

Fractal

New member
אתה סתם מתעצבן כי ...

קוראים לך D-NIL-E ולא ידעת על NIL. א
ולא ניחשתי, זה היה לי ברור מספיק.

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gif

חייב להסכים עם FRACTAL, כשמציינים סוף רשימה, בד"כ משתמשים בNIL. מה שכן, לא נראה לי שזה סימון מוסכם כלשהו, ראיתי גם מקום שהשתמשו בסיכמן של הארקה בתור סימון סוף רשימה

MegaMango

New member
XD

חשבתי שרק המורה שלי בבצפר מעזה לעשות שטויות כאלה(הארקה) ואני מסכים על זה שאין סימן מוסכם ובאמת משתמשים בNIL רוב הפעמים >.> בסך הכל כל יישום נורמלי של רשימה יכיל NULL בעוגן...(נכון?)

למעלה