איך "אורזים" חתולים למעבר דירה?

aclinova

New member
איך "אורזים" חתולים למעבר דירה?

החתולים שלי אצלי בדירה כבר 3 שנים. הגיעו בגיל חצי שנה בערך. מסתובבים הרבה בחוץ, בסביבת הבית.
אוטוטו אני עוברת דירה. לא היו לי חתולים בעבר אז אני לא יודעת למה לצפות, אבל הבנתי שבדרך כלל קשה להם כי הם קשורים לסביבה שלהם.
אז מה אני צריכה לדעת ואיך להקל עליהם במעבר?

meedas

New member
זה קצת יותר מסובך עם חתולי בית-חוץ

כי גם אם בדירה החדשה תרצי שהם ימשיכו לצאת חופשי, בשלב הראשון של המעבר חייבים לסגור אותם בבית וזה שלב לא קל.
&nbsp
להלן המלצתי לתהליך:
להחליט מראש איפה את רוצה אותם ביום המעבר. כדי למנוע מצב שהם נבהלים מהבלאגן (בעיקר אם מגיעים מובילים אבל לא רק) כדאי לסגור אותם מראש, או בתוך הדירה הישנה או בדירה החדשה, בחדר אליו אף אחד לא נכנס.
בדירה החדשה להקצות להם חדר עם כל הנדרש (כלי אוכל ומים, ארגזי חול). לדאוג שניתן לסגור את החדר כולל החלונות והתריסים (חתולים מסוגלים לשבור תריסי פלסטיק וגם עושים את זה לא פעם).
שישארו סגורים בחדר כמה שצריך עד שהם נרגעים מהלחץ הראשוני. יכול לקחת כמה שעות או כמה ימים. בכל מקרה לא לשחרר כל זמן שעדיין יש תנועה ערה בדירה (שלא יחמקו החוצה מהדלת).
אחרי שהתמקמת איתם במקום החדש אפשר להחיב להם את הטריטוריה לכלל הדירה, תוך שמירה על כללי בטיחות של חלונות ודלתות סגורים היטב.
אחרי תקופה אפשר להתחיל להציג להם את הטריטוריה החדשה בחוץ באופן הדרגתי ותחת פיקוח. לתת להם הזדמנות להתוודא למקום החדש, לסכנות ולאטרקציות בצורה הדרגתית.
&nbsp
לכל חתול לקוח זמן שונה להסתגל למקומות חדשים. צריך סבלנות ולהשתדל לא לקצר פינות - חתול שבורח ומנסה לחזור לבית הקודם עלול להעלם לעד

aclinova

New member
נשמע שמצפה לי הרבה עבודה...

תודה על הטיפים. מקווה שיעבור בקלות.
&nbsp
מאחר שאלו החתולים הראשונים שלי אני באמת לא יודעת למה לצפות. תמיד שמעתי שחתולים קשורים למקום יותר מאשר לבעלים שלהם אבל החבר'ה שלי מאוד קשורים אלי.. נראה לי ככה בכל אופן.. אז אני מקווה שלא ינסו לחפש את הבית הקודם

Yukita

Active member
מנהל
חתולים בהחלט אינם קשורים לסביבה שלהם

יותר מאשר למשפחה שלהם, הם מאוד אוהבים את המשפחה. זה לא מפחית מהעובדה שהם טריטוריאליים באופי ולכן קשה להם לעבור למקום חדש.
&nbsp
קחו ברצינות את האזהרות ואל תמהרו לשחרר. ההמלצות של meedas מצוינות.

למעלה